La Manga-troppen, landskamp og sanksjoner

11.02.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Gjetordet i dag omhandler noen av spillerne i La Manga-troppen som Vålerenga la ut, eller egentlig mest om de to gutta på juniorlaget som er med i troppen. De fortjener så absolutt å få omtale. Vi myser på skadesituasjonen i laget og mimrer litt om Mathusan Sandrakumar fra i fjor mai, for han er på landslaget med Berge og fortjener også å få omtale i dag. Helt til slutt har vi to kjedelige sanksjonssaker.

La Manga-troppen. Foto: Vif-fotball.

 

La Manga

Vålerenga har offentliggjort troppen til La Manga og to spillere uten a-lagskontrakt er med. De to er keeperen Thomas Myhre Bubak og spissen Niklas Castro. De komplementerer en nesten skadefri vålerengatropp som teller 21 spillere og som etter hvert skal bli til 23. At Bubak er tatt ut tar vi som et tegn på at vi hadde rett da vi mente han var det soleklare tredjekeeperen for et par uker siden bak Michael Langer og Lars Hirschfeld.

 

Rundt skadesituasjonen i klubben registrerer vi at Jonatan Tollås Nation er med til La Manga og dermed nærmer seg spilleklar etter operasjonen for jumpers knee. Akkurat det er veldig gledelig, det kan nemlig tyde på at han er med å kjemper med Simon Larsen, Ivan Näsberg og Markus Nakkim om å danne stopperpar med Kjetil Wæhler allerede i serieåpninga sjette mars.

 

Rasmus Lindkvist fortsatt er ute av stand til å spille fotball og dermed ikke med til La Manga. Lindkvist har operert luftveiene; men er den eneste spilleren Vålerenga har på skadelista nå. Det er ingen prøvespillere med til La Manga.

 

Bubak

Thomas Myhre Bubak kom til klubben i fjor sommer, først på prøvespill i NTF U19 og var med å vinne denne. Han kom fra interkretsspill i Sarpsborg 08 og imponerte med å ta steget i oddsenligaen direkte. Han er opprinnelig fra Askim og var også en tur innom Mysen på lån fra Sarpsborg 08 rett før han kom til Vålerenga. Det blei riktignok bare fire oddsenligakamper i fjor, men det skyldtes at Lars Hirschfeld sto en del.

Thomas Myhre Bubak med keepertrener Ken Nilsen. Foto: Vif-fotball.

 

Spesielt godt likte vi feltarbeidet hans. Bubak er brukbart høy og virka svært sikker i å plukke ballen på innlegg, sjøl i trengte situasjoner på hjørnespark mot fysisk sterke midtstoppere. Han er god i én mot én situasjoner og en bra skuddstopper. Den største forbedringspotensialet hans er tida han bruker på å komme seg ned på markkrypere.

 

Vi oppfatter Bubak som en solid tredjekeeper i troppen, på tross av at han fylte atten år så seint som på fredag.

 

Castro

Også Niklas Castro imponerte med å ta oddsenligaen direkte i fjor sommer. I 2013 fikk han kun tre innhopp i oddsenligaen og han har stort sett blitt avspist med interkretsspill, helt fram til Riki Alba blei leid ut på høstsesongen i fjor. Det blei ni kamper fra start og fire som innbytter. Riktignok blei det kun ett mål, men to målgivende og fire andrepasninger gjør det allikevel til en god debutsesong. Syv poeng på tretten kamper er godkjent. Til sammenligning hadde Riki Alba ni mål, tre målgivende og ingen andrepasninger på sine fjorten kamper.

Castro har veldig gode avslutningsegenskaper, er teknisk god og flink til å se relasjoner i spillet. Det med relasjonene ga seg også uttrykk i antallet målgivende og andrepasninger han har. Fysikken hans er der i mot den rake motsetning til Alba, men det overraskende i fjor var at måten han bevega seg på gjorde at midtstopperne ikke fikk nærkontakt med ham. Motrykk og vendinger er stikkord og han har en ekstrem akselerasjon på de første tre meterne, noe som ofte skaffer han frispark rundt sekstenmeterstreken.

 

Castro kom til Vålerenga fra Manglerud Star og i sin første sesong var han en del av laget som vant NM for gutter 16 i 2012. Siden har det blitt to seiere i NTF U19. I år er han siste års junior og må levere varene i år for å få kontrakt.

