Warning: getimagesize(/img/artikler/hockey_damer/Mabel_Endrerud_20141130_Jordal_210A1147-L.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Pølsepapir til besvær

Bydelsderbyene mellom Vålerenga og Jordal byr ofte på en del merkelige situasjoner. Den rareste i dette derbyet utspente seg i tidsrommet før kampen starta. Eline Benno Vaage var endelig kampklar og skulle spille sin første seriekamp for sesongen i den siste kampen før jul. Ferdig skifta i garderoben kom kontrabeskjeden. Dispensasjonen var ikke i orden.

 

Og det er Vålerenga som har rota. Årsaken til at Benno Vaage trenger dispensasjon er at hu spiller guttehockey i Manglerud Star. Dermed må en dispensasjon til for at hu kan representere Vålerenga samtidig. Dette er helt vanlig prosedyre. Dispensasjonen er skrivi og undertegna av Manglerud, levert til Vålerenga som skal undertegne den og sende den videre til forbundet. Vi veit ikke helt hva Vålerenga har gjort med dispen, sannsynligvis brukt den som pølsepapir.

 

Dette blei først oppdaga etter at Benno Vaage sto ferdig skifta i garderoben. Dermed måtte hu skifte igjen og fungere som døråpner i stedet for back. Vi antar at Vålerenga sender inn papira sporenstreks; men frykter at de glemmer det fordi det er så god tid til neste kamp som først er over nyttår.

 

Vålerenga har fortsatt Martine Henriksen på skadelista og Marlene Günther på utlån. Begge er venta tilbake over nyttår, men i går debuterte en ny løper for klubben. Mabel Endrerud fra Ringerike er bare fjorten år og vi skal ikke påsto at hu fikk mye spilletid i eliteserien i den første kampen, men noen bytt innimellom blei det.

Mabel Endrerud debuterte for Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vel, kampen kom i gang og Vålerenga starta på best mulig måte. Rikke Tautra spilte fram Josefine Engmann som elegant dro seg forbi to jordalbacker før hu løfta pucken over votten til Ida Due-Sørensen og inn i nettmaskene.

 

Før fem minutter var spilt smalt det igjen. Linn Aakre klinka til fra blålinja. Et slagskudd Lars Erik Lund kunne vært bekjent av, men modellen hadde sjølsagt limt den i krysset. Aakres skudd var en centimeter for høyt og smalt i tverrliggeren.

 

Men et par minutter seinere var det duka for jubel igjen. Aakre dro seg inn fra venstresida og skulle løfte pucken over loffen til dua i jordalburet. Men med feil fatning løfta hu ikke pucken høyt nok, men Vålerenga vant igjen pucken og Maja Thomassen spilte fram Camilla Bakkene som fyrte av. Dua redda igjen, men kunne ikke hindre Tina Scott i å styre inn returen.

Tina Scott scora Vålerengas andre for dagen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Midtveis i første omgang syntes dommerne tydeligvis de måtte markere seg. Det gikk utover Jordals Andrine Furulund som fikk tominutter for stor rumpe eller noe sånt. Det var i hvert fall den hu takla Anne Margrethe Aasen med. Vålerenga var som vanlig medgjørlige med feil utvisninger og lot være å produsere noe så lenge de var en spiller mer på isen.

 

Men så fort Jordal fikk fullt lag var det full fart igjen og Scott skulle ha satt sin andre for dagen da hu kom aleine med dua, men denne gang var ikke presisjonen god nok. I stedet fikk Jordal kontre og Emilie Kristiansen måtte ty til sin første skikkelige inntreden for kampen.

 

Aakre var veldig aktiv i første periode og dro seg enkelt igjennom og forsøkte å sette pucken tilbake i krysset. Pucken var godt på vei inn dit også, men ei kald skulder slo den over. Helt på slutten fikk Jordal en stor sjanse igjen. Endrerud glapp markeringa og slapp til Fjellvang aleine med Kristiansen, men der var det stengt og Vålerenga kunne gå til den første hvilen med en tomålsledelse.

 

Midtperioder har vært et stort problem i Vålerenga i flere år og midtperioden var bare et drøyt minutt gammel da Thomassen serverte pucken til Stephanie Cole. Problemet er bare at de ikke spiller på samme lag. Da er det godt å ha en landslagskeeper bakerst og Kristiansen redda også forsøket fra Cole.

