Warning: getimagesize(/img/artikler/hockey_damer/Anne_Margrethe_Aasen_20141116_210A2339-X3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Fortsatt ubeseira

Sparta har ennå ikke kapra et eneste poeng i eliteserien. Da er det ikke lett å møte serielederen på hjemmebane. Men Vålerenga har for tida litt problemer med stallen og også i denne kampen mønstra jentene kun to rekker. Det tærer på i det lange løp, men jentene er godt trent og heldigvis var det bunnlaget som gjesta ungdomshallen.

 

Første periode gikk bortimot som forventa. Vålerenga dominerte stort og tok også ledelsen etter at Ramona Wais kjempa til seg en puck nede i rundvantet, la inn foran mål der Anne Margrethe Aasen sikkert hamra pucken inn mellom beina på spartamålvakt Madeleine Nilsen.

Anne Margrethe Aasen jubler for å ha sendt Vålerenga i føringa. Foto: Kenneth Myhre.

 

At den stillinga sto seg til første pause var et under. Midtveis i perioden dro Linn Aakre av en hel spartafemmer, men glemte at laget også hadde en keeper i mål. Aakre sikta på den gule og svarte blinken midt på magen til spartakeeperen. Et effektivt middel for å hjelpe motstanders keeper til en god redningsprosent.

 

Så viste Sparta fram et av sine store problemer. Plutselig åpna de ei låvedør for Maja Thomassen, som så sitt snitt og spaserte tvers igjennom alle uten å måtte dra så mye som ei lita finte en gang. Skuddet hennes gikk dessverre i stolpa, men Vålerenga holdt trykket oppe og Josefine Engmann snurra rundt med spartafemmeren en fem seks runder før hu satte pucken opp mot krysset. Denne gangen var det Nilsen sjøl som sørga for å skaffe seg en god redningsprosent.

 

Periodens høydepunkt kom da Wais forsøkte å sette inn en retur fra Nilsen med puppa; men dessverre sneik pucken seg et par centimeter utafor stolpa. Hu må nok gå i lære av Aasen som i fjor først fikk målgivende puppepasning i serien før hu i NM toppa det hele med puppescoring. Og sjøl om Vålerenga trykka på med en drøss avslutninger de siste tre minutta klarte de ikke å øke ledelsen før perioden var over.

 

I midtperioden fortsatte Vålerenga med store sjanser og Camilla Bakkene kom sammen med Henriette Behn på en stor kontring. Bakkene passer til Behn som har nærmest blankt mål, men blei hekta litt og missa på avslutninga. Dermed måtte Vålerenga nøye seg med et overtallsspill. Vålerenga skapte lite, men til slutt kom et skudd fra Thea Øvregaard. Pucken gikk via keeper og nesten inn i mål, men et tigersprang bakover fra keeper hindra dobling av ledelsen.

 

Og det fortsatte med svært store sjanser. Bakkene kjempa til seg en puck ute ved vantet på høyresida. Dro seg inn gjennom slottet og satte pucken tilbake igjen mot den høyre stolperota. En veldig god redning av Nilsen hindra scoring.

 

Den neste som forsøkte seg var Wais. Hu slo en frekk tunnel på spartaback Silja Run Gunveigsdottir, kom igjennom aleine med Nilsen, men heller ikke hu klarte å overliste henne. Det tok en lang stund, men førti sekunder ut i overtallsspill litt over midtveis i kampen klarte endelig Tuva Nerland å sette pucken. Pasninga var igjen fra Wais, med andrepass fra Aasen.

 

Også et undertallsspill måtte Vålerenga kjempe seg igjennom. Thomassen pådro seg en tominutter etter en noe unødvendig takling. Sparta fikk en sjanse helt i starten der Emilie Kruse Johansen fikk av gårde en lobb som landa oppå tverrliggeren, men Vålerenga svarte med en kontring der Wais missa aleine med keeper men vant en dropp i Spartas sone. Den vant Vålerenga og Aakre fikk av gårde et skudd som subba tverrliggeren, dessverre på oversida og Vålerenga holdt trykket oppe og klarte å hindre Sparta i å komme inn i sonen før det var to sekunder igjen av undertallet. Imponerende, særlig med tanke på at laget kun spilte med to rekker.

 

Vålerenga starta tredje periode i overtall og det utnytta de til gangs. Aakre fyra fra blå og tre vålerengajenter storma inn på målet. Aasen dro til å returen og da det blei retur på returen sto Engmann på åpent mål og kunne ikke misse. Standarden for perioden var satt.

Josefine Biseth Engmann punkterte kampen med sin scoring. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på og Aakre var svært nære på et skudd like etterpå. Nilsen var oppe med snappen og fikk styrt skuddet vekk fra krysset og i tverrligger og over. Og nå hamra Vålerenga på. Først var Wais aleine før både Bakkene og Aakre forsøkte hvert sitt skudd og til slutt var det Aasen som forsøkte å styre inn en pasning fra Bakkene. Alt i løpet av knappe tredve sekunder.

