Skolepenga tilbake

20.10.2014 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vi mener Vålerengas damelag i fotball kollektiv må kreve tilbake skolepenga sine og en rekke matematikklærere bør skamme seg Hanne Mellingsæter kom altså til klubben og spilte sin første sesong i 1997 som sekstenåring. I går spilte hu sin siste hjemmekamp, kamp nummer 294 i sin attende sesong; men hardnakket fortsetter vålerengajentene å bruke tallet 17. Er det så fryktelig vanskelig å telle til atten?

Hanne Mellingsæter hedres etter 18 sesonger og 294 kamper. Foto: Anders Grydeland.

 

Både i artikkelen før kampen, på t-skjortene spillerne bar, opplesinga av speaker og igjen i artikkelen etter kampen, så har de klart å bruke den samme feilen – 17 sesonger. Det på tross av at artikkelen før kampen og opplesinga av speaker var direkte avskrift av gjetordet på tirsdag.

Med 18 sesonger i klubben har Melling like mange som Bjarne «Bamse» Hansen og Thorleif «Toffa» Olsen. Kun Henry «Tippen» Johansen har flere sesonger med sine 20.

De trekker altså også fra én sesong også på «Bamse» og «Toffa». Vi påpekte det på kampen, ganske høylytt også, men fortsatt i dag kom altså feilen med i artikkelen på vif-fotball.

Etter kampen mot Klepp 1.november legger hun skoa på hylla etter 17 sesonger i norges vakreste drakt.

Finn én feil! Foto: Anders Grydeland.

 

I det minste – om man mangler egenskapene til å regne det ut – så ka man da alltids klare å telle. Det er ikke så forbanna vanskelig: 1997 – 1, 1998 – 2, 1999 – 3, 2000 – 4, 2001 – 5, 2002 – 6, 2003 – 7, 2004 – 8, 2005 – 9, 2006 – 10, 2007 – 11, 2008 – 12, 2009 – 13, 2010 – 14, 2011 – 15, 2012 – 16, 2013 – 17, 2014 – 18. I ettertid har de endra teksten etter å ha fått gjentatt beskjeden både på facebook og twitter.

Til og med Alice Cooper er enig i at det er atten.

 

Poengdeling

De er heldigvis noe bedre til å spille fotball enn til å telle. Etter en målløs førsteomgang kom de bakpå hjemme mot Trondheims Ørn tidlig i den andre. Men etter en formasjonsendring kom de tilbake og Marte Berget utligna. Men sjøl med sterkt press på slutten, klarte ikke jentene å få med seg alle tre poenga. Dermed blir det en kamp om syvendeplassen. Det er umulig å ta igjen Røa nå. Det ene poenget var akkurat nok til å holde motstander i siste runde, Klepp, bak seg på tabellen.

 

 

Rakneenga

Rakneenga starta i tippeligakampen mot Viking 8. august. Vålerenga leda 2 – 5 på bortebane og det endte 5 – 5. I kampen etter utligna Sarpsborg 08 to ganger og ga Vålerenga et nytt topoengstap. I Lillestrømkampen fikk vi aldri mer enn uavgjort, men nok en gang rakna det i andreomgang og Vålerenga tapte ett poeng til. Mot Brann leda laget 3 – 1 før bergenserne kom tilbake og et nye to poeng gikk fløyten.

 

Så gikk turen til Bodø. Vålerenga tok ledelsen to ganger og hadde også utligna til 3 – 3, men nok en gang blei det innsluppi mål på slutten og null poeng i Bodø.  Seieren mot Haugesund var et blaff som fulgte med to påfølgende tap mot Molde og Sandnes Ulf, før laget riktignok klarte å holde unna til 2 – 1 mot Sogndal.

 

I går blei det tap igjen. Laget scora igjen og Ghayas Zahids framspill som Viðar Örn Kjartansson ordna 0 – 1 på var orgasmisk. Deilig var også Niklas Gunnarssons heading på Herman Stengels innlegg; men igjen ga Vålerenga fra seg ledelsen. Holder vi tapa mot Molde og Sandnes Ulf utenom, burde Vålerenga stått med 52 poeng nå og vært i sølvstrida.

 

Det er ikke bare den bakre fireren som må påta seg skylda. Hverken Christian Grindheim eller Sivert Heltne Nilsen har evna å stå kampa ut etter sommeren og ofte vært direkte skyld i baklengs. Vålerenga må definitivt ha gjort noe feil med treninga i sommer. Enten har de trent for hardt, for lite eller med feil intensitet i VM-pausa.

 

For to spillere som gikk i bresjen og klinte til på slutten av kampa i vårsesongen, er de som faller igjennom på høstsesongen. Med Zahid derimot er det stikk motsatt. Vi anbefaler Vålerenga å se på hvordan Zahid trente i VM-pausa og kopiere det for laget neste sesong. For da skal vi ta edelt metall.

