Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Tilbake til Bislet

28.11.2014 av under Gjetord | 2 kommentater

Det åpne møtet til Vålerenga Fotball i går belyste ganske mange saker. Blant annet går Vålerenga Fotball en svært lys framtid i møte, vel og merke hvis Stig Ove Sandnes fortsetter som nå og ikke blir stormannsgal og skal bruke opp alle penga på gamle og avdanka spillere i stedet for å drifte vårt eget akademi. Vi trekker linjene og ser følgende i spåkula: Vålerenga spiller på ærverdige Bislet Stadion i 2016.

 

Mange tenker kanskje at dette høres dramatisk ut. Ullevaal er jo en mye finere stadion, mye bedre vip-fasiliteter og vil ikke dette bare være en nedtur? Jo, men fakta er at disse vip-fasilitetene på Ullevaal Stadion blei avtalt i 2009, på ei tid da Martin Andresen regjerte, Vålerenga hadde et budsjett på 120 millioner og dermed hadde råd til å ha masse fjonge vip-fasiliterer.

 

Neste år er budsjettet sannsynligvis på 60 millioner speciedaler. Det er foreløpig 20 millioner mindre enn det vi har i sikre inntekter, men det regnes med at i hvert fall 10 av disse millionene skal man klare å skrape sammen. Det finnes tross alt noen bedrifter i Oslo som elsker Vålerenga. Men avtalen med Norges Fotball Fiender på Ullevaal Stadion er så kostbar for klubben og den utgår 31.12 2015. Det betyr at fra og med 1. januar 2016 vil den stadion bli skrinlagt – Tullevaal blir for dyr for Vålerenga.

 

Sannsynligheten er derfor overværende for at Bislet Stadion blir Vålerengas arena i 2016 og de første serierundene av 2017; for nå er det nemlig overhengende fare for at Hovin Stadion (eller hva den nå enn kommer til å hete) står ferdig til sommeren 2017. Og dette gjør at Vålerenga Fotball Elite kommer til å bli en konkurransedyktig klubb. Vi kan faktisk ta opp kampen med Røkke AS og Trøndelag United. Framtida er lys!

 

Og det skal de ha takk for, de gærningene som for snart et tiår sida starta stadionprosjektet. 2015 blir tøff, joda; men fra og med 2016 blir alt så meget bedre. Dessuten er det jo lys i enden av tunellen allerede i 2015. Altså, vi slipper å betale i dyre dommer for en trener som ikke lenger er trener i klubben. Dessuten slipper vi å betale millionbeløp for en spiller som ikke har spilt i klubben på snart et tiår. Dessuten slipper elitedelen av klubben å slite med å betale millionbeløp til Stabæk.

 

Akkurat det siste er kanskje råttent; men i valget mellom pest og kolera valgte breddeklubben influensa og overfører ikke stabækgjelda på 1,3 millioner riksdaler til eliteklubben. De har finregna på det og ser at det ikke skal gå utover breddesatsinga neste sesong. Vi hater den gjelda, men nå må vi rett og slett bare vedkjenne at gjort er gjort og tapt er tapt og bli ferdig med det. Og bare for å si det: I går rykka Brann ned – Vålerenga ville vært konkurs om ikke både Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball Elite hadde godkjent samarbeidsavtalen på de ekstraordinære årsmøtene. Akkurat det gjør det enklere å svelge resten av stabækgjelda.

 

Avtalen blei enstemmig vedtatt på begge årsmøtene og lite spørsmål til samarbeidsavtalen. Akkurat det siste er ikke så rart, for det informasjonsmøtet i forkant oppklarte egentlig nesten alle spørsmål det var mulig å ha og forsamlinga satt igjen med en følelse av at dette var gjennomarbeida, trygt og ga forutsigbar framtid for både Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball Elite.

 

Ned på tredje

Håndballjentene tapte 28 – 21 borte for Fjellhammer 2 i går. Dermed ser det ikke ut til å bli opprykk i år, det er nå fem poeng opp til lederen Oslo-Studentene. De falt også ned til tredjeplass i det tette kjøret bak Oslo-Studentene er det nå fire lag på tolv poeng. På søndag møter de Gøy som sliter helt i andre enden av tabellen. Også det er en bortekamp.

 

Herrene spiller kamp på lørdag borte mot Haslum. Etter en håpløs start med seks tap vant herrelaget sin første kamp sist. Vålerenga ligger sist av de elleve laga i gruppa. Haslum ligger tre plasser over, på siste plass som ikke betyr nedrykk. Men det er bare to poeng opp dit og med seier kan Vålerenga klatre over nedrykksstreken.

 

Serieleder

På søndag er det hockey i både ungdomshallen og amfien. Kampen i ungdomshallen starter først når serieleder Vålerenga tar i mot Jordal i kvinnenes eliteserie. Vålerenga er fortsatt ubeseira, men forrige kamp mot Jordal endte uavgjort; men det skal være stor forskjell på laga. Vålerenga mangler fortsatt backen Marlene Günther og løperen Martine Henriksen.

 

Guttas kamp starter en halvtime seinere i amfiteateret og er mot våre egne gutter. Tallak Lyngset og Magnus Hoff har gått fra Vålerenga til Manglerud for å få mer spilletid. Vi skjønner det egentlig ikke, for Vålerenga har slitt med å score og Vålerengas backer har hatt så mange hjerneblødninger at det ser ut som dem kun tenker på hvordan dette ser tøffest ut på TV. Ekstra ille er det at med David Bräck ute med skade og Alexander Bonsaksen i Tampere, samt at quebecerne ikke er klare ennå. Dette ser faktisk så jevnt ut at 7,75 på uavgjort hos Norsk Tipping frister.

 

Kørjball

På lørdag møter kørjballjentene en tøff motstander i OSI. OSI ligger riktignok sist på tabellen, men tapte med ett mål sist for et av de to laga som ser ut til å vinne serien i år. Men kanskje kan Vålerenga overraske. Det er tross alt eksamenstid og et perfekt tidspunkt å møte studenter på…

 

Paradis

Vålerengas innebandygutter er på full fart oppover tabellen og møter Paradisbukta borte på søndag. Badenymfene fra Bygdøy er nok best på sommerstid. Vi regner derfor med at Vålerenga fortsetter å klatre på tabellen i 2. divisjon etter denne kampen. Vestkantsossen har jo angst for østkanten og siden det ikke finns haller på stranda, så har de fått hjemmekamper på Romsås. De blir nok skremt, ja…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 10:00 Basket: Vålerenga Damer – OSI, 2. div øst, F21

Lørdag 14:00 Håndball: Haslum – Vålerenga Herrer, 2. div avd 1, Haslumhallen

Søndag 16:30 Hockey: Vålerenga Damer – Jordal, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Manglerud, Getligaen, Jordal Amfi

Søndag 17:00 Innebandy: Paradisbukta – Vålerenga Herrer, 2. div avd A, Romsås Idrettshall

Søndag 19:00 Håndball: Gøy – Vålerenga Damer, 3. divisjon, Linderudhallen

 

 

 

 

  1. dødsbekken Oksa sier:

    Det er fint å bli orientert om hva som skjer i VIF!

  2. gob sier:

    Sotahjørnet går VPN og klanssidene en høy gang, det er sikkert!