Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Så våkna canadierne

13.03.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Etter tre kamper iskrigerne har sliti, våkna plutselig canadarekka til liv på Jordal Amfi i går. Vålerenga dominerte fullstendig, men på tross av Simon Gamaches mål i første periode sto det 1 – 1 etter periodens slutt. Frisk scora faktisk på sitt første angrep i kampen, etter godt over åtte minutter. Målet til Gamache var en lekkerbisken i spill fem mot tre.

 

I midtperioden hamra både Tobias Lindkvist og François Fortier inn pucken i det venstre krysset til Nicklas Dahlberg, men på tross av total dominans reduserte Frisk i et overtallsspill og det var nervepirrende før siste periode. Helt uten grunn, for i den perioden vaska Vålerenga isen med skinnfellene fra Asker. Daniel Sørvik, Fortier og Stefan Espeland fra død vinkel og til slutt Gamache igjen.

 

Seier 7 – 3 og utligning til 2 – 2 i kamper betyr mye. Nå er laget garantert en sjette kamp hjemme på Jordal mandag. Med seier i Askerhallen på lørdag vil Vålerenga få fire dagers pause før semifinalene starter opp også. For nå bør det ikke være noen tvil. Vålerenga kommer til å ta skinnfellene fra Asker i to strake kamper.

 

Olden ute

Sondre Olden er dessverre ute for sesongen. Skulderen skal opereres rundt pasketider og da er han ute fram til september. Så blir det opptrening, kanskje i Vålerenga, kanskje må han tilbake til Sverige.

 

Kvalrunder

Hvem som blir de to kasteballene i neste års getliga avgjøres også i disse dager. Etter halvspilt serie topper Manglerud Star med ni poeng. Tønsberg har fem, XXX-nights 4, mens Comet har fått en vanskelig start og har bare ett poeng.

 

Tap for U18

Vålerengas G18-lag rota bort en gyllen mulighet i ungdomshallen i går. De lå under 0 – 3 før snuoperasjonen starta mot Lørenskog. Jeppe Wiik scora to ganger og Rolf Thomas Bendixen Aastad én gang i midtperioden, men det holdt ikke inn. 3 – 4 tap og dermed står det 1 – 1 i kamper og det blir en avgjørende tredjekamp i bordtennishallen på lørdag.

 

Siste seriekamp

Søndag spiller Vålerengas ishockeyjenter sin siste seriekamp for året. Den foregår på bortebane i Østfold og er egentlig helt uten annen interesse enn æren. Vålerenga har blitt serietoer og Sparta har blitt seriefirer. Det er allikevel en fordel at de får en kamp denne helga, for neste helg er det NM med semifinale på lørdag og finale på søndag. Det foregår i Siddishallen.

 

Tabelltopp

På fotballfronten topper Vålerengas G19-lag interkretstabellen etter å ha slått Bærum 3 – 0 i går. Mats Vågan, Sander Pettersen og Marius Koss scora måla. Tre forsvarsspillere – tre mål. Da er det kanskje på tide at angrepsspillere kommer opp i ringa også eller?

 

Brown

Stig-Ove Sandnes er på vei hjem fra USA og om han har med seg Deshorn Brown i bagasjen er uvisst. Den som har lever får se, men at det er Brown Vålerenga jobber for å få tak på, virker mer og mer sikkert. Et spennende valg, litt utenom boksen.

 

NM kvalik

Gutter 16-laget spiller NM-kvalifiseringskamp i helga. Motstander er KFUM og det bør være en parademarsj for en ny sterk vålerengagenerasjon på vei opp. De to andre kampa har de vinni overbevisende. Etter å ha slått Bøler 17 – 0 og Høybråten og Stovner 1 – 7 skal ikke KFUM kunne by motstand. Riktignok slo de Høybråten og Stovner 3 – 0, men de tapte da også 3 – 2 for Bøler. Vi tipper at Vålerenga vinner akkurat så mye som dem gidder å vinne.

 

Kretslag

På lørdag spiller Emilie Libakken Østerås sluttspill i kretslagsserien. Det er semifinale for Oslo J2001 mot Akershus og deretter kommer det enten en bronsefinale eller finale. På søndag er det gutttas tur og på G2001-laget møter Osame Sahraoui og Sebastian Berg Isdahl Indre Østland i semifinalen. G1999-2000 spiller sammen og møter Akershus i semfinalen. Christian Dahle Borchgrevink, Ulrik Mathisen, Robin Nielsen og Kristoffer Klaesson er Vålerengas representanter.

 

Småplukk

Det spilles en rekke kamper i kørjball, innebandy og håndball i helga også. Liste over alt finner du under her og les gjerne vårt angrep på teite argumenter mot alkoholservering på fotballkamper. Sist ut var Mina Gerhardsen, siden hu i prinsippet er i styret i Norges Fotball Fiender som representant fra Vålerenga, får hu gjennomgå.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 11:00 Fotball: Oslo J01 – Akershus, Semifinale kretslagsserien, Skjetten

Lørdag 11:00 Basket: OSI – Vålerenga Damer, 2. div avd øst, Domus Athletica

Lørdag 13:00 Basket: Vålerenga Herrer – Skien Ghost, 1. div øst, F21

Lørdag 16:00 Hockey: Lørenskog – Vålerenga U18, NM Kvartfinale #3, Lørenskog ishall

Lørdag 16:00 Håndball: Halden 2 – Vålerenga Herrer, 2 div avd 1, Tistedalshallen

Lørdag 16:45 Håndball: Vålerenga Damer – Bækkelaget 2, 3 div avd 1, Jordalhallen

Lørdag 17:00 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga Herrer, NM Kvartfinale #5, Askerhallen

Søndag 11:00 Fotball: Oslo G01 – Indre Østland, Semifinale kretslagsserien, Skjetten

Søndag 11:15 Basket: Vålerenga Herrer – Asker, 1. div øst, F21

Søndag 12:00 Fotball: Oslo G99-00 – Akershus, Semifinale kretslagsserien, Skjetten

Søndag 14:15 Basket: Vålerenga Damer – Eidsvold, 2. div øst, F21

Søndag 15:00 Fotball: KFUM – Vålerenga G16, NM Kvalikserie 01, KFUM-banen

Søndag 15:00 Innebandy: Vålerenga Damer – Holmlia, 2. div, Jordalhallen

Søndag 17:00 Hockey: Sparta – Vålerenga Damer, Eliteserien, Sparta Amfi

Søndag 17:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Paradisbukta, 2. div avd 1, Jordalhallen