 

Sliteseier

Vålerengas rekruttlag stilte med et reint juniorlag igjen, da Drøbak Frogn tok i mot dem på en gjennombløt Seiersten Stadion. En bane som ikke innbød til Vålerengas vante spill, med overvann og det hele. Drøbak gikk til pause med 2 – 0, men fikk utvist den digre midtstopperen sin på grunn av to gule kort. Det første fordi han felte Niklas Castro og dommeren blåste frispark i det Tega George scora aleine med keeper. Det andre for en albue.

 

I andre omgang kom Moussa Njie inn og snudde kampen. Vålerenga la om til to spisser med Castro i tierrollen og først var det Njie som reduserte. På et frispark fant Marius Koss huet til Markus Nakkim og det sto uavgjort. To minutter og atten sekunder på overtid slo Castro et hjørnespark som traff huet til Nakkim, som med det blei matchvinner og tomålsscorer.

 

Med 36 poeng er Vålerenga det beste rekruttlaget i Norge. Tar de poeng i siste hjemmekamp mot Moss vil det være rekord for Vålerenga 2 i 2. divisjon med kun fire lag. Siden laget rykka opp til 2006-sesongen har de aldri før tatt mer enn 36 poeng. Vi må tilbake til åtte avdelinger i 1999 for å finne en sesong som er bedre enn 36 poeng. Da tok Vålerenga 38 poeng og blei nummer fire. Vinner Vålerenga mot Moss blir det rekord i poeng så langt tilbake som fotballforbundet har tabeller på nett.

 

Seksløper

Vi kan ikke skrive opp alle måla, men må ta en oppsummering. Vålerengas ishockeyjenter høvla over Sparta. Perioderesultatene 7 – 2, 7 – 1 og 5 – 0 ga hele 19 – 3 i Vålerengas favør. Dermed er de serieledere. Camilla Bakkene får ikke julekort av Sparta i år. Hu fylte seksløperen og traff blink med alle patronene. Ramona Wais, Julie Øiseth, Maja Thomassen, Tina Scott og Martine Henriksen scora alle to hver, mens Linn Aakre, Thea Øvregaard og Josefine Biseth Engmann satte ett hver.

Camilla Bakkene scora dobbelt hattrick. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Vålerenga topper nå tabellen på målforskjell før de neste helg reiser til Stavanger for å spille tre kamper. Både Vålerenga og Stavanger står med full pott og seks poeng før de kampa. Henriksen topper poengligaen. Sjøl om Bakkene scora seks ganger og nå er oppe i ti poeng, kunne hu ikke matche Henriksen. To mål og åtte assists i gårsdagens oppgjør gjør at hu nå er oppe på 13 poeng på tre kamper.

 

Revansje

Vålerengas hockeygutter slo tilbake mot Frisk etter at de tapte på Jordal i første serieomgang. Det drøyde riktignok lenge før det løsna, men i siste periode sørga Brian Ihnacak, Niklas Bröhms og Filip Gunnarsson for at det blei en komfortabel 0 – 3 seier i Askerhallen. Vålerenga har en kamp til gode og gårsdagens trepoenger hjalp ikke på tabellplasseringa – de er fortsatt nummer åtte, men nå er det kun seks poeng opp til fjerdeplassen som gir hjemmefordel i kvartfinalene.

Vålerenga vant i Askerhallen. Foto: Jarl-Erik Sandberg.

 

Laget har ny kamp igjen på Jordal på tirsdag. Dermed får man ikke tid til å suge noe på karamellen, men må rett i forberedelsene til spartakampen. Også der har gutta et tap å hevne fra første serieomgang.

 

Serieåpning

Vålerengas basketjenter tok en overbevisende seier i serieåpninga. Kjelsås blei enkel match og 47 – 29 sto det til slutt hjemme i fyrstikkhallen. Også i neste serieomgang er det hjemmekamp i F21. Da er Sandvika motstander, et lag som også vant i serieåpninga.

 

Håndball

Vålerengas damelag slo Nit/Hak 31 – 22 på lørdag. Dermed passerte de bønda fra Nittedal og Hakadal og klatra opp på en femteplass i 3. divisjon. Gutta derimot gikk på sitt tredje strake tap i serien, 37 – 34 på bortebane mot Oppsal. Dermed ligger de fortsatt sist i 2. divisjon.

 

Tap for Trolls

Vålerenga Trolls U19-lag tapte i helga 12 – 14 for Oslo Vikings. Dermed må de vinne siste kampen for å kunne kalle seg seriemestere. Den er mot Lura Bulls på bortebane. Hjemmoppgjøret vant Trolls 61 – 06, så det skal vel ikke akkurat være noen motstander å bli skremt av. NM-finalen mot Oslo Vikings går på Jordal Stadion 1. november.

 

Innebandy?

Vi skulle egentlig ha med noen ord om innebandylaga også, for de spilte på søndag. Men på tross av at dette gjetordet drøyer og drøyer mot kvelden, så tikker ikke kampresultatene inn. Så da kan de ha det så godt, men ikke syt på oss for at vi ikke skriver om dere…