Kampbonanza

17.10.2014 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga kommer som bestilt og byr på en hel masse vålerengakamper. Landslagstullballet er nemlig over – nå er det Vålerenga som teller. Og vi har telt til elleve. Elleve kamper i helga som får omtale i dette gjetordet, samt en kamp vi egentlig prøver å fortrenge mest mulig. Kørjball og ovalball leverer én kamp, fotballen tre og resten av foreninga leverer to kamper hver.

 

Mellings siste hjemmekamp

Hanne Mellingsæter har allerede fått omtale for sin siste hjemmekamp, men vi tar det med én gang til. Hun spiller altså søndag klokka 12:30 i Vallhall sin 294. kamp for Vålerenga. Det blir den siste hjemmekampen, for etter denne sesongen legger Melling opp. Siden 1997 – i alt 18 sesonger – har Melling vært fast inventar på Vålerengas damelag.

Kaptein Melling legger opp. Foto: Inge Wallumrød.

 

Hu starta som spiss og var med Vålerenga opp i divisjonene fra de starta laget. I 2001 var hu med da Vålerenga tok storeslem i Norway Cup, riktignok som overårig (20) i juniorjenteklassen. Året da Vålerenga også vant juniorgutteklassen og gutter 16 syverfotball. Etter hvert blei hu flytta bakover på banen. Først ned på midtbanen, de siste sesongene har hu vært midtstopper.

 

Motstander på søndag er Trondheims Ørn som ligger tre poeng og to plasser bak Vålerenga på tabellen. En syvendeplass er greit i en mellomsesong der lagets to store stjerner forsvant før sesongen. Vålerenga slo Ørn 2 – 3 tidligere i år etter to mål av Emelie Erlandsson og ett av Maren Hauge.

 

Europacupjakt

Idiotisk nok har Norges Fotball Fiender sendt Ørn fra Trondheim til Vålerenga og Vålerenga til Trondheim mot Rosenborg. Sånn er det når neandertalere uten innsikt eller vilje til å titte opp fra kanapébordet for å gjøre en ordentlig jobb med terminlistene får styre; men Vålerengas fotballgutter skal altså til Trondheim på søndag og nå er det jakt. Jakt på tre poeng. Jakt på europacup.

 

Våre to argeste konkurrenter til fjerdeplassen møtes. Forhåpentligvis går den kampen enten til uavgjort eller borteseier. Med seier i Trondheim vil Vålerenga da virkelig være inne i kampen om den fjerdeplassen med tre kamper igjen.

 

Tore Reginiussen må stå over i Nidaros. Han scora 0 – 2 målet i første omgang på Ullevaal. Morten Berre og Christian Grindheim sørga dog for at det sto 2 – 2 til slutt i en kamp der trønderne dunka langt og litt lengre enn langt. Det er på tide å ta skalpen dems på Lerkendal igjen.

 

Seiersten

Vi gjør oss ferdig med fotballen først og tar også med oss nest siste kamp i Oddsenligaen. Motstander er Drøbak Frogn og kampen går på Seiersten Stadion. Ditt Oslo og Klanens Webradio sender sjølsagt oppgjøret. Vi gleder oss sjøl om vi ikke forventer oss kalassifrene vi fikk i hjemmeoppgjøret. Da var Diego Calvo tilbake fra VM og spilte til en klokkeklar tier på spillerbørsen. 7 – 1 vant Vålerenga etter tre mål, to målgivende og én andrepasning av Calvo. Hadde Vålerenga dessuten vært litt mer effektive på Calvos fantastiske innlegg hadde det fort stått 20 – 1.

 

Vi antar det blir et reint juniorlag og uten spillere som Ali Iqbal, Herman Stengel, Mathias Blårud, Ivan Näsberg og Markus Brændsrød; men sannsynligvis får Moussa Nije én omgang. Han er tilbake etter kragebeinsbruddet. Vålerenga vil uansett mønstre et bra lag som bør matche Drøbak. Riktignok har Drøbak begynt å vinne kamper; men tre seiere på de siste fem kampa er slettes ikke nok til at de har en mulighet til å overleve. Vi går for en ny 7 – 1 seier og med ettmålstap til Skeid er Vålerenga 2 foran dem på tabellen i hvert fall…

 

Tabelltopp?

Vi skrur over på ishockey og begynner med laget som kjemper om å ta tabelltoppen i eliteserien. Vålerengas damelag ligger to poeng bak Stavanger, men med én kamp mindre spilt. Begge lag er uten poengtap så langt. På søndag kommer Sparta på besøk fra hockeybygda nede i Østfold for å få deng i ungdomshallen. Vålerenga storspilte i sesongens første oppgjør og sjøl om det var jevnt og sto 1 – 2 midtveis ut i midtperioden, så endte det med de knusende overlegne sifra 1 – 9.

