Warning: getimagesize(/img/artikler/spillere_herrer/Simen_Olafsen_nordstrandvif_286gf4drcm0m102xbw7qzwk65_VF.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Olafsen til Follo

14.01.2015 av under Gjetord | 1 kommentar

Simen Olafsen forlater Vålerenga og har skrivi under en toårskontrakt med førstedivisjonsklubben Follo. Follo rykka opp i fjor på tross av at Olafsen scora i begge oppgjøra. Målet hans på Ski Stadion var da også årets peneste mål i oddsenligaen og sendte Vålerenga i ledelsen etter et kvarter med et skudd i krysset fra drøyt 25 meter. I tillegg til de to måla mot Follo scora også Olafsen i hjemmoppgjøret mot Drøbak Frogn og sto dermed med tre mål i Oddsenligaen i fjor. Målet kan du se her.

Simen Olafsen før cupdebuten mot Nordstrand. Foto: Digitalsport.

 

Olafsen blei den første som forlot Vålerenga i 2015; men det svekker ikke laget. Vålerenga hadde syv midtstoppere under kontrakt før Olafsen gikk; det er for mange til at det gir nok spilletid. Etter fire opptredener i Oddsenligaen i 2013 og 18 i fjor er førstedivisjon et naturlig steg opp. Blant de tre nittenåringene som kjemper om spilletid var kanskje også Olafsen den som lå dårligst an til å få spilletid i tippeligaen.

 

Follo slipper å betale overgangssum for Olafsen og blir nok ansett for å være en av Vålerengas samarbeidsklubber. Olafsen sjøl uttaler sjøl at han nå får utvikle seg på et høyere nivå, som han tror er viktig i målet om å spille i Tippeligaen etter hvert og legger til: «Kanskje vi sees på Ullevaal om noen år.» Han debuterte i tippeligaen mot Brann og med overgangen til Follo kan han være med på å senke Brann i år også.

 

Vålerenga har fortsatt seks stoppere igjen under kontrakt. Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Simon Larsen, Nicolai Høgh, Ivan Näsberg og Markus Nakkim – i tillegg til André Muri som vi ikke regner med at kommer tilbake på fotballbanen. At Olafsen, som er fra Oppegård, dermed går til førstedivisjonsklubben Follo er til det beste for begge parter. Vi ønsker Olafsen lykke til i sin nye klubb og håper det gode samarbeidet klubben har med førstedivisjonsklubbene Bærum, Follo og Strømmen fortsetter.

 

Hypercube er død

Yngve Hallén brukte bøttevis av spenn på det nederlandske konsulentselskapet Hypercube. Formålet var å finne muligheter til å øke verdien av den norske serien. Problemet var at alle disse spenna var totalt unødvendige. Nederlenderne hadde ikke begrep om Norge og forslagene var så langt ut på jordet og dårlig begrunna at en gjennomsnittlig norsk fjerdeklassing hadde gjort det langt bedre.

 

Vi hadde egentlig tenkt å lage et motsvar over mange artikler som reiv Hypercube i fillebiter, men la fra oss prosjektet da en samstemt tippeliga forkasta hele rapporten og vi ikke så behovet for å redde norsk fotball fra rapporten lenger. Nå har også Norges Fotball Fiender forkasta Hypercube. Det burde de ha gjort før de faktisk leide inn konsulentselskapet.

 

Bare det å foreslå at cupen skal være vinterserie i et land med snørike vintre, mørketid og under tusen kunstgressbaner er i seg sjøl tullete. Det blei forsøkt én gang, med Royal League og den iskremligaen gikk dundrende underskudd og til slutt konkurs. Nordmenn ser langrenn om vinteren. De fryser ikke ballene av seg på en fotballtribune.

 

Tankegangen om å spisse oddsenligaen til to avdelinger var spennende, men i dette langstrakte landet mangla det en vesentlig ting. Dokumentasjon på hvor mye dette vil øke kostnadene for klubbene både for de i oddsenligaen og for de som rykker opp fra tredje divisjon som nær sagt ikke har reisekostnader å snakke om i det hele tatt. Dokumentasjonen eksisterte ikke og da er ikke rapporten verdt noen ting. Det var kun synsing – ikke harde fakta. Vanskelig ville det heller ikke være, Sotahjørnet lager reisebelastningstabeller i cupen, det er bare å smette inn normalpris for bussturer og flyturer; men jobben må gjøres og den gjorde ikke Hypercube. Da er ikke konsulenttjenesten verdt en dritt. Det er jo nettopp dokumentasjon av hva de forskjellige scenariene vil føre til som skal ligge til grunn for et eventuellt tingvedtak.

