Snytt for tre mål

02.03.2015 av under 2014-2015, Damer, Ishockey, VIF | 1 kommentar

Vålerenga spilte den første av to kamper i eliteserien denne helga borte i Sparta Amfi. Og Vålerenga gikk rett i strupen på de små blå. Allerede etter niogfemti sekunder, i Vålerengas andre bytte, satt den første pucken i nettet bak spartakeeper Mathilde Nilsen. Tuva Nerland skøyt, Nilsen klarte ikke å blokkere pucken og Ramona Wais fikk kølla på den og sakte glei pucken de nødvendige centimeterne over mållinja.

Ramona Wais scora Vålerengas første før det var gått ett minutt. Foto: Hjesus.

 

Det var en veldig god Vålerengaperiode og Sparta sleit med å komme ut av egen sone, der jentene dansa rundt dem med effektiv skøyteteknikk og pasninger som satt klistra på køllebladet til lagvenninnene. Allikevel skulle det gå over halve perioden før den neste store målsjansen kom. Camilla Bakkene dro avgårde et håndleddsskudd fra skrå vinkel som smalt i metallet, helt oppe i det lengste krysset bak Nilsen.

 

Minuttet seinere var det ungjenta Mabel Endrerud som fikk to store sjanser foran keeper uten å klare å sette gummiskiva inn, men Vålerenga opprettholdt trykket og lille Endrerud var umulig å dytte vekk foran keeper og med hjelp av store Elise Johnsrud skapte de nok trafikk til at Nilsen var sjanseløs på Eline Benno Vaages harde og velplasserte håndleddskudd fra ti meter.

Glade jenter tok en pause under nedjogginga for å posere for fotografen. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga var langt bedre enn Sparta og Linn Aakre ville være med på leken. Slagskuddet var hardt, velplassert, men dessverre traff det innsida av stolpa og ut i slottet i stedet for inn i nettet. Dermed gikk Vålerenga til pause med en skuffende 0 – 2 ledelse etter seksogtyve skudd på mål, like mange utafor mål etter en periode der spartarnerne kun klarte to skudd på mål.

 

Andre periode starta bra og Vålerenga fikk overtallspill. To store målsjanser blei det der Vålerenga ikke fikk satt returen. I stedet kontra Emma Kristine Granholt, fyra av og traff klokkereint i tverra nøyaktig samme sted som Bakkene traff i første periode. Til alt uhell og skandale mente fløytetøyta at pucken var inne; og rett etterpå blåste hu blokkering i det Anne Margrethe Aasens skudd sklei over mållinja. Blokkering når pucken går inn?

 

I stedet for 0 – 3, som det skulle stått, sto det altså 1 – 2. Men vålerengajentene ga seg ikke og fortsatte å kjøre på mot spartarnernes keeper, som på merkverdig vis klarte å holde buret reint så langt i perioden sjøl da Vålerenga konstant hamra løs mot det i ett minutt. Sjokkerende og noen og enhver bør kanskje trene på å sikte et annet sted enn midt på keeper.

 

Uansett, litt over halvspilt kamp kom Tuva Nerland aleine med Nilsen, finta henne til høyre og satte skiva to centimeter utafor Nilsens venstre stolpe. Dette så ikke ut til å være dagen for effektivt angrepsspill.

 

Enda mer frustrende var det å se på da Tina Scott tre minutter seinere bomma på åpent mål, men Maja Thomassen gjenvant skiva inne i sona, spilte ned igjen til Scott som fant Nerland og denne gang traff Nerland endelig nettmaskene.

 

Fire minutter før periodeslutt kom nok en meget kontroversiell avgjørelse fra fløytetøyta. Vålerenga fikk overtallsspill i fem mot tre etter at Ingerid Synøve Larsen først satte en stygg knetakling før Marte Carlsson fulgte opp med boarding. Vålerenga brukte tretten sekunder før Bakkene fikk slått pucken, via ei spartaskøyte og sakte over målstreken. Uforklarlig nok blåste fløytetøyta offside i målgården. Uforklarlig fordi den eneste som hadde skøyte inne i målgården var spartaneren som forsøkte å dytte vekke Endrerud. Endrerud sto minst tyve centimeter utafor målgården. Dette var andre gang Vålerenga blei snytt for et mål i denne kampen, samtidig som altså Sparta hadde fått ett mål. Det virka som dommerne prøvde å lage ekstra spenning i kampen.

 

Resten av overtallsspillet var dårlig og på slutten av perioden la Josefine Engmann inn ei albuetakling, kun for å bli nevnt i kampreferatet. Toogtyve skudd på mål ga altså tre mål, der to blei feilaktig annulert og motstanderne fikk ett mål som altså aldri var inne.

 

I tredje periode kåla Vålerenga. Først måtte Mariel Vatland i fryseboksen etter å ha dratt på seg en tominutter for holding, midtveis i perioden var det Anne Margrethe Aasen sin tur for en hekting før Vålerenga egentlig begynte å spille hockey igjen. Da kom det et kulinarisk rekepass fra Nerland, men Wais var langt i fra sulten og loffskiva med reker, majones og sitron blei kontant avvist og delikatessen blei regelrett forkasta ned i rundvantet.

