Topplag på vei utfor fossen

05.06.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Det var klart for toppoppgjør i kvinnenes 1. divisjon mellom Vålerenga og landsbylaget Hafslund/Trosvik/Sarpsborg/Sparta/Borgar/Tveter/Tune/Lande/Yven/Varteig/Borgen/Ise/Navestad/Ullerøy/Nygårdshaugen/Skjeberg Venninnene av 2008, heretter bare kalt Sarpsborg 08.

 

Før kampstart blei det klart at Sarpsborg 08 stilte i lånte drakter fra Åsane – oransje trøyer og svarte bukser.  Om taktikken var å forvirre Vålerenga med 11 keepere på banen, vites ikke; men vakkert var det i hvert fall ikke. Men det så ut til å fungere.

 

Kaptein Hanne Mellingsæter styrte Vålerengas midtbane eksemplarisk.

 

At dommeren til slutt valgte å blåse i gang kampen kom som et sjokk på Vålerenga. Skal vi spille mot Åsane? Susanne Johnsen slo et tilbakespill til Reidun Jensen som forsøkte seg på et utspill på direkten – rett i beina på en aggressivt jagende oransjekledd jente. Til alt hell har Vålerenga tydeligvis lært etter fadesen mot de gulsvarte og tilbakespillet blei plassert utafor målstengende. Dermed gikk også rikosjettet fra særpeleggen utafor mål. Puh!

 

Etter denne umiddelbare sjansen forsto også Vålerengajentene at det var forkledde særpinger i keeperdrakter og begynte å spille fotball. Dermed kom den sedvanlige drøssen av forspilte sjanser. Både Marianne Hanssen og Maria Arnesen hadde hver sin gode mulighet på skudd, før Kristin Haugstad vant en duell, dro med seg ballen og løp seg aleine med særpekeeperen. Lobben var dessverre en kvart tomme for lav og Christine Darbakk fikk fingertuppa på ballen – akkurat nok til å hindre mål.

 

Tre minutter seinere var det Tone Løkås som var aleine med Darbakk. Etter et gjennomspill fra Hanne Mellingsæter prøvde hu å slå tunnell på en utrusende keeper; men i Østfold er de tydeligvis dårlig vant og Darbakk var dessverre ikke villig til å sprike.

 

Den største sjansne kom allikevel like etterpå. Et langskudd fra unge Haugstad hadde fin retning mot krysset, men ballen gikk et par fingerbredder for høyt og spratt ut fra tverrliggeren. Og selv om samme Haugstad blei felt på hjørnet av sekstenmeteren – noe som så ut til å være på streken og dermed tilhøre feltet – like etterpå, fikk Vålerenga hverken straffe eller mål i denne omgangen. Dermed gikk begge lag målløse til pause og det var det nok særpingene som var mest fornøyd med.

 

Kristin Haugstad var farlig frampå flere ganger, men fikk ikke nettkjenning.

 

Andre omgang starta akkurat motsatt av første. Denne gang var det vi som forsøkte å gjenvinne ballen fra særpingene omtrent på sekstenmeteren og omtrent før omgangen hadde starta. Kaptein Melling tok anvar, takla en av midstopperne på atten meter, dro henne så enkelt av med ei rask kroppsfinte og skrudde ballen silkemykt opp i det bortre krysset. Vålerenga var i ledelsen.

 

Så fulgte en lang periode med mye fram og tilbake. Det skulle faktisk gå drøyt tyve minutter før Vålerenga igjen fikk en målsjanse. Heidi Valø tok innkast nesten nede ved dødlinja. Sharon Hansen dro av en spiller langs dødlinja, klarte på merkelig vis å holde ballen inne på banen og skøyt et innlegg for styring mot første stolpe. Etter litt klabb og babb innerst ved stolpen fikk særpingene halvklarert ballen ut på femmeteren, bare for å se spiss Hanssen dra til på volley og sende kula inn i det lengste hjørnet. Så jævla enkelt. To  sjanser og to mål. Stikk i strid med første omgangs ti sjanser og null mål…

 

Dessverre fikk Vålerenga en skade på midtbanekriger Arnesen like etterpå og etter hele fire minutter med ti spillere på banen, ga støtteapparatet opp å lappe henne sammen og satte inn Bente Velde i stedet.

 

Stabæk hadde sendt ut en spion. Uten at Sothjørnet ser at de skal ha penger til spillerkjøp.

 

Det var langt javnerer i andre omgang og keeper Jensen måtte virkelig trå til ti minutter før slutt. Et godt skudd måtte hu gi retur på. Sarpsborg 08 var først på returen også, men Jensen var der igjen. Og like etterpå var særpingene på færde igjen. Denne gang sto kaptein Melling på to meter og heada vekk ballen og redda baklengs. Vålerenga løfta seg riktignok litt de siste fem minuttene, men uten at de klarte å produsere de aller største mulighetene.  Dermed endte det med en tomålsseier.

 

Særpingene, som for tre runder siden klamra seg til toppen av tabellen, er nå på vei hodestups ned i Sarpefossen. Avstanden opp til topplaget Vålerenga er nå på hele syv poeng og både Fart og Avaldsnes truer dem i kampen om å følge Vålerenga opp. For Vålerenga er på vei opp. Det tør vi banne på…

 

Vålerenga – Sarpsborg 08 2-0 (0-0)

1. divisjon kvinner

04.06.2011 14:00, Vallhall Arena

Tilskuere: Ca. 100

 

Kampstatistikk:

45

Gult

 

Sigfrid Skobba (Sarpsborg 08)

46

Ut

 

Susanne Lillestøl Johnsen (Vålerenga)

46

Inn

 

Silje Kronkvist (Vålerenga)

48

Mål

1-0

Hanne Mellingsæter

59

Ut

 

May Elna Trydal (Sarpsborg 08)

59

Inn

 

Anne marthe Birkeland (Sarpsborg 08)

66

Ut

 

Tone Løkås (Vålerenga)

66

Inn

 

Marte Libach (Vålerenga)

69

Mål

2-0

Marianne Hanssen

74

Ut

 

Maria Arnesen (Vålerenga)

74

Inn

 

Bente Velde (Vålerenga)

76

Ut

 

Christine Lislerud (Sarpsborg 08)

76

Inn

 

Lidia Tefassa (Sarpsborg 08)

81

Ut

 

Henriette Ingvaldsen (Sarpsborg 08)

81

Inn

 

Brita Svarttjønneng (Sarpsborg 08)

90

Gult

 

Anette Eriksen (Sarpsborg 08)

 

Cornere

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga

2

2

4

 

Sarpsborg 08

0

1

1

 

 

 

 

 

 

Målsjanser

1. omg

2. omg

Totalt

 

Vålerenga

10

4

14

 

Sarpsborg 08

2

2

4

 

 

Banens beste: Hanne Mellingsæter

 

 

Vålerengas lag:

Reidun Jensen

Susanne Johnsen – Hilde Ånneland – Trude Johannesen – Heidi Valø

Sharon Hansen – Maria Arnesen – Hanne Mellingsæter

Kristin Haugstad – Marianne Hanssen – Tone Løkås

 

Sarpsborg 08s lag:

Christine Darbakk

Christine Lislerud – Anette Eriksen – Mari Unneberg – Sigfrid Skobba

May Elna Trydal – Rikke Bjørnland – Elise Molteberg – Mia Voltersvik

Henriette Ingvaldsen – Andrea Thun