Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

NM, monsterkamp, eliteserie og getliga

02.03.2015 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga har bydd på utrolig mye. Dagens gjetord starter med fotballtalentene i Vålerenga og tar også for seg gutta som i dag reiser til Marbella, rekruttlaget og damelaget. Vi gir oss ikke der, men sporer over på ishockey der damelaget nå topper serien, siste serierunde for gutta står for tur og U20 som skal ut i kvartfinaler i NM. Litt plass har vi også finni til håndball og kørjball.

 

Leikestue i NM kvalik

Bøler er en spennende klubb. Der har store fotballspillere som Øyvind Bolthof og selveste Egil «Snapper’n» Johansen og Brakkebændets Kjell Roar Kaasa spilt i stykker sine første fotballsko; men da de unge sektsenåringene fra Bøler møtte Vålerengas sekstenåringer i kvalifiseringsrunden til NM blei de regelrett rundspilt. Vålerenga stoppa ikke før søtten baller hadde finni veien inn bak Bølers keeper.

 

Dette var på fredag. I går spilte de to andre laga i pulja mot hverandre og KFUM slo Høybråten og Stovner 3 – 0. Høybråten og Stovner er Vålerengas motstander på bortebane på søndag, mens pulja avsluttes borte mot KFUM søndag 15. mars.

 

Ifejuwa Ajieh scora tre; Robin Loe Nilsen, Wilson Winhojan og Pamadou Jatta scora to; Mathias Varner og Osame Sahraoui ett; men ingen kunne måle seg med Azz Balla Cham som brukte 21 minutter på å score hattrick, putta ett til i første omgang og to i andre. Seks mål der altså.

 

Tap 1 – 5 i monsterkamp

Like bra gikk det ikke på Notodden. På tross av et fantastisk anlegg, nydelig kunstgress og tilnærma nøytral bane, så svikta Vålerengas fotballgutter foran mål. Odd starta best og Simon Larsen må ta på seg dobbelt skyld for straffa. Det andre målet kom etter atten minutter og var ballwatching i feltet, stillestående og kanskje til og med offside.

 

Men det spiller mindre rolle. Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Herman Stengel og Sivert Heltne Nilsen burde ha sørga for at det sto 2 – 4 til den første pausa uansett. Så store var målsjansene – syv i alt – i løpet av de første 45 minuttene. Odd presterte kun fire målsjanser.

 

Andre omgang blei langt mindre sjansefarlig og strengt tatt vant Odd den sjansestatistikken 4 – 2. Michael Langer måtte gjøre en beinparade og hindra et baklengs på det.

 

Til tredje omgang bytta Vålerenga nesten hele laget – unntaket var Markus Nakkim. Det var nå kun Lars Hirschfeldt som ikke holdt junioralder, mens Odd kun hadde fem spillere i junioralder på banen. Blant annet spilleren som blei toppscorer i tippeligaen i 2013, Frode Johnsen spilte hele tredje og fjerde omgang. En gammel kjenning, Ardian Gashi kom inn til andre omgang og gikk ut til den fjerde.

 

Odd vant 6 – 2 i sjanser i den tredje omgangen. Lars Hirschfeldt sto meget godt og det Vålerenga skapte kom fra Mortadha Alkanany og Niklas Castro; men da Gashi gikk av til den fjerde omgangen snudde det. Vålerenga skapte nå det meste; men etter 1 – 5 i målsjanser favør Vålerenga scora sjølsagt Odd i stedet. Det neste målet må Marius Koss ta utelukkende på sin kappe, man dribler ikke som bakerste mann i sekstenmetersfeltet, men til slutt fikk i hvert fall Vålerenga endelig et mål. Midtbanespiller Lars Olden Larsen sto for det på en retur.

 

Odd scora igjen på overtid. Dermed tapte Vålerenga altså 1 – 5 i denne fire omgangers lange kampen og nå reiser gutta til Marbella, der vi tydeligvis har tatt tommeldansen for tidlig. Hamilton har trekt seg og ny motstander er Marbella.

