Folk finner seg ikke i hva som helst her på Vålerenga!

08.06.2011 av under Vålerenga | 2 kommentater

Gårsdagen min brukte jeg til å følge Vålerenga Historielag på årets tur gjennom bydelen. Og hvilken fornøyelse var det de ga meg! Det er i år som i fjor i et meget vellykket samarbeide med Akerselva kultur- og Teaterlag.

 

Bildet er fra fjorårets forestilling.

 

I et hyggelig tempo starter det opp i krysset Ingerborgs gate og Danmarks gate. For deretter å gi oss en reise gjennom historier fra og om Vålerenga fra 1913 til aktuelle hendelser i 2011.

 

En ting er det å lage forestilling noe annet er det å se hvordan manusforfatter og leder Tove Siljeholm Christiansen har klart å fange historiske elementer med god humor, og alvor der det skal være.

 

Med i årets vandring får en møte mange: Fyrstikkarbeidersker og aksjonister, krigsmotstandere, menighet og godtfolk.  Noen ganger stormer det, noen ganger må en flire og le. Revyskuespilleren Einar Rose fra Kampen, fyrstikkarbeidersken Karoline Kristiansen fra Vålerenga og selveste landsfader Bjørnstjerne Bjørnson er heller ikke glemt. De idrettsinteresserte får sitt, nemlig stiftelsen av idrettsforeningen Spring – forløperen til VIF.  Unger, fotballentusiaster og direktører, tyskere og raggare, politi og gatesangere er med. Og Kytern dukker opp både her og der!

 

Og så mange det var som var med å gjøre kvelden fin for oss ca 200 som var møtt frem! Var de 50 eller var de 60 de som løp som virvelvinder mellom scenene og ga oss innblikk i verden før og omkring oss! Hvor mange det var som sperra Strømsveien denne kvelden? Tja, alle 200 i tillegg til skuespillere i alle aldre!

 

Tenker jeg på neste års forestilling eller skal jeg bli med en gang til i år?

Dette var bra!! Takk, takk og takk igjen!

Anbefales på det hjerteligste:

De neste forestillingene er torsdag 9. juni kl 18 og 20, samt fredag 10. juni kl 18. (Billetter kan da kjøpes på stedet).

Gå ikke glipp av dette! Vi sees!

 

  1. Hjesus sier:

    Gjett hvem som skal på siste forestillinga på torsdag. Dette må jeg få med meg.

  2. […] du får teaterbilletter til den hyggelige prisen. Sotahjørnet har også sin egen anmeldelse av […]