 

Vålerenga våkna til og Ramona Wais jakta en puck inn i rundvantet til Jordal. Hu innhenta den i Gretzky-posisjon og serverte Henriette Behn naken i slottet. Skuddet gikk i loffen til dua og både Behn og Engmann forsøkte å krangle den inn uten at det kom til noen jordalbacker. At det endte resultatløst er et under.

 

Fem minutter ut i midtperioden kom et angrep komponert av Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Engmann løfta en puck like over et jordalblad, trangt mellom to løpere og satte opp Rikke Tautra og Celine Johnsrud i to mot en situasjon. Tautra mottok pucken med en blindpasning på backhand og Johnsrud hadde all verdens tid til å score. Dessverre var det Bjarne Brøndbo som hadde komponert den avslutning og pucken gikk midt i magen på dua.

 

Så starta problemene for Vålerenga. Først var det Tautra som pådro seg en tominutter. Rett etter droppen snappa Wais pucken og kom igjennom aleine med dua, men traff borti ei vinge og pucken strøyk over. Etter et drøyt minutt av utvisninga fikk Vålerenga dropp i offensiv sone og kontring i mot. Øvregaard klarer å tvinge fram en dårlig avslutning og leverer fra seg et par saftige slag i rundvantet etterpå.

 

Dermed måtte Vålerenga spille i over femti sekunder i tre mot fem. Det blir ikke store sjansene der og da, men etter at Vålerenga får på Tautra igjen er de slitne og til slutt hagla det med sjanser mot vålerengamålet. Det blei totalt kaos foran Kristiansen og en stor kamp om pucken, mens Kristiansen ikke kunne gjøre stort annet enn å forsøke å redde med skinnet de gangene Jordal fikk trøkka pucken på mål. Etter rundt ti sekunder inne i målgården fikk Vålerenga rydda spillerne unna og Kristiansen blokkert.

Kaotiske tilstander i og foran Vålerengas målgård. Foto: Kenneth Myhre.

 

Og fem sekunder før Vålerenga var fulltallige sklei pucken igjennom målgården uten at noen jordaljenter klarte å komme på den. Aakre dansa seg elegant igjennom forsvaret et par minutter seinere, men sikta rett på keeper. Så var det Kajsa Fjellhammer som kom aleine med Kristiansen, men hu hadde ikke tenkt å slippe til Jordal og redninga blei til kontring der Thomassen kom igjennom aleine, men skøyt utafor.

 

I en merkelig periode klarte Vålerenga kunststykket å pådra seg nok et minutt i tre mot fem. Først var det Henriette Behn som fikk to minutter for hekting, før Aakre minuttet seinere tok rennafart fra sekretariatet for å knuse ei rødgul tøs mot vantet foran egne supportere. Det klarte hu vel egentlig ganske greit også, men det var det med to minutter igjen da.

 

Jordal blei tydelig rysta av brikka fra Aakre og sleit fryktelig med å komme seg ut av egen sone med to spillere mer på isen. Da det bare blei én spiller mer, fikk Vålerenga stort sett kontroll i sona og da Vålerenga blei fulltallig skulle det bli virkelig skummelt. Jordaljentene hadde lang vei til boksen og fikk ikke bytta og da Engmann la pucken ut til Aakre som sto helt naken i slottet. Dessverre spratt pucken over køllebladet. Et mål der hadde vært et fantastisk punktum for en periode med undertall der Vålerenga dominerte totalt.

 

I stedet måtte man smøre seg med tålmodighetskrem i et minutt før Wais spilte igjennom Engmann som lett dro av backen og satte pucken til høyre for dua og inn i nettmaskene. Et flott punktum på en merkelig periode der Vålerenga virkelig våkna først da de fikk sin andre tre mot fem situasjon og dominerte totalt ut resten av perioden.

Josefine Engmann blei tomålsscorer. Foto: Kenneth Myhre.

 

Hva som blei sagt i pausa er vi usikre på, men fornuftig kan det ikke ha vært. Det tok 21 sekunder fra pucken blei droppa til Jordal hadde redusert til 3 – 1. Et klassisk hockeymål, puck inn foran kassa og styring som til alt overmål gikk tunnel på keeper Kristiansen.

