Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Hockeysesongen over

30.03.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Hockeysesongen er over. Vålerenga tapte i fem strake kamper mot Åj Lars. Den siste intet mindre enn en katastrofe. Vålerenga leda hele kampen, etter at Rasmus Juell og Jonas Knutsen scora i første periode og Jonas Oppøyen i midtperidoen, men i tredje periode ville ikke laget angripe lenger. Det er atypisk Vålerenga – og det gikk til helvete. Riktignok scora vi først. Vårt eneste skudd på mål i perioden kom i vårt powerplay og Daniel Sørvik smalt det inn etter syv sekunder.

 

Så slutta gutta å spille. Pucken blei spilt over til Åj Lars og laget skulle møte opp på defensiv blålinje. Til slutt klarte Åj Lars å score to ganger og sluttstillinga blei 4 – 4. Det er en regelrett skandale og bør føre til oppvaskmøte mellom trener, lag og lagledelse. Sånn opptrer ikke Vålerenga.

 

Knutsens mål i starten av den femte perioden blei korrekt annullert for offside i målgården. I den sjette perioden scora Åj Lars og sommerferien var et faktum. En skandalesesong er over. Vinnerkulturen mangla. Spillere som Cato Cocozza og Jesper Hoel blei sendt vekk. Hva de har betydd i garderoben og ikke minst i undertall på isen fikk vi et klart svar på i år.

 

Gratulasjoner

Det beste fra hockeyen denne helga var å se damelaget tas ut på isen mellom første og andre periode for å hylles for bøtta. Samtidig som vi fulgte med på U16-laget som spilte forbundscup i Stavanger. Det gikk nesten inn, men Stjernen blei for sterke i finalen og gutta måtte nøye seg med sølv. Vi gratulerer damene med bøtta og U16 med sølvet.

 

Tap i serieåpning

Det blei stygt for damelaget i årets første seriekamp borte på Jæren. De kom under 2 – 0 etter første omgang i det som beskrives som heldig at ikke var styggere sifre. Ytterligere ett mål blei sluppi inn før Tina Wulf reduserte på straffespark på overtid. Dermed blei det 3 – 1 tap i årets første seriekamp. Null poeng. Nest nederst på tabellen og to ukers landslagspause å rette opp spillet på.

 

Men er det egentlig like svart som resultatet skulle tilsi? Klepp er et godt hjemmelag. De pleier også å spille godt mot de beste laga, for så å falle sammen og tape mot middelhavsfarerne, slik de har gjort mot Vålerenga i alle tre toppseriesesongene. Når de nå slo oss, betyr det at vi tar steget opp fra middelhavsfarer? La oss se litt nærmere på hvem som har gjort det bra i Norge de siste sesongene.

 

I tippeligaen tapte Molde sin første bortekamp både da de blei seriemestere i 2011, 2012 og 2014. I 2013 led Strømsgodset samme skjebne. I Toppserien ser vi bort i fra de to laga i toppen, nomadelaget og konkursboet, etter som vi sikter oss inn på en oppnåelig tredjeplass og de laga der stort sett vinner på halv maskin også. Arna-Bjørnar har tatt bronsen tre år på rad og Kolbotn før det, men kun 2014 kan telle ordentlig, for de har starta gruerlig seint på grunn av gressbane som ikke har vært ferdig. Men i 2014 tapte de altså sin første bortekamp. Kolbotn starta forøvrig hjemme med 0 – 4 tap for Røa i 2011.

 

Altså er Vålerengas fotballjenter i rute til å bli et topplag i år. Vi har ingen landslagsspillere, så formen skal først slå inn om to uker, når landslagspausa er over. Da er Røa motstander i Vallhall og da får vi endelig se hvor gode Vålerenga tenker å være denne sesongen. VPN har skrivi et referat fra serieåpninga.

