Keeperlegende i dopingskandale?

31.03.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Til slutt i dagens gjetord mer enn antydes det at en dopingskandale er på vei inn i norsk idrett. Vi mistenker nemlig sterkt at en legendarisk norsk landslagskeeper har brutt dopingbestemmelsene. Det er også dødlinjedagen, men den får lite oppmerksomhet. I stedet heier vi på Aslak Nore og hans slakt av Nils Johan Semb og styret i Norges Fotball Fiender. Vi hjelper til så godt vi kan og slakter styremedlem Eli Arnstads tid med vanstyre i trøndelag fotballkrets. Men før det snakker vi om EM, Ivan Näsberg og irriterer oss over at Ghayas Zahid er på et ubetydelig landslagsopphold.

 

Dødlinjedagen

Dødlinjedagen for overganger i norsk profesjonell fotball er her. Det er spennende for noen. Rekker Molde å finne en erstatter for Mushaga Bakenga som har ryki akillessena og er ute i seks til ni måneder? Siden Vålerenga er ferdig med både toppserie og tippeligalaget lar vi egentlig dødlinja passere. I stillhet!

 

Näsberg til EM?

Ivan Näsberg og Norges G19-lag har et lite halmstrå for at Norge skal nå sitt andre EM-sluttspill for yngre landslag. Halmstrået er dog tynt. De må vinne over Serbia med mer enn Nederland slår Sveits. Det er et håp. Et ørlite ett. Vinner begge lag 1 – 0 eller noe sånt blir det helt likt. Da skulle Nederland og Norge møtt hverandre i straffesparkkonkurranse, men siden de ikke møtes er det et annet kriterie som faller inn, nemlig gruppespillet. Der vant Nederland alle sine kamper, Norge spilte to uavgjort og taper dermed.

 

Zahid mot Sverige

Ghayas Zahid er i Spania med det norske U21-landslaget og skal møte Sverige til treningskamp på Estadio Cartagonova i kveld. Irriterende! Han burde vært i Oslo for å finne relasjonene til Deshorn Brown før seriestarten i stedet.

 

Norges Fotball Fiender

I dagens VG er Aslak Nore ute med en kronikk, Mullaene i fotballforbundet, og den treffer klokkereint på Nils Johan Sembs manglende suksess som toppfotballsjef i Norge. Det er deilig lesning. «NFF-byråkratiet har alltid vært fluepapir for merittløse trenere og ledere som ikke får andre jobber. Og som ikke er vant til å måles for resultatene de oppnår.» Endelig er det flere enn oss supportere som reagerer. Aslak Nore er dagens helt!

 

Vi har tidligere gått hardt ut mot Mina Gerhardsen, som meldte seg inn i Vålerenga Fotball for å bli styrepamp i Norges Fotball Fiender, for så å gå hardt ut mot Vålerenga og andre klubbers planer for en totalopplevelse for publikum på fotballkamper. Sammen med styremedlemmene Eli Barnstad og Kjartan Berland omtales de som «reaksjonære doldispolitikere som trives i idretts- og kulturpolitiske styreverv som flåtten trives i det norske sommerklimaet». Vi kunne ikke formulert det bedre…

 

Arnstads vanstyre

For det er klart at senterpartiets Eli Arnstad har en agenda. Hun liker å ta æren for andres arbeid. Det har hu gjort sida hu var handlingslamma mobbesjef i Enova, som til slutt fikk sparken i 2007. Siden 2010 har hu hatt verv i trøndelag fotballkrets. Hvilken suksess har gjort at hun nå skal ha plass i forbundsstyret. Har trøndelag blitt bedre? La oss sjekke fasit.

 

Dessverre holder Trøndelag Fotballkrets tall for utvikling av barnefotballen sin tett til brystet, vi får derfor ikke ettergått resultatene og sett hvor mange færre fotballklubber, fotballag og fotballspillere det har blitt i perioden i vanstyretida hennes. Det vi derimot har finni er toppfotballen.

 

I 2010, da Arnstad kom inn hadde trøndelag fotballkrets følgende toppfotballag: Rosenborg i tippeligaen, Ranheim i obosligaen og Byåsen, Levanger, Nardo, Rosenborg 2, Steinkjer og Strindheim i oddsenligaen, Trondheims Ørn og Kattem i toppserien og Orkla i 1. divisjon. 3 på toppnivå og totalt 13 topplag i kretsen.

 

Status etter å ha styra trøndelag fotballkrets i fem år er følgende: Rosenborg i tippeligaen, Ranheim i obosligaen og Byåsen, Nardo, Stjørdals-Blink og Strindheim i obosligaen, Trondheims Ørn i toppserien og Byåsen i 1. divisjon. 2 på toppnivå og totalt 8 lag. Arnstads styring har altså redusert trøndelag fotballkrets toppfotballag med 33,3 % på øverste nivå og totalt sett med hele 38,5 %.

 

Kvalifiserer det til forbundsstyre? Sjølsagt! Nok en tiltaksløs person som ikke kan spillerutvikling og ikke forstår hvordan fotballnorge kan bli bedre. En perfekt person for alle som ikke ønsker endring og utvikling, men et sirumpa pampevelde – perfekt for mafioso Yngve Hallén.

 

Kjartan Berland har sitti sida 2010 og har ingen kompetanse overhodet som skulle tilsi at hans styreverv skal kunne utvikle noe som helst. Han er så konservativ at han var formann i den konservative studentforening. Med en slik mann i styret er man sikra en framtid med pampevelde.

 

Anti-dopingarbeid

Det er så mange plasser i Norges Fotball Fiender man kan angripe for pampeveldet, tunggrodd og feil fokus at det nesten blir komisk. En meget viktig ting – som kan få enorme konsekvenser for de det gjelder – er endringene som kom fra WADA i år; men som vanlig er det svært lite interesse å spore fra Norges Fotball Fiender på dette nivået. Svært betenkelig. Vi har nemlig spurt Vålerengas ansvarshavende angående et par av dopingendringene. De har ikke fått det med seg – da tviler vi på at forbundet har det også.

Solveig Gulbrandsen la opp før fjorårssesongen. Etter noen måneders pause fra fotballen gjorde hu comeback i Stabæk midtveis i sesongen. Det kunne hun etter alt å dømme ikke ha gjort i år – med mindre hu overholdt meldeplikten til anti-doping Norge med en garantitime for når hu er tilgjengelig også etter å ha lagt opp. Ny regel i år er nemlig at toppidrettsutøvere som legger opp for så å gjøre comeback i toppidretten må være tilgjengelig for dopingkontroller i seks måneder før de kan konkurrere. Kjekt å vite kanskje, for sannsynligvis har håndballkeeper Steinar Ege brutt den regelen allerede. Vi tror ikke han har overholdt meldeplikten i nesten tre år etter at han la opp.

 

En annen morsom regel, er den som avisene ikke har forstått. Bjarne Riis sa takk og farvel i sitt sykkelteam Tinkoff-Saxo overraskende i år. Det er ikke overraskende i det hele tatt og har ingen ting med krangling med Oleg Tinkov å gjøre. Det er bare å lese endringene i dopingreglementet. Omgang med støttepersonell som har brutt dopingbestemmelsene er nemlig forbudt etter 1. januar 2015. Riis har innrømma å ha brutt dopingbestemmelsene – ergo kan han ikke være støttepersonell for idrettsutøvere.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Norge G19 – Serbia, EM Kvalik Elite Round, Assen Sportspark Marsdijk

19:00 Fotball: Norge G21 – Sverige, Treningskamp, Estadio Cartagonova