 

Med seier overtar Vålerenga tabelltoppen fra Stavanger på målforskjell. Og forhåpentligvis har de skaffa seg et forsprang etter neste helg. Da reiser nemlig vålerengjentene til Stavanger og spiller tre kamper; men nå er det altså spartanerne fra hockeybygda som ligger klare på vålerenggrillen.

 

Tafatte isdansere

Opptreden til Vålerengas hockeygutter var ikke publikum verdig på torsdag. De seila rundt på isen som Katarina Witt og tok i mot juling fra et lag som så ut som de ønska å vinne. Særlig andre periode var elendig. Og det har vært gjengangeren en stund. Vålerenga har rota seg bort, gjort enkle feil bakover og vært for veike foran motstandernes mål.

 

De ti første minuttene av tredje periode var dog bra; men det blei kun med en redusering og siste halvdel av perioden var rett og slett elendig. 1 – 3 og Vålerenga sliter nå for å komme seg opp på hjemmebanefordel i kvartfinalen i sluttspillet. Det er på tide å kaste bort stjernenykkene, pælme reality-TV ut av garderoben og begynne å blø for drakta!

 

Søndag er det kamp mot Frisk i Askerhallen. Det er lenge sida sist Vålerenga var «underdog» (beklager, fant ikke et norsk ord) i den kampen; men nå er de det. Frisk er storfavoritter til å vinne og de slo Vålerenga 2 – 3 på Jordal blant annet etter å ha scora i undertall.

 

Tabelltopp!

Med utropstegn denne gangen og det er innebandyjentene som har vinni sine to første seriekamper og topper tabellen før helga. Etter å ha vinni 8 – 0 over Sagene 2 og 2 – 5 mot Haugerud er det nå Grei 2 som er motstander på søndag. Kampen går hjemme i Jordalhallen og vi har ingen formening om noe som helst rundt Grei. Grei har nemlig ikke spilt noen kamper ennå, men de er nyopprykka fra 3. divisjon da, så vi regner med at det er grei skuring og fortsatt tabelltopp.

 

Ski

Etter å ha spilt uavgjort 5 – 5 i serieåpninga borte mot serieleder Hasle/Løren, møter nå Vålerengas innebandygutter Ski hjemme i Jordalhallen under kjerkekaffen. Vi veit ikke helt hva vi forventer av Vålerenga. Etter å ha stabilisert seg rundt fjerdeplassen i 1. divisjon valgte de å rykke ned til andredivisjon fordi de ville vinne noe. Dem om det – vi liker helst at laga ønsker å spille på best mulig nivå.

 

Serieåpning

Vålerengas kørjballjenter serieåpner hjemme mot Kjelsås i fyrstikkhallen på lørdag. De spiller i andredivisjon avdeling øst. Det finnes ingen 1. divisjon, så neste steg er å kjøpe seg inn i Kvinneligaen som i år består av to lag fra Bergen og to lag fra Oslo.

 

Revansje?

Vålerengas håndballjenter bedyrer at de er meget skuffa over de to knepne tapa for oslostudinene og øl og Vollen. De har tenkt seg opp fra 3. divisjon og skal hevne seg på Nit/Hak på lørdag. Og de må banke Nit/Hak sønder og sammen om de har tenkt å rykke opp.

 

Bånnoppgjør

Vålerengas håndballgutter har slitt etter at de rykka opp til øverste nivå og siden har rast nedover i seriesystemet. For øyeblikket har de kun Oppsal bak seg i 2. divisjon og nettopp Oppsal er motstander på søndag. Kampen spilles i Oppsal Arena.

 

Seriefinale

Det er nest siste kamp, men vinner Vålerenga Trolls U19-lag hjemme mot Oslo Vikings på lørdag, så er de seriemestere. Borte på Frogner vant Vålerenga 14 – 8 og er ubeseira denne sesongen. Kampen spilles på Jordal klokka 17:00 lørdag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 10:00 Basket: Vålerenga Damer – Kjelsås, 2. divisjon østland, F21

Lørdag 13:00 Fotball. Drøbak Frogn – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd 4, Seiersten

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Damer – Nit/Hak, 3. divisjon avd 1, Jordalhallen

Lørdag 17:00 Am-Fotball: Vålerenga Trolls U19 – Oslo Vikings, U19, Jordal. Stadion

Søndag 12:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Ski, 2 divisjon avd A, Jordalhallen

Søndag 12:30 Fotball: Vålerenga Damer – Trondheims Ørn, Toppserien, Vallhall

Søndag 16:30 Hockey: Vålerenga Damer – Sparta, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Søndag 17:00 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga Herrer, Getligaen, Askerhallen

Søndag 17:00 Innebandy: Vålerenga Damer – Grei 2, 2. divisjon, Jordalhallen

Søndag 17:30 Håndball: Oppsal – Vålerenga Herrer, 2. divisjon avd 1, Oppsal Arena 1

Søndag 20:00 Fotball: Rosenborg – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Lerkendal Stadion