Avgjorde i siste periode

02.03.2015 av under 2014-2015, Damer, Ishockey, VIF | 1 kommentar

Det var klart for byderby mot Jordal igjen og ståa før kampen var at Vålerenga ville gjenerobre tabelltoppen med seier. Det burde være en gulrot i seg sjøl; men vålerengajentene kom fra en bortekamp i Sparta Amfi dagen i forveien, samtidig som Jordal var utvilte. Uansett var det stor opptimisme og høy stemning i kafeteriaen i ungdomshallen. Like før kampstart gikk Petter Northug inn til VM-gull på femmila i Falun og kafeteriaen var omgjort til en sportspub med visning av VM på to tver og storskjerm, men dessverre kun med kaffe, brus og SmartFish å servere gjestene.

 

Det tåler man glatt. Vaflene var varme, pølsene nytrukne og betjeninga hyggelig – som alltid. Dessuten er det alltid tilfredsstillende å vite at penga går til Vålerenga bredde. Kafeteriaen i ungdomshallen erkleres herved som Oslos beste kafeteria. Billig er den også.

 

Tilbake til det som skjedde på isen. Første periode var skuffende av Vålerenga. Der de hadde lekt seg med Sparta dagen i forveien, var det dårlig tempo og dårlig presisjon dagen derpå; men noen sjanser skapte de da. Den førte etter to og et halvt minutt. Da var det Martine Henriksen som slo kontra på Jordals angrep, kom to mot én og spilte tversover til Henriette Behn. Behn satte punktum i Sparta Amfi lørdag med årets mål med en styring i krysset, men nå glemte hu å løfte pucken over skinnet til Ida Due Sørensen i jordalmålet.

 

Vålerenga forsøkte med noen få gode angrep og Tuva Nerland var nære å sette en retur etter et skudd fra Tina Scott. Men det var liksom det. En tredel av perioden var gått og Vålerenga hadde ikke skapt mye. I stedet kontra Caroline Laulund og kom aleine med keeper Emilie Kristiansen. Til alt hell var det vålerengasyndrom og pucken blei satt skyhøyt over.

 

Så viste Jordal seg som lite disiplinerte igjen. Camilla Edi Hille dro på seg en idiotisk hekting i midtsonen. Rikke Tautra hadde nettopp vendt opp mot egen keeper og Jordal var fullstendig i balanse. Vålerenga takka og bukka. Først et skudd av Josefine Engmann som gikk like utafor, før det ti sekunder før slutt blei nok en dommerskandale i årets eliteserie. Pucken lå fri i målgården og Martine Henriksen slo den inn, samtidig som fløytetøyta valgte å blåse for blokkering. Dermed var Vålerenga snytt for fire mål på to dager.

 

Perioden blei avslutta med undertall etter en litt billig slashing på Martine Henriksen. Jordal skapte ingen ting i sitt overtall og de fikk heller ikke noe til i de treogtyve sekundene de fikk spille i overtall i starten av midtperioden. I stedet kom Henriksen nesten rett ut fra fryseboksen, kontra, blei tatt og sørga for et overtallsspill.

 

Det ville ikke Linn Aakre ha noe av og litt unødvendig sørga hu for at det blei fire mot fire etter kun femten sekunder, etter å ha rota det til for seg sjøl bak egen målvakt.

 

Jordal var noe få spillere og lagledelsen forsøkte seg på taktikken uthaling av tid. Andre gang de gjorde det fikk de sjølsagt en ny tominutter. Rikke Tautra fyra Vålerengas første slagskudd for dagen, da var det godt over halvspilt kamp og det var første gang Due Sørensen blei satt på skikkelig prøve, utenom det annulerte målet sjølsagt. Dua rakk så vidt sideforskyvinga og fikk dekka helt inn til stolpen og styrt pucken ut i rundvantet.

 

Vålrenga fikk ikke til mer i det overtallsspillet og fikk i stedet ei kontring mot seg direkte fra fryseboksen; men Kristiansen hadde stengt buret for dagen. Perioden blei avslutta med et dårlig overtallsspill av Vålerenga.

 

Målløst etter to perioder og skuffende vålerengaspill må ga gitt Magnus Evensen en god grunn til å ta fram hårføneren i garderoben; for vålerengalaget som kom på isen i tredje periode var ikke til å kjenne igjen fra de tafatte to første periodene. Vålerenga eksploderte på isen og viste at de vil kjempe om seriegullet. Både Behn og Engmann hadde hver sin kjempesjanse i det første minuttet og Aakre missa med et par centimeter minuttet seinere.

 

Så – endelig – Vålerengas andre slagskudd for dagen – Aakres første kom etter førtifire minutter og førtini sekunder. Pang! Rett i langhjørnet bak ei sjanseløs due etter pasning fra Eline Benno Vaage og Ramona Wais.

 

Wais var nære på å score sjøl også et par minutter seinere, men da var dua med og fikk styrt pucken ut i rundvantet. Vålerenga kjørte på og det var utrolig at det ikke sto mer enn ett bortemål på tavla. Først var det Mabel Endrerud som åpna Jordals forsvar med en herlig pasning, men Tina Scott missa på tom kasse. Endrerud satte den neste rett utafor og på returen fra rundvantet fyra Thea Øvregaard av. Skuddet traff ei jordalskøyte, endra retning, men dua var med igjen. Og hverken Endrerud eller Engmann klarte å sette returene som kom.

