Korrupsjon er vel bare kos?

03.06.2011 av under Vålerenga | 1 kommentar

Onsdag blei Sepp Blatter gjenvalgt som FIFA-president. Dermed får det 75 år gamle spøkelset fortsette i fotballens mektigste stilling i fire nye år. Det vil si, forhåpentligvis stryker han med før den tid, så en ny president, for eksempel Platini, kan lede fotballen ut av det mørke hullet den nå er blitt leda i så alt for lenge.

Korrupte jævel nummer 1.

 

For spøkelset Blatter er slettes ingen god sportsånd. Blatter er selve definisjonen på korrupsjon innen fotballen. Derfor er det et stort nederlag for en samla generasjon av fotballelskere at Blatter blei gjenvalgt.

 

At Norges Fotballforbund, med Yngve Hallén i spissen, iført et sleskt smil leverte sin stemme på nettopp Blatter, er uhørt. Det beviser for Sotahjørnet at vårt eget forbund er en del av den korrupte fotballhverdagen. Og helt ærlig, det finnes drøssevis av like tilfeller som forbundet håndterer forskjellig, ettersom hvilken klubb det er som er involvert.

Korrupte jævel nummer 2.

 

Yngve Halléns første virke etter å ha blitt valgt til fotballpresident var å fjerne jenteløftet. Jenteløftet var på tre millioner kroner til hver toppserieklubb, fordelt på én million hvert år i tre år. Etter disse tre åra skulle toppserieklubbene være selvdrevne. Sportslig leder, hovedtrener og markedsansvarlig skulle ansettes i hver klubb. For å få kompetente personer i stillingene, må altså toppserieklubbene investere minst en halv million ekstra per år.

 

Men så, et halvt år etter at kontrakter var skrivi, så trakk Yngve Hallén støtta. Resultatet ser vi nå. Donn gikk konkurs, Røa måtte redusere spillerlønningene med 75% og landslagsspillere i den norske toppserien har ikke penger til husleie og mat. Sånn går det når man setter en sogndøl i toppstilling.

 

På neste fotballting ønsker Sotahjørnet at det velges en ryddig, hyggelig og dyktig president, med kjærlighet til den ekte fotballen. Personen bør være ung nok til å ikke ha den korrupte gjengen i sin vennekrets og utdanning som bedriftsleder. Med andre ord, vi vil ha forandring. Vi vil altså ha en person som ikke går etter pengeboka, men lojalt støtter opp om spillets grunntanker. Det utkrystalliserer seg to kandidater – han som er sportslig administrator i Lillestrøm og Kong Henning Hovi. Sotahjørnet går for den siste – hvis Kong Henning vil da selvfølgelig…

For evig og alltid – helt!

 

  1. […] Valgkomitéen har innstilt Yngve Hallén til gjenvalg som øverste mafioso i norsk fotball. Skandale! Fyren er under etterforskning av skatt øst for ulovligheter knytta til skatteunndragelse i forbindelse med den estiske spilleren Karl Palatu. skal man følge forbundets vanlige rutiner – altså de som tilsier at Erik Loe ikke kan stille til valg – så bør heller ikke Hallén få stille. En leder – som før noen er dømt – suger sin øverste sjef i europa såpass heftig i limousinen fra Gardermoen til pampelosjen at det sannsynligvis hadde gitt en pris AVN Awards i går dersom det hadde vært et videokamera til stede. Michel Platini uttalte etter denne avsuginga at overgangen til Veigar Páll Gunnarsson var bedrageri. På hvilket annet grunnlag uttalte Platini dette enn at flufferen Hallén la fram en negativ vinkling i limousinen? Mer om kurrpte Hallén her. […]