Så tar vi dem i Häcken og jager ’em til Moss!

27.03.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Øsekaras kjente strofe fra «Du er den jeg vil ha» går på repeat i hodet på gjetordets skribent. Det er mye fotball, litt landslagsresultater og litt serieåpning i dagens gjetord. Det handler også om en kamp om bronseplass og en kamp mot nedrykk, men vi starter med hockey. Nå er det nemlig snakk om én ting – vinn – vinn – vinn – vinn eller forsvinn!

Fire strake

Etter gårsdagens nederlag mot Åj Lars er det klart at Vålerenga må vinne fire strake kamper for å kunne kjempe om bøtta. De må begynne allerede på lørdag på Jordal. Det blir en tung affære og en svært viktig kamp. Sesongen er over for alle unntatt landslagsspillere dersom den kampen tapes.

 

Nok en gang er det marginer i mot Vålerenga. Åj Lars scorer i sine to første powerplay. Tobias Lindström scora to ganger, men kun den andre blei godkjent. Hvorfor den første blei underkjent er fortsatt uklart. På slutten av tredje periode kom Vålerenga hardt tilbake. Simon Gamache reduserte til 4 – 2. Minuttet seinere scora Daniel Sørvik med Steffen Søberg i spillerboksen. 4 – 3.

 

Det virka som alt går i mot oss nå. Videodømminga går i mot oss. Dommeravgjørelser går i mot oss. Steffen Søberg slipper inn pucker han ikke gjorde i fjor. Da hadde han keepertrener, det har ikke Vålerenga sett behovet for i år. Eller for å si det sånn: Åj Lars har Peter Andersson og Stavanger har André Lysenstøen. Vålerenga har ingen, hverken på bredde eller elite. Den langsiktige satsinga på Søberg var tydeligvis bare i ett år.

 

Serieåpning

Vålerengas toppseriejenter serieåpner søndag på bortebane, mot navnet til et fiskeredskap, som VPN har skrivi litt om i sin forhåndsomtale av kampen. På Sotahjørnet tar vi i år fotballen mer alvorlig enn stedet ballen sparkes og går til verks med mer grundig omtale av kampen i artikkelen ANALyse: Klepp – Vålerenga.

 

Vi følte det var nødvendig nå, for ingen andre aktører har tatt steget, ikke en gang fotballmagasinet har forhåndsomtaler nå. De er – som norsk tipping – sannsynligvis mer interessert i det spennende oppgjøret mellom Romania og Færøyene som har fått sin fortjente plass på tippekupongen. De har dog bomma på langoddsen og gitt Vålerenga gaveoddsen 2,25. Sesongstart er søndag klokka 16:00.

 

Så tar vi dem i Häcken og jager ’em til Moss!

Motstanden til fotballgutta kunne knapt nok vært bedre. Häcken er fra Göteborg og spiller i biedrakter; men som svensker flest er de ikke helt oppegående og har klart kunststykket å få stripene feil vei. De har også rappa mottoet vårt, men Hisingens Stolthet med et innbyggertall på 130 000 matcher ikke helt Oslos Stolthet.

 

Det er siste treningskamp før sesongstart, men på grunn av landskamper og sånt, så er Vålerengas slagkraft noe redusert. Det fører til at fire nittenåringer får sjansen i troppen. Simen Hestnes, Rino Falk Larsen, Mortadha Alkanany og Niklas Castro er med til Göta Kanals ende eller start. Treningsanlegg har Häcken også stjælt fra Vålerenga. Kampen spilles lørdag klokka 13 på Valhalla IP…

 

Bronse?

Kørjballgutta spiller i dag om bronsemedaljer i førstedivisjon øst for menn. De ligger på fjerdeplass og blir enten nummer tre, fire eller fem. Vinner de sesongens siste kamp i kveld borte mot Ammerud, så tar de bronsemedaljen. Ammerud ligger på niendeplass, og Vålerenga vant hjemmekampen 76 – 62. De bør derfor være skyhøye favoritter til den bronsemedaljen.

 

Nedrykk?

Handsgutta møter Follo 2 som ligger fortapt i årets 2. divisjon. Vålerenga kjemper om å unngå nedrykk og gjør det med seier i dette som også er sesongens siste kamp. For øyeblikket har Vålerenga syvendeplassen, men det er jevnt fra 6. til 10. plass og alt avgjøres altså i siste serierunde.

 

Landskamper

Ivan Näsberg og Norge G19 vant den første kampen i Elite Round. Sveits blei slått 1 – 0 og nå fortsetter det med Nederland lørdag. Nederland slo Serbia 1 – 0 i den andre kampen i gruppa. Dermed vil Norge ta et kvantesprang mot EM med seier lørdag.

 

Mathusan Sandrakumar og Norge G17 klarte ikke å kvalifisere seg for EM. Slovenia vant 1 – 0 og dermed går de videre på bekostning av Norge. Heller ikke Ghayas Zahid kan slå i bordet med seier. Han spilte hele oppgjøret da Spania vant 2 – 0 over Norge G21. Mattias Totland fikk de siste 17 minuttene da Norge G18 slo Ungarn 1 – 3 i treningskamp, men Niklas Gunnarsson og Norge G23 røyk 4 – 1 for Slovakia i International Challenge Trophy.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 17:30 Basket: Ammerud – Vålerenga Herrer, 1. divisjon øst, Apalløkka

Fredag 18:18 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 13:00 Fotball: Häcken – Vålerenga Herrer, Treningskamp, Valhalla IP

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Follo 2, 2. divisjon avd 1, Jordalhallen

Lørdag 17:00 Fotball: Nederland – Norge G19, EM kvalik Elite Round, Assen Sportspark

Søndag 16:00 Fotball: Klepp – Vålerenga Damer, Toppserien, Klepp Stadion