Landsbylag

03.06.2011 av under 2011, Damer, Fotball | 2 kommentater

Sarpsborg – eller bare Borg om du vil – er et lite bygdesamfunn rundt Sarpefossen som så verdens lys rundt omkring 1016. Det var den gangen en trønder som manøvrerte et langskip opp ælva. Men Glomma er smal og fossen høy, så når han kom fram til den, kunne han hverken komme seg videre eller tilbake til Oslofjorden. Og like bak kom det et langskip til med flere følgesmenn. Og enda et og ganske snart måtte de sette opp en gård på toppen av fossen.

 

Det hele minner litt om Øystein Sundes tradisjonelle sang om dansken med campingvogn. Og ganske riktig vokste det opp et lite samfunn av talentløse sjømenn rundt denne fossen. At menneskene som vokste opp her har dårlige gener er slått fast mange ganger opp gjennom tidene, men etter 950 år med innavl tok det helt kaka. Da fostra bygda sitt hittil mest kjente ikon, hønsetjuven Morgan Andersen.

 

Figuren kom seg etter hvert ut av Sarpsborg, blei tatt med buksene nede i Oslo etter medlemsjuks i Niso, og sto bak den største nigeriasvindelen noen sinne i Lyn – som for øvrig blei starten på klubbens konkurs – før han nå er godt i gang med å ødelegge hockeykulturen i Fredrikstad. Resten av Norge trenger ikke særpinger. Kan dere vennligst ta fata Morgan A. tilbake til landsbyen deres før han raserer hele landet?

Særpingen Morgan Andersen blei observert på Ekebersletta i fjor.

 

Og nå skal altså flere særpinger komme seg ut i den store verden og til hovedstaden. Heldigvis kan vi sende dem i retur etter å ha rævkjørt dem i to ganger førtifem minutter; men vi skulle helst sett at de ikke kom i det hele tatt.

 

Fotballklubben vi skal møte er Hafslund/Trosvik/Sarpsborg/Sparta/Borgar/Tveter/Tune/Lande/Yven/Varteig/Borgen/Ise/Navestad/Ullerøy/Nygårdshaugen/Skjeberg Venninnene 08. Jaggu må det være vanskelig å lage en supportersang til den klubben. Åssen mikser de laget egentlig? Tar de én spiller fra hver klubb og danner på den måten et landsbylag? Den som har lever får se..

 

Som sedvanlig regner vi med en knusende seier over tabelltoeren. Fem strake seire skal bli til seks strake seire. Fire poengs forsprang skal bli til syv poengs forsprang. Elleve plussmål på fem kamper skal bli til seksten plussmål på seks kamper. Møt opp lørdag klokka 14:00 i Vallhall for å se Vålerenga valse over landsbylaget fra Østfold!

 

 1. pondus sier:

  Fy f''n så drøyt! Hva er det dere tror dere er a??
  Hvis dere skriver om motstanderlaget på den måten der, sier det litt om hvor mye respekt dere fortjener. 08 består av talentfulle jenter med bakgrunn fra forskjellige klubber i fylket som er samlet for å spille litt seriøs fotball. 
  "Heldigvis kan vi sende dem i retur etter å ha rævkjørt dem i to ganger førtifem minutter; men vi skulle helst sett at de ikke kom i det hele tatt.." 
  Veldig moden og respektfull kommentar må jeg si, skulle tro personen som skrev dette var 10 år samt mer eller mindre tilbakestående. Uansett bør han/hun skamme seg og tenke litt over hva man skriver før man ender opp med å gi sitt eget lag et dårlig rykte og et image som tilsvarer lusen sportsånd. Kanskje på tide å konsentrere seg om sitt eget lag og deres feil i stedet for å skrive innlegg som dette.
   

  • Hjesus sier:

   Takker for tilbakemelding. Alltid hyggelig å se at jeg treffer spikeren på huet. Så får vi se om jeg klarer å provosere like mye om ti dager. Noen har nemlig fortalt meg at Hafslund/Trosvik/Sarpsborg/Sparta/Borgar/Tveter/Tune/Lande/Yven/Varteig/Borgen/Ise/Navestad/Ullerøy/Nygårdshaugen/Skjeberg Kameratene 08 kommer på besøk til hovedstaden den 19…