Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Fotball skal spilles i 90 minutter

01.06.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Vålerenga 2 tok i mot Tønsberg i Fair play ligaen i Vallhall mandag. Det skulle bli en oppvisning av sambafotball før det avslutta med bedriftsfotball på laveste nivå. Vålerenga 2 er et lag som sliter, dette beviste de til gangs i Vallhall på mandag.

 

Men det starta bra. Allerede etter seks minutter scora Vålerenga. Midtstopper Alexander Solli var på gjestevisitt innafor Tønsbergs sekstenmeter og fikk ballen på litt skrått hold. Solli strakk vrista og klinte til. Ballen hadde retning mot hjørneflagget, men traff Shåresh Ahmradi i ryggen og endra retning og gikk inn helt utagbart ved stolpen.

 

Etter dette viste Vålerenga fram fantastisk offensiv fotball. Anført av hærfører Ghayas Zaid trilla de ball i hatt med Tønsbergs midtbane og hele ti ganger var Vålerenga aleine med keeper i første omgang. Sidoine Oussou og Kamer Qaka hadde én sjanse hver, Ahmradi tre, mens Anene fikk hele fem sjanser til å sette ballen forbi Tønsbergkeeperen. Vålerenga gikk selvfølgelig til pause med 1-0 ledelse. Jaggu sa jeg smør.

 

Andreomgang starta dritt. Et skudd fra 18 meter gikk knallhardt mot Gudmund Kongshavns høyre hjørne. Et tigersprang fra Kongshavn og han rakk ned, en kjempeprestasjon i seg selv, men så spratt ballen litt og Kongshavn slo den opp i krysset i stedet for ut. 1-1 og en delvis keepertabbe.

 

Vålerenga fortsatte det offensive trykket og både Ahmadi og Zaid hadde hver sin mulighet med kun keeper igjen uten uttelling før Zaid ga oss tidenes opplevelse i en norsk kamp. Ikke siden George Best dribla halve Fort Lauderdale i en telefonkiosk har vi sett maken til dribleraid.

 

Gayas forserte rundt 65 meter, mens han dribla alle Tønsbergspillerne både tre og fire ganger. På sekstenmeterstreken fortsatte han å drible en fem seks spillere før Tønsbergspillerne var så svimle og uorganiserte at Anene fikk stå helt aleine på ti meter. Da først kom pasninga, selvfølgelig skjult i ei finte og Anene fikk en enkel jobb med å styre ballen i mål.

 

Bare minuttet seinere prøvde en av Tønsbergs midtstoppere å drible Ahmadi som bakerste mann. Ikke det smarteste han har gjort. Ahmadi takla, løp i fra og plasserte ballen enkelt i mål. Vålerenga leda 3-1 og det var bare ti minutter igjen. Ti grusomme minutter.

 

For nå stoppa Vålerenga å spille fotball. De sto like stille som skulpturene i Vigelandsparken og lot Tønsberg score tre mål. Altså, dersom man ikke orker å spille fotball mer enn i 80 minutter så er det noe alvorlig galt med treningsarbeidet som er nedlagt i vinter.

 

Spillerprestasjoner vurdert på en skala fra 1-10

Kun  de første 80 minuttene er med i vurderinga og spillerne er vurdert ut i fra nivået som forventes i Tippeligaen og ikke i Fair Play ligaen.

 

Gudmund Kongshavn (keeper) – 4

Sto solid det meste av kampen. Flink til å sette i gang spillet, men det første målet trekker kraftig ned.

 

Dawda Leigh (høyreback) – 7

Har fått en ny vår som høyreback. Var taklingssterk, plasseringssikker, hadde gode dribleraid framover, godt overblikk og sendte noen nydelige pasninger. Er definitivt en utfordrer til høyrebacken selv om forsvaret vårt spiller bra for tida.

