Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Byderby uten gnist

Oppkjøringa til årets andre bydelsderby var ikke det beste. Både Jordal og Vålerenga mangla en rekke spillere og stilte kun med to rekker og én ekstra spiller. Sånt blir det fryktelig mye istid av, men desto lavere tempo. Enda verre skulle det bli for Vålerenga. Det viste seg nemlig at Henriette Behn hadde hodepine og ikke orka mer enn et par bytt. Det gikk mot en tung slitedag for serielederne som jakter klubbens niende eliteseriemesterskap.

 

Det starta forsiktig og det skulle ta hele fem minutter før det blei noe action i ungdomshallen. Camilla Bakkene snappa pucken på offensiv blålinje og fikk en fin mulighet men satte pucken over tverrliggeren; men angrepet var ikke over og Bakkene vant tilbake pucken og i Gretzky-posisjon la hu ut til Ramona Wais som sto naken i slottet, men keeper var nede med skinnet og redda skuddforsøket.

 

Jordal fikk forsøke seg i et overtallsspill etter at Bakkene pådro seg en hekting for å miste kølle. Det blei ikke noe ut av overtallsspillet til Jordal og heller ikke Vålerenga klarte å skape mye i de neste minuttene. På slutten av perioden fikk Jordal nok et overtallsspill etter litt vel overdreven køllebruk av Tuva Nerland. Heller ikke i dette klarte de å skape noe og en svært tam førsteperiode rant målløs ut.

 

Midtperioden starta bra med et overtallsspill for Vålerenga. Det tok lang tid, men på slutten av overtallsspillet fikk Vålerenga etablert og Rikke Tautra fyrte av et skudd som Elise Johnsrud nesten klarte å styre inn i nettet. Vi venta på at noe skulle skje, men stort sett blei det med lange raid fra Tautra som bød på halvfarligheter. I stedet kom Jordal på en visitt tre mot keeper Toini Nilsen, men Nilsen stengte skuddet fra Sofie Fjellvang.

 

Wais kom på et raid, keeper redda og pucken lå fri foran keeper. Nerland forsøkte å kjempe den inn. Det blei litt temperatur. Endelig! Wais spilte fram Bakkene som kom aleine med Due Sørensen. Skuddet gikk via keepers spak og over. Bakkene hadde et nytt skudd like etter som keeper så vidt redda.

 

Vålerenga overtok mer og mer og Elise Johnsrud fikk en stor mulighet, men heller ikke hu fikk overlista Due Sørensen; men det så ut til å nærme seg veldig. Intensiteten var høyere og til slutt fikk Tuva Nerland servert pucken bak mål, sneik seg opp på sida av mål og satte pucken mellom beina på dua. Vålerenga var i ledelsen.

 

Men rett etterpå fikk Jordal overtallsspill igjen etter at Wais holdt litt for mye. Denne gangen skulle det sitte langt bedre for Jordal og Nilsen måtte ut med en redning av søbergklasse. Vålerenga var klart rysta og fikk to virkelig tunge minutter. Etter undertallsspillet virka Vålerenga slitne og sleit med å komme seg ut av egen sone. De sto av de første bytta etterpå og fikk løfta spillet sitt noe de siste minutta og var svært nære å doble ledelsen i det Jern-Henry ulte jentene inn til pause.

 

Vålerenga ga full gass i starten av tredje periode og i perioder lå pucken mer eller mindre konstant inne i Jordal målgård eller rett foran. Om lag midtveis i perioden fikk Jordal overtallsspill etter at Biseth Engmann hadde for høy fart inn i ei takling. Jordal hadde to soleklare hektinger som dommerne sjølsagt ikke tok for. I stedet scora Fjellvang for Jordal etter tafatt forsvarsspill av Thea Øvregaard foran målet.

 

Med fire minutter måtte Biseth Engmann igjen sette seg i boksen etter en hard takling bakfra. Det var absolutt ikke dette Vålerenga trengte nå og Vålerengas trener Magnus Eriksen tok timeout. Jordals Emilie Solhaug Jensen pådro seg minutter. Det så ikke ut til at fløytetøyta skulle blåse, men unison reaksjon fra publikum og hu turte ikke annet. Vålerenga pressa på, men klarte ikke å score. Dermed endte det med poengtap for andre gang denne sesongen for vålerengajentene.

 

Jordal – Vålerenga Damer (0 – 0, 0 – 1, 1 – 0)

02.11.2014 16:30

Jordal Ungdomshall

Eliteserien

100 tilskuere

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

Rebekka Abrahamsen

1. rekke:

  Frida Maria Almkvist  Kaisa Fjellhammer Martinsen

Mari Grøndahl – Ida Kristine Rogstad – Andrine Furulund

2. rekke:

Hanne Mari Hauan – Stephanie Cole 

Emilie Solhaug Jensen – Sofie Fjellvang – Caroline Lauland

3. rekke

 

Madeleine Amedal Monsen

4. rekke:  
 

Vålerengas lag:

Keepere:

Toini Veronica Nilsen

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Rikke Fuglseth Tautra (c) – Thea Øvregaard

Ramona Wais  Josefine Biseth Engmann (a) – Tuva Nerland

2. rekke:

Maja Lanestedt Thomassen   – Linn Aakre

  Henriette Behn  – Camilla Bakkene (a) – Tina Scott

3. rekke

 

Elise Johnsrud

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Jordal Vålerenga  
1. periode 4 11  
2. periode 15 21  
3. periode 10 8  
Totalt 29 40  

 

Kampfakta:

09:52   2 min Hooking Camilla Bakkene (Vålerenga)
16:38 2 min Hooking Tuva Nerland (Vålerenga)
21:22   2 min Hooking Caroline Lauland (Jordal)
31:35 0 – 1 Mål EQ Tuva Nerland (Ramona Wais, Elise Johnsrud)
33:28   2 min Holding Ramona Wais (Vålerenga)
48:20   2 min Boarding Josefine Biseth Engmann (Vålerenga)
49:48 1 – 1 Mål PP1 Sofie Fjellvang (Stephanie Cole, Madeleine Monsen)
55:51   2 min Che-B Josefine Biseth Engmann (Vålerenga)
55:51   10 min Che-B Josefine Biseth Engmann (Vålerenga)
57:14   2 min Boarding Emilie Solhaug Jensen (Jordal)

 

Vålerengas beste: Linn Aakre.