Warning: getimagesize(/img/artikler/standardbilder/oddsenligaen.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Oddsenligaen 2015

24.11.2014 av under 2015, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Vålerengas rekruttgutter havna nok en gang i nordnorgegruppa. Det er gull! Enda mer gull er det at det i år nærmest er en trikkeliga. I fjor var det riktignok kun fire nordnorske lag å reise til, i år er det fem – men det er fullt levelig. Det er en fantastisk gruppe Vålerenga har havna i og vi må nesten se litt nærmere på denne gruppa. Vi teller fem flyturer, en SL-buss til sone 2V, tre t-baneturer og fire trikketurer. En ganske trivelig serie.

Tromsdalen

Tromsdalen er definitivt en tøff motstander og naturlig favoritt til opprykk. De rykka ned etter 14. plass og 31 poeng i førstedivisjon i fjor. En av de to beste nedrykkslaga, men ettersom det beste nedrykkslaget var Alta er vi likevel godt fornøyd med å få Tromsdalen som motstander. Det er også mulig å reise rett opp og ned på samme dag; men er Norges Fotball Fiender flinke, så legger de bortekampen mot Tromsdalen en sommerdag tippeligalaget møter Tromsø. Og tromsdalen er på mange måter rekruttlaget til Tromsø, eller der spillerne går når de ikke er gode nok lenger. Hans-Åge Yndestad er vel lagets mest meritterte spiller for tida med fem tippeligasesonger. Reiseplan: SAS eller Norwegian.

 

Finnsnes

Finnsnes var i Vålerengas oddsenligaavdeling også i fjor og gjorde det ganske bra. Sjetteplass med 43 poeng er en sterk plassering. Særlig på hjemmebane dro de inn mye poeng og det er et problem med Finnsnes. Dette blir tidligkamp eller overnatting. Siste fly til Oslo fra Bardufoss går nemlig klokka 17:15 og da må jo kampen starte 13:00 eller noe sånt, hvis ikke laget skal overnatte. Vi føler vi traff ganske godt på analysen av Finnsnes i fjor, sjøl om lagets plassering på tabellen blei feil, men den var kun basert på poengfangst og divisjonsforskjell. Etter å ha studert divisjonen konkluderte vi i hvert fall i teksten på at Finnsnes er ganske så gode. Der traff vi. Ganske sært med et lag som har en stadion som tar 2-300 tilskuere. Reiseplan: Norwegian.

 

Harstad

Også Harstad kjenner vi godt fra fjorårets oddsenliga. De havna på plassen foran Vålerenga, en åttendeplass. Harstad står i år uten konkurrent i bygda ettersom Medkila rykka ned etter å ha mista halve laget i løpet av sommerferien. Vi tror det kan styrke Harstad. Det er dessuten et prosjekt igang hvor Harstad skal være satsningsklubben i Hålogaland. Det er et prosjekt kjørt i gang av lagets trener Agnar Christensen, kjent fra Tromsø. Vi ser Harstad som en outsider i toppen i år og lurer på om denne kan settes opp samtidig med Medkila i Toppserien. Reiseplan: SAS eller Norwegian.

 

KFUM

Kristelig forening uten menig fabler fortsatt om et digert stadionprosjekt på Ekeberg. Stormannsgale som få, vil de ta av kollekten for å bygge en storklubb basert på et luftslott. De er med andre ord en breddeklubb som tror de kan bli en toppklubb, men det er de slettes ikke. Tribunen deres er allerede alt for diger, når gjennomsnittet som ser kampa dems ikke overstiger 100, så kan de ikke forvente å bygge seg inn i himmelen. De satser knallhardt med duoen Dan Eggen og Esten O. Sæther som trenere og blir sikkert å finne i toppen av tabellen i år også – men rykke opp, det gjør de ikke. Reiseplan: Trikk 18 eller 19.

 

Kjelsås

Det faller på av kjente lag fra i fjor og Kjelsås er et av dem. De var nærmest å rykke opp bak Follo i fjor og det er først og fremst dette laget vi trur kan ta opp kampen med Tromsdalen i år. Vi trenger et østkantlag i førstedivisjon, så egentlig håper vi dem lykkes. Det er flere tidligere vålerengspillere i klubben, som ikke lenger spiller dunk og mæl fotball, men har blitt et litt mer spillende lag med åra etter at Stig Mathisen forsvant. 58 poeng i det vi anser som den tøffeste avdelinga er knallsterkt og siden vi liker outsiderne til opprykket best, så plasserer vi dem helt øverst på vår antatte tabell. Reiseplan: Trikk 12.

 

Skeid

Tsa tsa tsa-oksene fra Torshov er også en kjenning fra i fjor. Etter en håpløs start der det så ut som klubben skulle rykke rett ned i tredje divisjon, så løfta dem seg på slutten og havna faktisk på en trygg syvendeplass. De har en noe eldre stall enn Vålerenga, men det er mange spillere der som kommer fra Vålerenga etter junioralder. Også en klubb vi skulle sett opp i førstedivisjon, men dessverre er ikke Skeid gode nok til å kjempe i toppen i år. Vi trur de blir en middelhavsfarer i årets divisjon. Reiseplan: Trikk 17.

 

Lyn

Lyn snudde siste kamp fra 0 – 2 til 2 – 2 og unngikk med det et nedrykk med et nødsskrik. Målforskjellen redda dem i en avdeling vi anser som langt enklere enn Vålerengas avdeling var. Tilskuertalla har vært sviktende for klubben i år og det virker som om den stoltheten og engasjementet de hadde da de starta opp etter konkursen er borte. Allikevel, da det gjaldt som mest i siste serierunde møtte over 1 800 opp; men standarden har liggi pluss minus 500 tilskuere. I serieåpninga mønstra de dog 2 350. Klubben sliter igjen kraftig økonomisk og i denne tøffe pulja må de belage seg på nok en sesong der å unngå nedrykk blir det viktigste. Reiseplan: Trikk 11.