 

De anslo en publikumsøkning i tippeligaen ved å endre det til et sluttspill, men viste ikke til noen tilskuertall som kunne begrunne økninga. Fakta er at ingen av de europeiske seriene som har hatt størst publikumsframgang spiller med sluttspill; men Hypercube gjemte seg bak antakelser om publikumsøkning uten å se på talla – og det var det en grunn til – faktaopplysningene ville jo ødelagt grunnlaget deres for endringa.

 

Sjøl om vi skal si oss delvis enige i én ting rapporten slo fast, tippeligaen skal spilles på lørdager og søndager, så kan vi godt legge til litt mer som 30. mai, 16. mai og 2. påskedag. Igjen brukte de ikke tall til å støtte seg på. Supporterne har hele tida fastslått at fotball skal spilles i helga – så hvorfor betalte Hallén konsulenttjenester for å fastslå det? Jo, han ville ha fokus vekk fra den virkelig store stygge ulven – TV-avtalen.

 

TV-avtale til besvær

TV-avtalen blei gjort under bordet med en kanal som ikke er allmennkringkaster. Betalings-TV er ikke veien å gå for å gjøre et produkt sterkere. All historikk viser det; men TV 2 blei satt til side, fikk ikke være med i anbudet og man kan spørre seg hvor mye penger herrene Yngve Hallén og Nils Røine fikk under bordet av C more. Vi er vel kjent med korrupsjon i Telenor-selskaper og Telenor eier som kjent 35 % av C more.

 

I Norge er sykkel blitt kjempepopulært og mange følger fem timers lange sendinger fra Tour de France. Interessen blomstra opp i det allmenkringkasteren TV 2 lagde stor TV ut av det og det ikke lenger kun var de spesielt interesserte som fulgte sendingene Eurosport, men hele det norske folk som nær sagt fikk dette trøkka over seg og inn i sofakroken.

 

Tippeligaens nedtur faller perfekt sammen med TV-avtalen. Den er destruktiv for allmennheten og kampene har forsvinni fra dagligsamtalene på arbeidsplasser, publikum svikter stadioene og sponsorene er ikke lenger like villige til å betale like mye. Og det er merkelig at ikke TV-avtalen er nevnt i Hypercubes dokument, all den tid forvirringa med kamptidspunkter og særdeles seine flyttinger av kamper ikke bare ødelegger for supportere som skal reise, men for hjemmepublikummet, TV-seerne og andre fotballag. TV-avtalens kampflyttinger er ikke nevnt – det tilsier at dette er et bestillingsverk av Røine og Hallén for å dekke over nettopp det faktum at TV-avtalen har ødelagt produktet TV 2 brukte flere år på å bygge opp.

 

Ishockeyen bør kjenne seg igjen i dette. NRK sendte hockey på 80-tallet og ishallene var ganske fulle – og de red på en bølge etter OL, men så solgte de seg til TV 3 og forsvant fra TV skjermen. Kun de spesielt interesserte fulgte nå ishockeyen og TV 3 slutta å sende kamper, det blei for dyrt. NRK 2 prøvde seg litt, men de gikk ikke ordentlig inn. Nå har tydeligvis TV 2 bestemt seg og hva skjer? Tilskuertallet øker på alle arenaer, særlig stor økning har kommi i kjølvannet av «Iskrigerne». Er det et kjent TV 2 konsept? Hva med Tour de France? Har det ikke blitt enda mer populært etter programserien «På hjul med Dag Otto» kanskje?

 

Overgangsvinduet er åpna!

Dagsavisa har en sak om mysteriet Braaten. Vålerenga mener de ikke har råd til den klubbløse spilleren og Braaten sjøl sier ikke noe om hva han vil; om Vålerenga er et alternativ eller om det kun er større ligaer i europa som er det. Uansett hva som skjer er Daniel Braaten en tilvekst på treningene. Og bare det i seg sjøl hjelper jo Vålerenga til å bli bedre. Og med spekulasjonene til Reidar Solli erklærer vi overgangsvinduet for åpna. Det stenger igjen natt til 6. april.

 

Vålerenga i dag:

18:18 Pub: Sportsquiz, Bohemen Sportsbar

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Takk igjen fra en sengeliggende Oksa. Flott og informativ analyse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Oksa lurer på om Muri får lønn av VIF som sjuk, eller om han får sjukepenger fra samma stedet som oksa får  riksdalene?