Poengtap for første gang

13.06.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Vålerengas damer skulle ut i kamp mot firkantfolket fra Voss. Laget som for to uker sida senka Østfold United på deres egen hjemmebane. Før kampen var det klart at Voss var forsterka. 20 år gamle Laila Himle fra Arna-Bjørnar og 21 år gamle Maria Salbu fra Sandviken. For oss er det unaturlig å se spillere gå på låneavtale mellom klubber utenom overgangsvinduer, men det er utvilsomt at de to nevnte var Voss’ viktigste spillere.

Typsik kampbildet, mange Vossinger, få Vålerengaspillere. Foto: Inge Wallumrød

 

Kampen starta dårlig for Vålerenga, men etter fem minutter fikk vi frispark innafor 16-meteren etter at keeper tok opp et tilbakespill – trodde vi. Den gang ei. Linjedommeren var ikke enig med dommeren og da valgte dommeren å droppe ballen i stedet. Like etterpå skaper Vålerenga sin første målsjanse, et hardt innlegg fra Tone Løkås som en forsvarsspiller nesten setter i eget mål etter press fra Marianne Hanssen. Så var det brått slutt.

 

Voss tok helt over og skapte de store sjansene i omgangen. Det første kom som resultat av sløvhet. På et frispark fra midtbanen sto alle forsvarsspillerne og vinka på offside, ingen gadd å gå i duell. Til alt hell traff Marita Salbu tverrliggeren med sin heading. Den neste etter en gigantisk feilpasning fra Heidi Valø som fra egen femmeter serverer en Vosspiller ballen på 13 meter. Skuddet strøyk på rette sida av stolpen.

 

La gå at Vålerenga skapte en del småsjanser utover i omgangen, men det var ingen som var av det kalibret Voss hadde. Og andre omgang starta på akkurat samme måte. Voss var overlegent best de første tyve minuttene.

 

Den første sjansen var en klassisk keepertabbe. Reidun Jensen var ute på 20 meter og skulle skyte unna ballen. Dunker til og treffer bakerste forsvarsspiller. Et øyeblik har Salbu tom kasse, men Trude Johannessen kom heldigvis reddende inn og fikk pressa Salbu til å skyte utafor.

 

Neste gigantsjanse var det også Voss som fikk og også denne gangen som et resultat av dårlig keeperspill. Johannessen heada bakover til keeper som egentlig bare kan plukke ned ballen. I stedet venta hu så lenge at Laila Brækkhus fikk gå opp i duellen, vant ballen og skøyt mot det tomme målet. Elisabeth bakken kom denne gang reddende til.

Vålerenga var på etterskudd. Her pådrar Sharon Hansen seg gult kort. Foto: Inge Wallumrød.

 

Så fikk Vålerenga løfta spillet og skapte litt sjanser igjen, men det blei aldri så farlig foran Woodward, som det til tider var foran Jensen. Det blei ingen mål, det skal Vålerenga være mest glade for. Det høye presset med gjenvinninger helst inne på motstandernes banehalvdel var fraværende. Bevegelsene rundt ballfører likeså. Det meste blei gjort én og én og til det var Voss alt for gode. Det kollektivet som Vålerenga har vist i de første kampa var borte. Derfor er undertegnede mest glad for at laget redda ett poeng i denne kampen. Det kunne fort ha gått verre.

 

Vålerenga – Voss 0 – 0 (0 – 0)

1. divisjon kvinner

13.06.2011 13:00, Vallhall Arena

Tilskuere: Ca 130

 

Kampstatistikk

38

Gult

 

Sanna Skulstad Dregelid (Voss)

52

Gult

 

Sharon Christina Hansen (Vålerenga)

65

Ut

 

Sharon Christina Hansen (Vålerenga)

65

Inn

 

Bente Velde (Vålerenga)

69

Ut

 

Kristin Haugstad (Vålerenga)

69

Inn

 

Marte Øie Libach (Vålerenga)

83

Ut

 

Laila Himle

83

Inn

 

Birthe Øvsthus

 

Cornere

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga

3

1

4

 

Voss

3

4

7

 

 

 

 

 

 

Målsjanser

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga

7

4

11

 

Voss

4

7

11

 

 

Banens beste: Marita Salbu

 

Vålerengas lag:

Reidun Jensen

Heidi Valø – Elisabeth Bakken – Trude Johannessen – Silje Kronkvist

Maria Arnesen – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Tone Løkås – Marianne Hanssen – Kristin Haugstad

 

Voss’ lag:

Jennifer Woodward

Linn Tveiten – Stine Reinås – Randi Himle – Laila Brækkhus

Sanna Skulstad Dregelid

Ingvild Kleivane – Ingrid Spord – Laila Himle – Mari Sævig

Marita Salbu