 

Grorud

Etter at prosjektet Groruddalen blei lagt ned har Grorud fått sin egen status opphøyd i femte potens uten at det har gitt særlig positivt utslag. I fjor var de tre poeng over nedrykk, men allikevel på en syvende plass. En serie fullt opp av middelhavsfarere i Oddsenligaens avdeling 3. Vi trur de får det tøft igjen i denne avdelinga og vil ligge i nedrykksstrida igjen. Reiseplan: T-bane 5.

 

Stabæk 2

Det eneste rekruttlaget ved siden av Vålerenga. Havna til slutt på trygg plass, men kun to poeng over nedrykk. Åttendeplass i middelhavsfarerserien er slettes ikke imponerende og i år trur vi rett og slett at Stabæk 2 rykker ned; med mindre a-laget klarer seg så godt at de kan redde rekruttlaget på slutten. I år var det til slutt Brann 2 som tok turen ned som siste lag, ettersom de ikke fikk muligheten til å redde laget med tippeligaspillere i sluttfasen. Vi trur Stabæk står i den situasjonen neste år og kaprer nedrykket. Reiseplan: T-bane 4.

 

Holmen

Vi definerer Holmen som en liten langtur, først og fremst fordi det ikke går trikk dit og vi dessuten må ut i sone 2, altså betale tillegg på ruterbilletten vår. Holmen havna i sørlandsligaen avdeling 1 og overlevde tålelig greit ettersom Asker tydeligvis rakna. Det kan bli spennende, for nå er plutselig Holmen det beste laget i Asker og det kan tiltrekke seg en del nye spillere. Vi trur de allikevel vil kjempe i nedrykksstrida, 32 poeng er ikke overbevisende i den enkle avdelinga. Reiserplan: Buss 251 eller 261.

Mjølner

Mjølners serie så ut som den reineste spaserturen til oddsenligaen og sjøl om de var syv poeng foran Bodø/Glimt 2 og tok hele 57 poeng, er vi langt i fra imponert. 76 – 15 i målforskjell ser sterkt ut, men når de tre laga Hardhaus (72), Lofoten (76) og Stålkameratene (72) har slippi inn 220 mål til sammen og Stålkameratene att på til havna midt på tabellen; da er det rett og slett bare ræva serie. Men Narvik er et greit sted å komme seg til, sjøl om det er litt kjøretur fra Evenes. Mjølner ryker dog rett ned igjen. Reiseplan: SAS eller Norwegian.

 

Ullern

Ullern kjempa hardt med Frigg og Hauerseter om opprykket i 3. divisjon avd 2. Til slutt gikk de videre med 63 poeng. Sterkt når både Frigg og Hauerseter tok 60 poeng. Det vitner om tre topplag som faktisk har noe å gjøre i Oddsenligaen. Vi trur derfor Ullern kommer til å overraske litt som det opprykkslaget de er og overlever forholdsvis komfortabelt. Reiseplan: T-bane 2.

 

Senja

Med sine 55 poeng i 3. divisjon avdeling 12 holdt Senja grei avstand ned til Fløya på andreplass. Bussturen fra Bardufoss er ikke nevneverdig lenger enn til Finnsnes, men Senja er så dårlige at dette ikke kommer til å være moro. Sjøl et reint juniorlag fra Vålerenga kommer til å kjøre over dette laget. Vi forventer faktisk det. Reiseplan: Norwegian.

 

Vålerenga 2

Riki Alba tok steget og blei sendt til tøffere oppgaver i første divisjon. Vi tror Niklas Castro blir like god i år og at forskjellen dermed ikke blir merkbar. Vålerenga 2 tok seg også opp på slutten av sesongen igjen. I år er endelig året da gullgenerasjonen vår er siste års juniorer. Vi tror det betyr et dønn solid forsvar, dønn solid midtbane og så blir det spennende å se hva laget får til framover. Etter at søttenåringer dro laget i fjor og attenåringer i år, har vi trua på de samme som nitten år. Det blir tidenes sesong for Vålerenga neste sesong.

 

Vi setter også opp en tabell til slutt etter hvordan vi trur Oddsenligaen 2015 vil ende. De påfølgende kolonnene etter laget gjelder lagets prestasjon i ligaen i 2014 og ikke nødvendigvis hvilken poengsum de tar i 2015.

 

Sotahjørnets tabelltips for Oddsenligaens avdeling 1 2015:

  Lag Liga 2014 Plass Poeng
1 Kjelsås Oddsenligaens avdeling 4 2 58
2 Tromsdalen 1. divisjon 14 31
3 KFUM Oddsenligaens avdeling 4 5 45
4 Vålerenga 2 Oddsenligaens avdeling 4 9 36
5 Harstad Oddsenligaens avdeling 4 8 39
6 Ullern 3. divisjon avdeling 2 (14 lag) 1 63
7 Finnsnes Oddsenligaens avdeling 4 6 43
8 Skeid Oddsenligaens avdeling 4 7 42
9 Grorud Oddsenligaens avdeling 3 7 35
10 Holmen Oddsenligaens avdeling 1 9 32
11 Lyn Oddsenligaens avdeling 3 10 32
12 Mjølner 3. divisjon avdeling 2 (12 lag) 1 57
13 Stabæk 2 Oddsenligaens avdeling 3 8 34
14 Senja 3. divisjon avdeling 12 (12 lag) 1 55

 

  1. gob sier:

    Nydelig avdeling og nydelig gjennomgang av Sotahjørnet!