 

Alexander Solli (midtstopper) – 3

God på hode og sjef i forsvaret. Men roter det til flere ganger helt unødvendig og er alt for enkel å drible vekk. Taklingsstyrken hans vil ikke holde mål i tippeligaen foreløpig.

 

Fadi Aziz (midtstopper) – 3

Virker mistilpass som midtstopper. Har sett ham langt bedre som back og passer nok ikke helt inn i denne rollen. Sikker med ballen i beina, men plasserer seg litt galt i forhold til spissene.

 

Mathias Holmen (venstreback) – 2

Klarte ikke å ligge på linje med de tre andre og blei med framover alt for sjeldent. Første gang jeg har sett Holmen på dette nivået og nerver, samt større utfordringer enn han er vant med kan nok ha ført til mitt dårlige inntrykk av ham. God pasningsfot.

 

Adnan Haidar (defensiv midtbane) – 5

Balanserte midtbanen særdeles godt og hadde sannsynligvis hvert førstevalg i den rollen i en hvilken som helst Adeccoligaklubb. I Vålerenga har han nok allikevel enda et steg opp til Hæstad, Bojan og Ogude. Hadde en drøss av muligheter til å klinke til fra 30-35 meter, men forsøkte aldri. Det var skuffende og trekker karakteren ned, for når Haidar skyter blir det alltid mål.

 

Kamer Qaka (defensiv midtbane) – 4

Løste oppgaven tilfredsstillende til hans unge alder å være. Var aleine med keeper ved en anledning men satte ballen utafor mål. Det trekker noe ned. Ikke så taklingssterk som Haidar, men det var herlig å se hvordan Vålerengas midtbane trilla ball rundt med midtbanen til Tønsberg.

 

Ghayas Zaid (offensiv midtbane) – 9

Ghayas Zaid var en åpenbaring. Jeg har aldri sett noe lignende i Norge. Min sidemann valgte å sammenligne ham med Iniesta. Det er ingen dårlig sammenligning. Var arkitekten bak Vålerengas utklassing av Tønsberg i 80 minutter. Fantastisk teknikk, herlig overblikk, nydelig skjulte gjennombruddspasninger. Mista aldri ballen og dribleraidet i forkant av 2-1 målet var helt utrolig. Hvis han er like god hver gang, og dette ikke var en sånn ”en gang i livet”-kamp, så bør Andresen benke Fellah til fordel for Zaid sporenstreks.

 

Chuma Anene (høyreving) – 6

Sammen med Leigh terroriserte Anene venstrekanten til Tønsberg. Passer tydeligvis godt i hop med både Leigh og Zaid, for pasninger og løp var perfekt tima så å si hver bidige gang. Det som hindrer en toppkarakter er at han kun scorer ett mål. Han burde ha putta fem, seks, sju minst.

 

Sidoine Oussou (venstreving) – 3

Den eneste i angrepsrekka som ikke var en konstant trussel mot Tønsbergs forsvarsfirer. Får de samme pasningene som Anene, men har ikke det samme mottaket som gjør at han kan komme i fullt firsprang mot keeper, slik Anene og Ahmradi har. Dermed må han stoppe, drible og slå tilbakespill. Var utslitt og måtte byttes ut etter 57 minutter. Hva er det for noe? Vålerengas fysiske trener var jo tydeligvis imponert over fysikken hans. Det kan ikke være kondisen i hvert fall.

 

Shåresh Ahmradi (spiss) – 6

Vålerengas framtidige Wayne Rooney. Mangler litt på avslutningene til å få en bedre karakter, men er så aggressiv i presset at Tønsbergs backfirer sannsynligvis har mareritt om ham i flere uker. God teknikk, men trenger avslutningstrening. Når han lærer seg å avslutte som Mos gjorde i fjor, så blir han toppscorer med 30-35 mål per sesong i Fair Play Ligaen. Er av Vålerenga snytt for ett mål. Ballen endra tydelig retning i ham på Sollis skudd.