 

Minuttet seinere var Camilla Bakkene et millisekund for seint ute på duas retur etter skudd fra Marlene Günther. Bakkene trøkka på og fikk en ny stor sjanse, men nok en gang var dua i veien og plukka forsøktet fra kloss hold i snappen.

 

Vålerenga vant droppen og Aakre dro av sitt andre slagskudd for dagen. Også det gikk nesten rett inn og returen blei liggende igjen servert på sølvfat for Scott, som nok en gang missa på åpent mål. I stedet for inn glei pucken under keeper langs streken og ut av målsonen på motsatt side.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre over Jordal og Tuva Nerland serverte Wais naken i slottet, men Wais klarte heller ikke nå å treffe innafor stengene.

 

Med under seks og et halvt minutt igjen fikk Aakre en svært billig utvisning og i undertallet fikk Jordal flere gode skuddsjanser. Noen blei blokkert av oppofrende spillere og fire meget kvalifiserte redninger av Kristiansen hindra baklengs. Presset fortsatte også i minuttet etter at Vålerenga blei fulltallig, men da Kristiansen til slutt fikk blokkert en farlighet var det også over.

 

I stedet var det Behn som fikk en stor sjanse etter at Engmann vant en dropp, men også dua var fortsatt i slag og redda nok en gang. I stedet sutra Millie Sirum på seg en tominutter og Vålerenga kunne kontrollere inn.

 

Etter ett minutt etablert i sona missa Vålerenga på ei pasning og Maja Thomassen måtte ut i midtsona og hente pucken. Hu spilte over til Günther som ga pucken til Engmann. Vålerengajentene var slitne og alle – med unntak av Engmann – tok den lange veien tilbake til spillerboksen. Dermed var Engmann plutselig Vera Venneløs på isen mot fire jordaljenter. Det løste hu greit. Vendte opp, tok med seg pucken inn i sona, dro av en løper og en back og limte pucken opp i det lengste krysset.

Josefine Engmann og Linn Aakre sørga for nok en seier. Foto: Hjesus.

 

Helt genialt! Både Günther og Thomassen skal ha poeng, men siden de hadde forlatt isen skal de ikke krediteres i pluss minus statistikken. Kan ikke huske å ha sett en spiller få poeng uten å være på isen siden Patrick Thoresen satt og jubla på benken Per Åge Skrøder satte inn 1 – 10 til Norge mot Tyskland i Globen i 2012. Men da var andreassisten, Mads Hansen, fortsatt på isen. Nå var altså begge av isen.

 

Flere mål blei det ikke og Vålerenga topper nå tabellen med ett poeng. Emilie Kristiansen holdt buret reint og Vålerenga var fulltallig for første gang denne sesongen og det kun tre uker før norgesmesterskapet skal avgjøres i Stavanger. Vålerenga viser at de kan i perioder. Den siste perioden i denne kampen var utsøkt.

 

Jordal – Vålerenga 0 – 2 (0 – 0, 0 – 0, 0 – 2)

01.03.2015 16:30

Jordal Ungdomshall

Eliteserien

60 tilskuere

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due Sørensen

 

1. rekke:

Frida Maria Arnkvist (a) – Millie Sirum

Emilie Solhaug Jensen – Ida Kristine Rogstad – Camilla Edi Hille

2. rekke:

Andrine Furulund (a) – Kajsa Fjellhammer Martinsen

  Caroline Laulund – Sofie Fjellvang (c)  Nora Erevik

3. rekke

 

4. rekke:

 

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Ilseng Kristiansen

Toini Veronica Nilsen

1. rekke:

  Rikke Tautra (c)  Mariel Vatland

Henriette Behn – Martine Henriksen (a) – Josefine Engmann

2. rekke:

Maja Thomassen – Marlene Günther

Ramona Wais – Camilla Bakkene (a) – Tuva Nerland

3. rekke

Eline Benno Vaage – Linn Aakre

Anne Margrethe Aasen – Mabel Endrerud – Elise Johnsrud

4. rekke:

Thea Øvregaard

Tina Scott

 

 

Skuddstatistikk Jordal Vålerenga  
1. periode 9 10  
2. periode 6 11  
3. periode 9 17  
Totalt 24 38  

 

Kampfakta:

12:44   2 min Hooking Camilla Edi Hille (Jordal)
18:23   2 min Slashing Martine Henriksen (Vålerenga)
20:37   2 min Interference Andrine Furulund (Jordal)
20:53   2 min Hoooking Linn Aakre (Vålerenga)
32:33   2 min Bench Jordal (Sona av Caroline Laulund)
36:28   2 min Interference Ida Kristine Rogstad (Jordal)
44:48 0 – 1 Mål EQ Linn Aakre (Eline Benno Vaage, Ramona Wais)
53:20   2 min Tripping Linn Aakre (Vålerenga)
57:11   2 min Unsport. Millie Sirum (Jordal)
58:29 0 – 2 Mål PP1 Josefine Engmann (Marlene Günther, Maja Thomassen)

 

Vålerengas beste: Emilie Kristiansen

 

  1. […] Som om ikke det var nok blei også Vålerengas første mål mot Jordal annullert. Etter to slappe perioder våkna Vålerenga i siste periode og Linn Aakre og Josefine Biseth Engmann sørga for 0 – 2 seier og tabelltopp i ungdomshallen. Kampreferat finner du her. […]