 

Det var ikke bare Vålerenga som var glad i fryseboksen i denne perioden. Også Spartas Larsen ville ha sine velfortjente to minutters pauser og satte inn en meget stygg boarding på Maja Thomassen. Endelig fikk Vålerenga godkjent et overtallsmål og for et mål det var. Pucken blei droppa på blålinja. Nerland vant droppen klokkereint til Engmann, som tok med seg skiva inn i sona og fyrte avgårde et skudd. Seksti centimeter over isen, med retning for rundvantet strakk Henriette Behn ut kølla, endra retning på slagskuddet på tennis og limte pucken knallhardt i det nærmeste krysset – fra seks meters hold. Uten tvil kampens store øyeblikk og banens beste blei kåra der og da.

Henriette Behn hadde god grunn til å smile etter å ha blitt banens beste. Foto: Hjesus.

 

Halvannet minutt var igjen av kampen og nå var vi ikke lenger bare irriterte over at det var ei fløytetøyte på isen. Nå var det jaggu meg forbanna irriterende med to svære linjepikker også. Line Olafsen boarda kaptein Rikke Tautra knallhardt i ryggen. Tautra er ikke den som legger seg ned å sutrer. Hu spratt opp – sint som Øystein Olsen – og ga Olafsen en rett høyre. Hu hadde ikke tenkt å stoppe der, men det var disse jævla linjepikkene, to huer og femti kilo større enn Tautra og Olafsen, som gikk i mellom og hindra moroa når den så vidt hadde starta.

 

Altså – kan forbundet vennligst notere: Mannlig hoveddommer og to små kvinnelige linjedommere. Er det så mye å be om? Ekstra irriterende var det å bli snytt for den catfighten når vi seinere på kvelden fikk se bilder av getligafighten i Stavanger.

Rikke Tautra rakk bare én strak høyre før det blei tur til fryseboksen. Foto: Hjesus.

 

Marlene Günther scora i dette overtallsspillet, men fløytetøyta blåste igjen for offside i målgården uten at noen var i nærheten av målgården. Typisk nok. Vi godtar ikke resultatet. Vålerenga vant null syv. At fløytetøyta får med seg noe annet får stå for forbundets regning. Vi som var der veit hva som skulle vært det korrekte sluttresultatet…

 

Sparta – Vålerenga 0 – 7 (0 – 2, 0 – 3, 0 – 2)

28.02.2015 16:30

Sparta Amfi

Eliteserien

47 tilskuere

 

Spartas lag:

Keepere:

Mathilde Nilsen

Madeleine Nilsen

1. rekke:

Eva Thorbjørg Geirsdottir – Karoline Grønn

Emilie Kruse Johansen (a) – Marte Carlsson (c) – Trine Karlsen

2. rekke:

Line Olafsen  – Silje Grønn Gunnlaugsdottir

  Silje Markussen – Susanne Haug (a)  Silje Johansen

3. rekke

Emma Kristine Granholt – Ingerid Synøve Larsen

Hanna Olsen – Maia Hagen – Michelle Obersten

4. rekke:

 

Herborg Rut Geirsdottir

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Toini Nilsen

1. rekke:

  Rikke Tautra (c)  Mariel Vatland

Henriette Behn – Martine Henriksen (a) – Josefine Engmann

2. rekke:

Maja Thomassen – Marlene Günther

Ramona Wais – Tuva Nerland – Camilla Bakkene (a)

3. rekke

Eline Benno Vaage – Linn Aakre

Anne Margrethe Aasen – Mabel Endrerud – Elise Johnsrud

4. rekke:

 

Tina Scott

 
Skuddstatistikk Sparta Vålerenga  
1. periode 2 26  
2. periode 9 14  
3. periode 2 22  
Totalt 13 62  

 

Kampfakta:

00:59 0 – 1 Mål| EQ Ramona Wais (Tuva Nerland)
12:27 0 – 2 Mål EQ Eline Vaage (Mabel Endrerud, Anne Margrethe Aasen)
20:32   2 min Hooking Emma Granholt (Sparta)
23:03 1 – 2 Mål EQ Emma Granholt
34:36 1 – 3 Mål EQ Tuva Nerland (Tina Scott)
35:35   2 min Knee Ingerid Synøve Larsen (Sparta)
35:35   2 min Boarding Marte Carlsson (Sparta)
39:42   2 min Elbow Josefine Engmann (Vålerenga)
46:19   2 min Holding Mariel Vatland (Vålerenga)
49:12   2 min Hooking Anne Margrethe Aasen (Vålerenga)
52:45   2 min Boarding Ingerid Synøve Larsen (Sparta)
54:35 1 – 4 Mål PP1 Henriette Behn (Josefine Engmann, Tuva Nerland)
58:32   2 min Boarding Line Olafsen (Sparta)
58:32   2 min Roughing Line Olafsen (Sparta)
58:32   2 min Roughing Rikke Tautra (Vålerenga)

 

Vålerengas beste: Henriette Behn

 

 

 

  1. […] Vålerengas hockeyjenter tok tilbake ledelsen i eliteserien etter to seiere på bortebane i helga. Først ut var Sparta som de knuste 1 – 4 etter tre feilaktig annullerte mål og fått en i sekken som ikke var inne. Måla blei scora av Ramona Wais, Eline Benno Vaage, Tuva Nerland og Henriette Behn. Kampreferat ligger her. […]