Hvem representerer du, Gerhardsen?

13.03.2015 av under Vålerenga, VIF | 2 kommentater

Etter at Unge Høyre i Oslo gikk ut med at de vil tillate ølservering på fotballkamper i hovedstaden uavhengig av divisjon, har det blitt en debatt. Vålerenga Fotball Elite med Stig-Ove Sandnes i frontlinja støtter dette aktivt og det jobbes for å få til det samme som Viking og Stavanger Åj Lars har fått til. Supporterne til Vålerenga støtter opp om forslaget og det kommer mange gode argumenter; men enkelte av de som stiller seg i frontlinja mot forslaget kommer fra Vålerengas innside. Det liker vi svært dårlig…

Arild Rønsen var først ute, han har fått gjennomgå av nær sagt alle vålerengasupportere. Nå er det Mina Gerhardsen i Sporten.com. Gerhardsen er valgt inn i Norges Fotball Fienders forbund – som representant fra Vålerenga Fotball. Da er det meget betenkelig at hu går i mot Vålerenga Fotball Elites daglige leder i denne saken og fronter den forhatte mafiosoens side – vi påpeker at mafioso Yngve Hallén alltid har tilgang til alkohol på fotballkamper fordi han er pamp og sitter på VIPen.

 

At Arild Rønsen, som er kjegleflytter på vålerengafeltet og lager den mest teite vålerengabloggen av dem alle – raller om å se saken fra supporterside når han ser den fra pressetribuna – er så sin sak. Men en valgt representant fra Vålerenga som offentlig går ut i mot klubbens egne planer, er noe helt annet. Mina Gerhardsen bør ikke innstilles til neste års fotballting. Du kjemper ikke mot klubben du i utgangspunktet representerer i pampekontorene på Ullevaal Stadion.

 

Gerhardsen og Rønsen er hverken på bølgelengde med Vålerenga Fotball eller supporterne. Vi har innsideinformasjon fra Stavanger Åj Lars som kun har positive erfaringer med ølservering på kamper. Det har skapt et mer åpent hockeymiljø og de når ut til nye kunder. Folk som aldri har sett på hockey inkluderes rundt diskusjonen før og etter kamp og i periodepausene.

 

Fyll er det ikke snakk om. Det har vært fem tilfeller av overstadige folk. Fire stykker i første pause i sjette kamp i finalen i fjor. De var alle ukjente med ølserveringa i DNB Arena og hadde tatt noen øl på styrten før de gikk inn, akkurat som de er vant med. Det fører til en kortvarig høy promille og det var det da også for disse menneskene i først periode. Men etter omlag 75 minutter uten påfyll av alkohol var denne promillen gått ned og de fikk en øl å kose seg med i den andre pausa.

 

Vi lurer på om Gerhardsen mener at det er bedre at disse supporterne styrter tre pils før de går inn eller – smugler inn konjakk på innerlomma – enn at de får ta seg en pils inne på stadion i pausene? Det vil vi ha svar på, men svaret er nok så åpenbart at Gerhardsen ikke vil svare på det, for det passer ikke inn i hennes politisk korrekte hverdag.

 

En annen tulling som førsøker seg med et argument er kommunikasjonssjefen i idrettsforbundet, Per Tøien. Han utviser sin store inkompetanse om fotballstadioner og argumentet hans stemmer nok sikkert med gymsalidretten han kommer fra.

 

Etter Idrettsforbundets mening legges prioriteten på feil målgruppe. Skal det tas sterkere hensyn til "unge menn som allerede er på kamp" fremfor familier og barn og ungdom som kanskje skal bli og forbli tilskuere og supportere i fremtiden?

 

Det er egentlig ikke så nødvendig å presisere at dette argumentet er henta fra søplekørja – eller basket som det heter på engelsk. Vi gidder ikke å motargumentere og velger heller å sitere Sandnes, for hans argument tramper nemlig i stykker Tøiens gymsalargument.

 

Med de stadionene vi har nå klarer vi lett å lage en avskjerming på ulike seksjoner. På den måten kan vi gi gode familietribuner og samtidig tilrettelegge for seksjoner der det serveres alkohol.

På denne stadion er det planlagt med områder for alkoholservering.

 

Det er altså ikke snakk om å ta hensyn til noen framfor noen andre, det handler om å ta samme hensyn til alle og kommer Tøien seg ut av gymsalen sin, så skjønner han kanskje at det ikke er problematisk med dagens fotballstadioner og etter hvert de nye ishallene som bygges – som for eksempel DNB Arena.

 

Men Tøien er altså ikke vårt problem. Vårt problem er at Mina Gerdhardsen er valgt inn i styret i Norges Fotball Fiender som representant fra Vålerenga Fotball. Når hu uttaler seg i mot klubbens planer for ny stadion, så har hu ikke noe med å sitte i det styret som representant fra Vålerenga. Hu kan nemlig ikke uttale seg om en sak som i aller høyeste grad omhandler Vålerenga kun som representant for Actis, når hu sitter i den posisjonen hu gjør i forbundsstyret. På twitter dekker hu seg dessuten bak å være på bølgelengde med denne mafiasjefen.

Det imponerer ingen fotballsupportere i dette landet. Det gir heller mer vann på mølla. Både Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey jobber for å få til alkoholservering til menigmann på sine nye planlagte arenaer. Da går du ikke offentlig ut i media og ytrer deg mot din egen klubb, da tar du dette innad i klubben først. Vi krever at Gerhardsen går og vi krever at Vålerenga Fotball definitivt ikke innstiller henne til forbundsstyret neste år. Du legger ikke kjepper i hjula for din egen klubb – da er det rett ut…

 

  1. […] Det spilles en rekke kamper i kørjball, innebandy og håndball i helga også. Liste over alt finner du under her og les gjerne vårt angrep på teite argumenter mot alkoholservering på fotballkamper. Sist ut var Mina Gerhardsen, siden hu i prinsippet er i styret i Norges Fotball Fiender som representant fra Vålerenga, får hu gjennomgå. […]

  2. […] har tidligere gått hardt ut mot Mina Gerhardsen, som meldte seg inn i Vålerenga Fotball for å bli styrepamp i Norges Fotball Fiender, […]