 

Vi tok dem i Häcken

Vålerengas fotballgutter vant i generalprøven før tippeligaen spilles i gang om ei uke. Häcken blei slått 2 – 1 og det var spissa som scora måla. Først fikk Deshorn Brown score i vålerengdebuten. Så var det innbytteren hans, Morten Berre på landslaget, som satte inn 2 – 1 mot slutten av kampen. Kjetil Rekdal var også fornøyd etter kampen, så det virker som om laget er i rute før sesongstart.

 

Matchball

Ivan Näsberg og Norges G19-lag spilte uavgjort 1 – 1 mot Nederland på lørdag og 2 – 1 i målforskjell. Dermed er Nederland og Norge på tabelltopen med 4 poeng. Serbia ligger på tredjeplass med tre poeng etter å ha slått Sveits 3 – 1. Nå blir det en kamp om målforskjellen også. Norge må i prinsippet bare være ørlitegranne bedre mot Serbia enn Nederland er mot Sveits, så er EM-plassen klar.

 

Nasjonal serie

Det blir i år en nasjonal G16-serie bestående av to avdelinger og Vålerenga er i gruppe med Bodø/Glimt, Bærum, Sarpsbort 08, Stabæk, Strømsgodset, Togstasjonen og Tromsø på våren. Spennende. De serieåpner 26. april borte mot Tromsø og har første hjemmekamp på Valle 2. mai mot . På høsten spilles det en ny serie der de fire beste i hver avdeling danner en ny serie og de fire dårligste danner en ny serie.

 

I den andre avdelninga er det Sandnes Ulf og Brann grini seg til en ufjortjent plass, sammen med Rosenborg, Start, Molde, Haugesund, Aalesund og Viking. Hvorfor Odd og Mjøndalen ikke har plass, mens to av tre nedrykkslag fra tippeligaen har det er sannsynligvis fordi de ikke er gode nok.

 

Femte plass

Kørjballgutta svikta i serieavslutninga og tapte 83 – 72 i den siste kampen borte mot Ammerud på fredag. Dermed blei det femteplass i stedet for tredjeplass i 1. disivjon øst denne sesongen. Ser man bort i fra sesongens fire første kamper, der Vålerenga tydeligvis ikke hadde gjort leksa si i serieoppkjøringa, så ville de kun endt to poeng bak serievinner Eidsvoll og således ville fredagens tap kosta dem seriegullet.

 

Men det gjelder å være med fra sesongstart. Vårspurten var uansett svært gledelig og vi håper kørjballgutta får en opptur igjen neste sesong. Det som i 2001-2002 sesongen starta med en toppsatsing uten bredde, blei sammenslåing med Oslo Kings og BLNO i 2002-2003-sesongen for så å havarere, er på vei til å bli en hit byggi opp fra bånn av.

 

I 2008-2009-sesongen starta klubben opp på nytt, med en breddeavdeling og et a-lag i 5. divisjon. Opprykk til 4. på første forsøk. Opprykk til 3. på første forsøk. Opprykk til 2. på første forsåk og da snakka vi bare 2011-2012. Der måtte de ta et hvileskjær, men allerede året etter var klubben kvalifisert for 1. divisjon. Og det uten ekstern pengehjelp. Kun ved å være en breddeklubb.

 

Det er imponerende at de i debutsesongen sin tar steget så raskt. Fire seriekamper før laget tok et nytt steg og blei et topplag i divisjonen. Når vi veit at de også har et damelag som for et par år sida var veldig nærme å kvalifisere seg til NM-sluttspillet (final four), så vitner det om en godt drivi pølsepapirklubb. Kanskje har klubben nok et lag på øverste nivå i 2016?

 

Tapte men redda plassen

Håndballgutta tapte 32 – 33 i den siste kampen mot Follo 2, men redda plassen så vidt det var. 7. plass riktignok, men 14 poeng var også poengsummen Hafslund fikk på tiendeplassen som er kvalik. Follo 2 rykka ned med 12 poeng. Det samme med Njård som trakk laget før sesongstart.