 

Sandrakumar og Berge

Vi registrerer at det Vålerenga på nett synes det er totalt uinteressant og at det rabler for oss på Sotahjørnet, men for 89 kroner kan du se Vålerengas to G17-landslagsspillere, Mathusan Sandrakumar og det nyeste kjøpet Sander Berge, i aksjon på La Manga. Vi har ikke sett Berge i aksjon og kan ikke si så mye om han, Sandrakumar har vi derimot sett mye av.

 

Sandrakumar

Mathusan Sandrakumar er en offensiv back, rask og god én mot én begge veier. Han er svært driblesterk og kan dra av både to og tre spillere uten å miste oversikt over pasningsalternativene rundt ham. Han slår også gode innlegg og dødballer. Han er også en svært god spillerforståelse.

Mathusan Sandrakumasr i sving på Valle. Foto: Vif-fotball.

 

I fjor spilte han også både venstreving, høyreving, spiss og i G19-laget i NM mot Follo i fjor var han midtstopper. Vi skal sitere litt fra hva vi skreiv i et kampreferat mot Kåffa i sekstendelsfinalen i NM for G16 i mai i fjor, da han var plassert på sin vante høyrebackplass. Vi påpeker at gutten siden den gang har bytta etternavn fra Vickneswaran til Sandrakumar.

Like etter lå kåffa med elleve spillere bak ballen og det så umulig ut å komme til en sjanse i nærheten av mål. Da starta høyreback Mathusan Vickneswaran et show som var verdt hele kampen aleine. Ti meter inn på kåffas banehalvdel, helt ute ved sidelinja starta han et dribleraid vi aldri har sett noen backer gjøre før ham. Det hele starta med en herlig piruett og vekk med de to førsteforsvarerne. Deretter satte han fart mot hjørnet av sekstenmeteren. Den ene etter den andre blei dratt av og kåffa måtte sideforskyve restene av forsvaret for å stoppe ham; men det etterlot seg et rom som kunne utnyttes og da Vickneswaran først kom seg inn i sekstenmeterfeltet, slo han kula inn bak forsvarerne i dette rommet. Inn fra venstre kant kom Dønnum og fikk en enorm sjanse fra syv meters hold. Han skøyt knallhardt i korthjørnet; men Bjørnstad var der med en feberredning og fikk slått kula til hjørnespark.

 

Der og da mista Dønnum tittelen som Vålerengas beste. Målet hadde vært for historiebøkene. Vi teller målgivende pasning på Vickneswaran, samtidig som vi tipser Kjetil Rekdal om en mulig løsning på høyrevingproblemet under Diego Calvos VM-ferie. Samtidig gir vi ti straffepush-ups til Dønnum.

Så kan dere vurdere sjøl om dere er enige med VPN eller ikke. Vil du se kampa til Sandrakumar og dessuten få et innblikk i hva slags spiller Berge er, så må du altså ut med tre ganger 89 kroner til, eller 267 kroner for å være helt nøyaktig. I tillegg til at noen kanskje også vil følge Ivan Näsberg og Rino Falk Larsen på G19-landslagets tre kamper, så begynner dette å bli ganske så dyrt. Vi er ikke sure på at det koster 89 kroner å se én kamp, men at det ikke finnes et relativt rimelig alternativ der du får tilgang til alle kampa for 299 kroner eller noe sånt.

 

Hockey

Det nærmer seg hockeykamp igjen på Jordal Amfi. I morgen kommer de friske tigrene fra Asker på besøk og Mathias Trygg gleder seg. Han er intervjua på Vif-hockey.no, der de også opplyser om at det er oppretta to sanksjonssaker mot to identifiserte supportere etter hendelsen i siste bortekamp på Hamar. Vi skjønner klubben godt og undrer oss på hvorfor noen tror det er tøft å kaste bluss inn på isen. Hadde de holdt blussa på tribunen, så hadde ikke blussinga i Hamar blitt en greie i det hele tatt, nå er det altså blitt to sanksjonssaker ut av den…

 

Vålerenga i dag:

16:00 Fotball: Norge G17 – Polen, Treningskamp, La Manga

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Aftenposten skriver på hjemmesida si i kveld at VIF vurderer å fløtte tel lekegrinda på  Bislet (med en t). Det sparer dem penger på, og jeg kan banne på ( svarte faen) at det kommer flere folk dit enn på Ullevål. Dit er'e bare en gang vi drar i året, sånn i november. Ullevål er for riksmålsfolk og hvitvinsdrankere. Bislet er for skikkelige folk!!