Cupbomba smalt!

27.05.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Cupen 2011 er så visst for bønder. Vålerenga får konsentrere seg om serien. Onsdag møtte vi en gjeng gule og svarte kyllinger fra Setskog, Høland og traktene der omkring. Som seg hør og bør ga byfolket store subsidier til landsbygda. Før kampstart var det klart at Vålerenga mangla vår trygge midtstopper Bodø, samt spissene Marianne Hanssen og Marte Libach. Setskog på sin side mangla landslagsspiller Lene Storløkken.

 

Innbytter Ida Nordby takler en Setskogspiller. Foto: Inge Wallumrød

 

Kampen begynte på verst tenkelig vis. Setskogs keeper lempa ballen langt framover. Med sola midt i glaninga blei referenten litt usikker på hvem som var synderen. Etter en del diskusjon på sidelinja om det var Melling eller Arnesen, blei vi enige om følgende: En Vålerengaspiller med lyst hår og hestehale feilberegna ballbanen noe og forlenga ballbanen med en stuss. Johannessen havna i spurtduell med hu som snakka på seg direkte rødt kort. Hu som snakka på seg direkte rødt kort vant dessverre den duellen og plasserte ballen til side for Jensen i Vålerengas mål. Ingen god start. Dette kunne fort bli en cupbombe lik den herrene fikk på Kjelsås.

 

Vålerenga forsøkte å slå tilbake. Et gjennomspill fra Arnesen sendte Haugstad i samme type løpsduell som hu som snakka på seg direkte rødt kort nettopp hadde scora på. Haugstad vant spurtduellen, men avslutninga holdt ikke samme klasse og keeperen redda.

 

Så skjer det katastrofale. En elendig klarering fra Setskog trilla rolig inn i Vålerengas sekstenmeter. Keeper Jensen forlot målet for å plukke ballen, da midtstopper Johannessen plutselig bestemte seg for å slå et blindt tilbakespill i stedet for å la Jensen ta opp ballen med henna. Vel, Jensen beskytta ikke lenger målet og Johannessen har tydeligvis ikke lært det grunnleggende om at tilbakespill skal plasseres utafor målstengende. Dermed var Vålerenga to mål bak.

 

Setskog fikk nok en sjanse etter corner, men ellers var det en grisetakling fra Brita Hansen som var det som skjedde i denne omgangen. Ballen hadde for lengst gått over dødlinja da dette utysket feia unna beina til Kronkvist på samme måte som man slår korn med ljå. Kortstokken holdt dommeren i brystlomma. Kronkvist måtte ut de siste fire minuttene før pause.

 

Vålerenga lå lavt i første omgang, i starten av andre var det et helt annet lag. Tempoet blei skrudd opp og Vålerenga endra presshøyden. Det endra kampbildete, Vålerenga etablerte seg nå i angrep.  Den første målsjansen i andre omgang kom tidlig på en corner. Melling kom høyest i feltet og heada på mål. Marginene var ikke på vår side, en Setskog spiller klarerte på målstreken. Returen blei skutt langt over.

 

Knappe fem minutter seinere fikk Vålerenga ballen i mål. I en duell på femten meter kommer Hansen før Setskogs keeper, men keeperen kommer så nærme at hu får blokkert skudden. Løkås snappa opp returen og slo til Arnesen som lobba ballen. Setskogs keeper var på den med fingertuppa, men kunne ikke hindre at den gikk i mål. Totalt uforståelig valgte dommerne å annulere målet for noe hu påsto var en hands. Men ingen av Vålerengas spillere var i nærheten av ballen med hånda. Hvor mye fikk dommeren av NFF for at Vålerenga skulle ryke ut av cupen egentlig?

 

For to minutter seinere forærer hu Setskog sin første sjanse i kampen. Nok en gang dikta fløytetøyta opp et frispark, denne gangen i farlig posisjon rett utafor Vålerengas sekstenmeter. Det førte til en stor sjanse, men Vålerenga fikk avklart til corner, som blei til ny corner før Setskog heada over.

 

Fløytetøyta fortsatte å irritere de frammøtte. På et av sine klassiske raid dro Løkås seg fri ved dødlinja, satte kursen inn i sekstenmeteren og blei holdt så skjorta sto rett ut som seilet på Fram XVI. Soleklar straffe, men tydeligvis ikke hvis det er Vålerenga som skulle ha den.

 

Setskog var farlige på dødballer. Etter fire cornere heada de i tverrligger og ned på to meter der et Setskogbein fikk sendt den retning mål. Jensen gjorde et gaupesprang og fikk redda på målstreken.

 

Vålerenga flytta fram Melling i angrep på slutten. Det skapte litt mer muskler i angrepet. Allikevel var det Nordby som var nærmest å score. Et innlegg fra Løkås traff Nordby perfekt og hu fikk kraft i headinga. Retninga var derimot ikke helt god og ballen gikk utafor. Det blei vanskelig og det var heller ikke til vår fordel at bakerste Setskogspiller fikk lov til å hindre Haugstad igjennom aleine med keeper, med hånda – fløytetøyta hadde tydeligvis penger på Vålerengatap.

 

Vålerenga pressa hardt på slutten, men fikk ikke uttelling. Dermed røyk laget ut av cupen i åttendelsfinalen for et toppserielag. Cupbomba smalt på Valle og Vålerenga må nå konsentrere seg fullt ut om serien og opprykk. To tabbemål er tydeligvis ikke forenlig med å gå videre…

 

Vålerenga – Setskog 0-2 (0-2)

NM Kvinner, 3. runde

25.05.11 18:00, Valle kunstgress 2

Tilskuere: Ca 200.

 

Kampstatistikk:

03 min

Mål

0-1

Isabell Herlovsen

12 min

Mål

0-2

Selvmål (Trude Johannessen)

27 min

Ut

 

Anna Marie Skoglund (Setskog)

27 min

Inn

 

Charlotte Bråttum (Setskog)

36 min

Ut

 

Marita Skammelsrud Lund (Setskog

36 min

Inn

 

Brita Hansen (Setskog

46 min

Ut

 

Susanne Lillestøl Johnsen (Vålerenga)

46 min

Inn

 

Heidi Valø (Vålerenga)

56 min

Ut

 

Karen Werner  (Vålerenga)

56 min

Inn

 

Ida Nordby (Vålerenga)

82 min

Ut

 

Bente Velde (Vålerenga)

82 min

Inn

 

Elisabeth Giske Bakken (Vålerenga)

90 min

Ut

 

Isabell Herlovsen

90 min

Inn

 

Oda Buraas

 

Cornere

1. omg

2. omg

Totalt

   

Vålerenga

2

1

3

   

Setskog

1

6

7

   

 

Målsjanser

1. omg

2. omg

Totalt

   

Vålerenga

2

4

6

   

Setskog

2

3

5

   

 

Vålerengas lag:

Reidun Jensen

Susanne Johnsen – Hanne Mellingsæter – Trude Johannessen – Silje Kronkvist

Sharon Hansen – Maria Arnesen – Bente Velde

Tone Løkås – Kristin Haugstad – Karen Werner

 

 Setskogs lag:

Nora Gjøen

Hedda Vedeler – Marita Skammelsrud Lund – Anne Stenstvedt – Marit Sandvei

Anna Maria Skoglund – Julie Heggedal – Ingrid Moe Wold – Linn Cecilie Burås

Isabell Herlovsen – Nasra Abdullah