 

Vålerenga forsøkte å svare. Tautra blei trippa, men fikk spilt fram Bakkene aleine med keeper, men hu missa dessverre. Overtallet starta bra og Bakkene dro av et skudd som traff stolpa og gikk ut i målsonen bak dua. Totalt kaos i målgården fulgte i et par sekunder før dua la seg på rygg og fløytetøyta markerte for blokkering.

 

Totalt sett et godt overtall av Vålerenga, uten at de produserte mål. Aakre var som vanlig frisk mot sitt gamle lag, men satte pucken rett over da hu kom igjennom aleine. Og heller ikke Thomassen fant annet enn snapen til dua da hu tråkla seg igjennom tre spillere. Og da Bakkene bare sekunder seinere missa etter å ha blitt servert på sølvfat av Scott rett foran målgården, så rant de fem minuttene med intensivt vålerengapress etter Jordals redusering ut i ingenting.

 

Og i stedet var det Kristiansen som måtte trå til med en fantomredning. Det nærma seg halvspilt siste periode da Scott slang med leppa og sørga for at hu bare kunne få et bytt til i kampen; men sjøl uten Scott hadde Vålerenga full kontroll. En dobbeltsjanse der først Aasen fikk avslutta på dua og Aakre på returen førte desverre til ingenting, men med tomålsledelse var det få som trudde Jordal kunne snu dette.

 

Med fem minutter igjen av kampen vant Wais igjen pucken inne i sona omtrent på blålinja. Det blei en trippelsjanse for Behn. Først hennes eget skudd og retur på det. Deretter – og den aller største – returen etter slagskuddet Tautra sendte avgårde fra blålinja.

 

I siste minutt var Aasen nære på, men det blei ikke flere mål i en kamp Vålerenga dominerte stort sett hele kampen, men Jordal var farlig frampå ved enkelte tilfeller. Halvveis i sesongen har Vålerenga nå en trepoengs ledelse ned til Stavanger. Nå er det pause til over nyttår.

 

Vålerenga Damer – Jordal 3 – 1 (0 – 0, 1 – 0, 0 – 1)

30.11.2014 16:30

Jordal Ungdomshall

Eliteserien

57 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

Toini Veronica Nilsen

1. rekke:

Rikke Fuglseth Tautra (c) – Thea Øvregaard

Tina Scott  Camilla Bakkene (a) – Henriette Behn

2. rekke:

Maja Lanestedt Thomassen   – Linn Aakre

  Anne Margrethe Aasen  – Josefine Engmann (a) – Ramona Wais

3. rekke

 

Mabel Endrerud – Elise Johnsrud

4. rekke:  

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

1. rekke:

  Frida Maria Almkvist  Kaisa Fjellhammer Martinsen

Caroline Laulund – Ida Kristine Rogstad – Andrine Furulund

2. rekke:

Emma Marie Kvello

Emilie Solhaug Jensen – Sofie Fjellvang – Mari Grøndahl

3. rekke

 

Madeleine Amedal Monsen – Hanna Mari Hauan

4. rekke:  
 

 

Skuddstatistikk Vålerenga Jordal  
1. periode 11 8  
2. periode 10 12  
3. periode 13 5  
Totalt 34 25  

 

Kampfakta:

02:08 1 – 0 Mål| EQ Josefine Engmann (Rikke Tautra)
06:51 2 – 0 Mål EQ Tina Scott (Josefine Engmann, Maja Thomassen)
09:41   2 min Charging Andrine Furulund (Jordal)
26:17   2 min Charging Rikke Tautra (Vålerenga)
27:26   2 min Roughing Thea Øvregaard (Vålerenga)
33:20   2 min Hooking Henriette Behn (Vålerenga)
34:31   2 min Charging Linn Aakre (Vålerenga)
38:49 3 – 0 Mål EQ Josefine Engmann (Ramona Wais)
40:21 3 – 1 Mål EQ Sofie Fjellvang (Emilie Solhaug Jensen)
41:31   2 min Tripping Ida Kristine Rogstad (Jordal)
48:26   10 min Unsportmanship Tina Scott (Vålerenga)
55:34     Timeout Jordal

 

Vålerengas beste: Emilie Kristiansen