 

Seier over Ørn

Vålerengas fotballjenter fikk endelig uttelling for bra spill og knuste toppseriemotstander Trondheims Ørn 3 – 0 i Vallhall. Lise Janbu Eide scora det første på et frispark fra Tina Wulf. Og Eide fortsatte scoringene og satte sitt andre med huet for dagen etter en retur fra Camilla Christensen. Christensen satt sjøl inn det tredje målet etter å ha blitt satt opp av Rikke Storrø. Høydepunkter fra kampen kan du se hos vif-fotball.

 

Dobbeltseier

Vålerengas hockeyjenter tok tilbake ledelsen i eliteserien etter to seiere på bortebane i helga. Først ut var Sparta som de knuste 1 – 4 etter tre feilaktig annullerte mål og fått en i sekken som ikke var inne. Måla blei scora av Ramona Wais, Eline Benno Vaage, Tuva Nerland og Henriette Behn. Kampreferat ligger her.

 

Som om ikke det var nok blei også Vålerengas første mål mot Jordal annullert. Etter to slappe perioder våkna Vålerenga i siste periode og Linn Aakre og Josefine Biseth Engmann sørga for 0 – 2 seier og tabelltopp i ungdomshallen. Kampreferat finner du her.

 

Typisk Vålerenga

Etter den begredelige innsatsen mot Stjernen svarte iskrigerne med å vinne på bortebane i Stavanger. Ikke bare vinne, de vant så innmari morsomt også. Åj Lars tok en tomålsledelse i første periode, men Brian Ihnacak og Rasmus Juell utligna i midtperioden. Morten Ask sendte Vålerenga i ledelsen fem minutter ut i tredje periode, men Åj Lars svarte sporenstreks.

 

Så blei det slåsskamp mellom den dømte voldsmannen Tommy Kristiansen og kjernekaren Tallak Lyngset. Begge fikk matchstraff og må minst stå over siste serieomgang. Aller best likte vi at dommerne blåste av for slåsskamp, for så at Åj Lars scora og med femogfemti sekunder igjen satte Juell sin andre pinne for dagen og blei matchvinner.

 

Det blir en vanskelig vei framover mot bøtta for Vålerenga. De blir nummer fem eller seks, alt ettersom de passerer Lørenskog eller ikke. De burde fortsatt hatt muligheten til å ta bronse, men tapet hjemme for Stjernen har ødelagt det. Mest sannsynlig blir det nå Sparta i kvartfinalene.

 

«Trakk» Frisk

Vålerengas U20 gutter blei nummer tre i årets U20 Elite-serie, bak Lørenskog og Lillehammer. Nå har den såkalte «trekkinga» verdt og ingen ting uvanlig der. I kvartfinalene valgte man det dårligste laget i serien man kunne. Vålerenga valgte dermed Frisk som blei nummer seks og det på tross av at det var ganske jevnt der i bånn.

 

Vi forstår faktisk ikke hvordan Lillehammer, under trussel av konkurs, kunne velge Stavanger som motstander, vel vitende om at en tur til Stavanger er langt dyrere enn en busstur til Asker som kun tok ett poeng mer enn Stavanger. Vi antar Vålerenga hadde valgt Stjernen framfor Stavanger også og sendt Manglerud til Stavanger, men de ønsker kanskje å gå konkurs der oppe i mjøslandet.

 

Kvartfinalene spilles i best av tre kamper. Det betyr at Vålerenga er ferdig etter to kamper som altså spilles onsdag og lørdag.

 

Slo Haslum

Håndballjentene slo Haslum og kjemper dermed fortsatt om en andreplass i årets tredjedivisjon for kvinner. Til slutt endte kampen 24 – 26. Dessverre blei det litt for mange tap i starten av årets sesong til at jentene kunne slåss om opprykk helt inn.

 

Walk Over

Kørjballgutta antok vi at slo Sandefjord på Walk Over i helga. 20 – 0 er ikke et normalt kørjballresultat, så vi antar det er det samme som Walk Over. Gutta ligger nå på en syvende plass, men kjemper om tredjeplassen i førstedivisjon.