Warning: getimagesize(/img/artikler/trolls/2014_Trolls_U19_Norgesmestere.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Norgesmestere etter byderby

06.11.2014 av under Vålerenga, VIF | Ingen kommentarer

Det var klart for NM-finale for U19 i ovalball på Jordal Stadion. Seriemesterne Vålerenga Trolls var vertskap for Oslo Vikings. Byderby og to lag som vant hver sin kamp mot hverandre i serien. Det skulle i utgangspunktet bety spenning og en jevn kamp og det var det da også ganske lenge.

Laget som blei norgesmestere. Foto: Hjesus.

 

Sjølsagt måtte Trolls starte med angrepsspill mot skateparken, altså lengst unna Vålerenga Vertshus. Siden vi ikke gidder å se på feiende flott forsvarsspill, så betydde det at vi måtte ta med oss kameraet og gå den lange veien forbi alle de hissige Vikingsspillerne som skreik eder og galle mot dommerne, som det fortsatt er alt for mange av i amerikansk fotball.

 

Trolls starta med angrepsspill og det blei jobba i herdig med å flytte egget oppover banen. De flytta seg sakte men sikkert framover, men nådde dessverre ikke helt over til mållinja. I stedet kunne Vikings ganske enkelt få løpe inn over mållinja uten særlig mye arbeid. Typisk vestkantfiff. Lar østkantgutta gjøre jobben, for så å høste fruktene av deres arbeid. Ikke bare fikk de seks poeng, nei da, de sneik med seg et ekstra poeng etter å ha sparka over tverrliggeren også.

 

Sjøl værgudene var irriterte på arrogansen til vestkantfiffen og det begynte å småregne. Alltid en slager når man står og bytter mellom kamera og notatbok, men til alt hell var notatene nogenlunde leselige i etterkant.

 

Men Trolls lå under og måtte nok en gang ut å gjøre drittjobben. Egget flytta seg sakte, men sikkert i riktig retning. Det blei bulka og bulka og til slutt var de svært nære målstreken. Da fikk Oscar Schnedler Bjorå ei lita luke og passerte mållinja elegant med egget trygt plassert i favnen. Ekstrapoenget blei det ikke noe av, det blei blokka ned.

Oskar Schnedler Bjorå løp inn Vålerengas første poeng. Foto: Hjesus.

 

Det første timinutters kvarteret var over og det betydde at de skulle spille andre veien igjen. Det er egentlig ganske irriterende at de bytter på sånn midt i omgangen, så dermed blei det langtur på ny. Spillet blei satt i gang og det blei kasta ei gul snørrfille ut på matta. Vikings hadde gjort noe ulovlig i formasjonen og treneren deres klikka i vinkel. Vikings gjorde det samme på neste spill og ny snørrfille føyk. Plutselig var det egentlig greit at det var så mange dommerjævler på banen, for nå dømte de glimrende – altså ga de angrepsspillet over til Trolls.

 

Trolls hamra på og sloss seg framover banen, men de bulka seg ikke framover så mye av egen vilje. Disse koselige dommerbamsene kasta hele tida sånne gule duker inn på banen og spillerne til Vikings blei mer og mer frustrerte. Vi aner ikke hva de gjorde feil, men det var sikkert riktig.

 

Spillet bølga fram og tilbake og laga veksla mellom å bli brutt og å ta timeout. Vålerenga tok sin første med 32 sekunder igjen av omgangen. De spilte seg glimrende fram på kanten og tok timeout på nytt. 19 yards skulle forseres, men det var bare seks sekunder igjen av omgangen. Det var mer enn nok for Bjorå som spurta inn og tok i mot ballen. Trolls prøvde seg på en topenger på ekstrapoenget, men det mislyktes.

Samme Bjorå sørga for de neste poenga. Foto: Hjesus.

 

Uansett, stillinga til pause var 12 – 7 til Trolls og værgudene slutta å sutre og etter hvert blei det ganske fint vær. I pausa viste det seg at den ene fotografen var både spiller, trener og dommer i amerikansk fotball. Mer enn kvalifisert nok for å bli utnytta som vår ekspert i andre omgang med andre ord.

 

Andre omgang starta med et dårlig spark fra Vålerenga, men til alt hell – og visst nok mot normalt – så klarte ikke Vikings å løpe inn en sekspoenger direkte fra avspark. Vålerenga klarte også å bryte ned angrepet til Trolls, men sjøl klarte de heller ikke å komme mange meterne framover. Det endte med et spark og Vikings tur til å angripe, men vikingen på løpetur fomla med egget og en trollsspiller fikk kasta seg over det. Trolls tur til å angripe igjen. Det var i utgangspunktet fire nye forsøk fra samme punktet de hadde gitt fra seg spillet på.