 

Sparta fikk en pustepause med blokkering og fikk bytta rekke. Vålerenga etablerte trykket på nytt og Thomassen og Aakre fikk hver sine sjanser aleine med keeper med få sekunders mellomrom. Det så ut som det var Sparta som gikk rundt på to rekker, de var ikke i nærheten av å henge med Vålerenga som etter et par temposvake perioder gira opp skikkelig i tredje periode.

 

Midtveis i perioden pådro Wais seg minutter og Sparta skulle få en mulighet til å komme tilbake; men det kunne de jo egentlig bare glemme. Nok en gang varta Vålerenga opp med et perfekt undertallspill og Sparta fikk ikke til noen ting.

 

Seks minutter før slutt blei det litt action mellom Aakre og Gunnlaugsdottir. Aakre dro seg inn fra sida og skøyt fra skrå vinkel. Nilsen ga retur og Aakre slo to ganger etter den returen. Gunnlaugsdottir gikk inn og markerte og fikk seg kjapt et par knyttnever i trynet. I spill fire mot fire pådro Behn seg en noe klønete tominutter, men Vålerenga rei av tre mot fire også. Ikke noe problem.

Strak venstre fra østkantens pøbelvelde, her ved Linn Aakre. Foto: Kenneth Myhre.

 

Et herlig mål kom femogfemti sekunder før slutt. Wais la igjen til Thea Øvregaard på blålinja. Hu fant Bakkene på vei inn foran mål og Bakkene prikka pucken elegant inn i nettmaskene. Men sjøl om det bare var under minuttet igjen var Vålerenga nære på å sette enda et par mål. Blant annet smalt pucken i stolpa etter et slagskudd fra Thomassen i det jernhenry ulte.

 

Vålerenga fortsatte dermed sin parademarsj mot seriegull. Laget er fortsatt ubeseira og det lukter bøtte lang vei av dette laget. Spesielt imponerende var det å se at laget hadde krefter igjen i tredje periode etter å ha spilt en hel kamp med kun to rekker.

 

Vålerenga Damer – Sparta 4  0 (1 0, 1 – 0, 2 – 0)

16.11.2014 16:30

Jordal Ungdomshall

Eliteserien

145 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Toini Veronica Nilsen

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Rikke Tautra (c) – Thea Øvregaard

Tuva Nerland  Camilla Bakkene (a) – Henriette Behn

2. rekke:

Maja Thomassen   – Linn Aakre

  Anne Margrethe Aasen  – Josefine Engmann (a) – Ramona Wais

3. rekke

 

4. rekke:  

 

Spartas lag:

Keepere:

Madeleine Nilsen

Anja Elisabeth Øberg

1. rekke:

  Karoline Grønn  Eva Thorbjørg Geirsdottir

Emilie Kruse Johansen – Marte Carlsson – Susanne Haug

2. rekke:

Camilla Niltveit – Silja Run Gunnlaugsdottir

Michelle Oberste – Maia Hagen – Hanna Olsen

3. rekke

 

Trine Karlsen – Line Olafsen – Ingerid Synøve Larsen

4. rekke:  
 
 

 

Skuddstatistikk Vålerenga Sparta  
1. periode 13 7  
2. periode 17 6  
3. periode 19 4  
Totalt 49 17  

 

Kampfakta:

03:04 1 – 0 Mål EQ Anne Margrethe Aasen (Ramona Wais)
08:44 2 min Tripping Silja Run Gunnlaugsdottir (Sparta)
21:20   2 min Hooking Maia Hagen (Sparta)
29:30   GK Ut Toini Veronica Nilsen (Vålerenga)
29:30   GK Inn Emilie (Vålerenga)
32:14   2 min Slashing Silja Run Gunnlaugsdottir (Sparta)
32:54 2 – 0 Mål PP1 Tuva Nerland (Ramona Wais, Anne Margrethe Aasen)
35:33   2 min Roughing Maja Lanestedt Thomassen (Vålerenga)
39:56   2 min Tripping Karoline Grønn (Sparta)
42:46 3 – 0 Mål PP1 Josefine Engmann (Anne Margrethe Aasen, Linn Aakre)
49:52   2 min Hi-Sticking Anne Margrethe Aasen (Vålerenga)
53:50   2 min Roughing Silja Run Gunnlaugsdottir (Sparta)
53:50   2 min Roughing Linn Aakre (Vålerenga)
54:44   2 min Hooking Henriette Behn (Vålerenga)
59:05 4 – 0 Mål EQ Camilla Bakkene (Thea Øvregaard, Ramona Wais)

 

Vålerengas beste: Anne Margrethe Aasen.