 

Og sånn gikk nå det tredje kvarteret. Ti minutter uten at noen av spillerne bevega seg ut av midtsirkelen. Vi speida over på trenerbenken for å se om vi kunne finne Jan Mølby der, men den gamle liverpoollegenden var ikke å se noe sted. Hverken på benken til Trolls eller Vikings. Merkelig…

 

Vi rakk så vidt å flytte oss i angrep for å se at Atle Håland løpe inn en sekspoenger til. Nok en gang satsa Trolls på å løpe inn for ekstrapoeng og nok en gang feila det, men en betryggende 18 – 7 ledelse med 8:18 igjen på uret. Det var nå vi virkelig trengte vår eksperthjelp. Fra vårt synspunkt var det et elendig spark av Trolls, så kort at Vikings ikke hadde lange veien til poenga; men dette var visst et såkalt onside kick og det som skjedde var at Trolls vant igjen egget før vikingene rakk å kontrollere det. Ikke spør; men det betyr at Trolls skulle angripe igjen.

 

Vålerenga kom seg ganske langt opp i banen nå, men kløna det til og måtte sparke på det siste forsøket. Det var det Håland som sto for og han sparka egget sånn at det landa inne på banen og skrudde ut av banen på elleveyards merket. Til stor jubel for hjemmelagets fans. Vi skjønte ikke hvorfor, det måtte da være bedre å sparke det egget langt pokker i voll opp til Kampen Skole, men da hadde visstnok Vikings fått starte ni yards nærmere mållinja enn de fikk nå. Så da så.

 

Det så uansett bra ut, kun 3:45 igjen på klokka. Vikings prøvde nå på ekstreme løpespill. Det var lite tid å hente igjen ledelsen på. Det lyktes de dårlig med og det endte med at Trolls vant igjen kula og blei stoppa først seks yards fra mål. Christoffer Delgado kriga seg inn og blei overrumpla omtrent på streken, men egget var trygt over og seks nye poeng. Trolls forsøkte igjen å løpe inn egget og denne gangen lyktes det Kenneth Gulliksen å ta det i mot. To nye poeng og 26 – 7 med 2:28 igjen.

Christoffer Delgado punkterte kampen. Foto: Hjesus.

 

Det sto seg ut kampen og Vålerenga Trolls er dermed både seriemestere og norgesmestere for U19 i 2014. Dessverre har vi ingen bilder av jubelscenene ettersom vi prøvde å bistå noen med radiotrøbbel i Stjernehallen i det uret tikka ned til 0; men det vår gå. Referat har vi i hvert fall.

 

Vålerenga Trolls U19  Oslo Vikings 26 – 7 (6 – 7, 6 – 0, 0 – 0, 14 – 0)

Lørdag 01.11.2014

Jordal Amfi

NM Finale

 

Poeng:

1. kvarter – 6 Spill  
1. kvarter – 7 Spark  
1. kvarter – 7 Spill Oskar Schnedler Bjorå
1. kvarter – 7 Spark  
2. kvarter 12 – 7 Spill Oskar Schnedler Bjorå
2. kvarter 12 – 7 Løp  
4. kvarter 18 – 7 Spill Atle Håland
4. kvarter 18 – 7 Løp  
4. kvarter 24 – 7 Spill Christoffer Delgado
4. kvarter 26 – 7 Løp Kenneth Gulliksen

 

Vålerengas beste: Atle Håland

 

Vålerengas lag:

1 Sajjad Rahbarnia
3 Christoffer Delgdo (K)
5 Oskar Schnedler Bjorå
6 Christoffer Olesen
7 Atle Håland (K)
10 Nourdine Sahli
13 Pedram Rahdeirjoo
21 Robin Rogg
23 Nikolai Ersdal
24 Fredrik Lien
25 Kenneth Gulliksen
32 Jonas Hauge
33 Skage Schei
40 Tinius Lier
47 Patrick Røthe (K)
51 Sander Ulriksen
55 Brage Moen
56 Sondre Støle Tolleraas (K)
63 Jon William Ringstad
64 Tommy Ta
65 Kristofer Toresson Berntzen
68 Viljar Agasøster
71 Christian Sæterhagen
82 Christoffer Hoddevik
85 Tobias Fehn Noreng
89 Kim Hong Lee
Norgesmestere uten å spille finalen
  Joakim Bødtker
  Marthe Lillebø Eriksen
  Kasper Roald Kjelleberg
  Sigurd Nordberg
  Nicolai Sverresvold