Morten P. – utgått på dato!

25.05.2011 av under Vålerenga | Ingen kommentarer

Morten P. er på krigsstien igjen. Denne løgnaktige, eller i beste fall stokk dumme, journalisten skriver atter igjen tull, tøys og reinspikka løgn på Dagbladets sider. Sotahjørnet vil ikke la dette gå upåakta hen uten motmæle og vi angriper Morten P. på hans egen hjemmebane, trygt gjemt bak et tastatur.

 

I følge Morten P. er denne gjengen en tikkende bombe. Foto: Hjesus

 

Historien bak kan leses i Dagbladet. For at du skal slippe å lese all dritten dette vesenet spytter ut av seg, siterer vi det viktigste: ”Klanen — de som i all sin erklærte patriotisme sier de står last og brast med klubben, og som i tillegg har en plass i VIF Fotballs styre — er blitt et problem. Eller for å være helt presis, en farlig del av Klanen er et stadig voksende problem.

80-90 av dem kalles casuals og er farlige elementer.

Andre – de mest hardbarka (ultras) som gjerne blusser på kamper og som vil påføre klubben poengtrekk om de ikke gir seg — er kilde til problemer og negativ omtale.”

 

Klansstyrets tilsvar var kraftig. Dette er vel verdt å lese, så nå trenger vi ikke å sitere så mye; men dagens kommentar fra Morten P. krever allikevel at vi gjengir deler av Klansstyrets tilsvar: ”Vi i Norge er i en unik situasjon! Det er ikke bråk på eller utenfor arenaene. Bare en kjapp tur over grensen viser en helt annen hverdag. Vi tror på dialog og samarbeid, og det finnes ingen andre steder i Europa det er mindre bråk enn i Norge."

 

Det er nå Morten P. synes matematikken har stått stille alt for lenge. Alt annet øker jo i verdi med tida, så for Morten P. er 2 + 2 for lengst blitt 5; det er snarere oppe i 7 eller 8 allerede. Han mener nemlig å bevise at en tilskuerskandale i Sverige er et bevis på at det nå er enda nærmere tilskuerskandaler i Norge. Sotahjørnet siterer: "De toer sine hender og sier tribunevolden ikke kan komme til Norge. Selvbedragere!"

 

Hva er det Morten P. ikke forstår? At det skjer skandale i Sverige, eller på andre sida av grensa som klansstyret nettopp påpekte, gjør det på ingen måte farligere å gå på kamp i Norge. Tvert imot. I Sverige har de praktisert krigføring, fiendeskap og utestengelser i en årrekke. Voldelig politi som banker tilskuere med batonger, fyrer av tåregass og tauer inn helt vanlige supportere bare det var noen som reagerte på at politiet banka opp en full person da de egentlig bare hadde behøvd å følge ham ut av stadion. Ja, Morten P. Dette har Klanen selv opplevd på Royal League kamp i Sverige, dette er vanlig behandling av supportere i Sverige. Se hvor det har ført hen…

 

I Norge er det helt annerledes. Dialog og samarbeid, en metode utarbeida av Klanen, Vålerenga og politiet i samarbeid, som videreføres gjennom supporteralliansen, har så langt ført til at vi ikke har fått disse problemene som resten av Europa sliter med. Men Morten P. tar det altså som et bevis for at vi har samme problem i Norge som i Sverige, fordi det skjer en ny episode i Sverige. Sannheten kunne ikke vært lengre unna. Morten P. er ikke bare helt på jordet. Han er på feil jorde. Det er som om han prøver å brygge øl av purre.

 

Det må være lov å stille spørsmålet: Morten P., hva er din agenda?

 

Så langt har vi sett én stor banestorming i Norge, det var da Klanen storma Odd Stadion etter at Vålerenga vant seriegull i 2005. Det var totalt udramatisk. Det var ingen aggressive supportere på banen, det var rein pur glede. Omtrent det samme som skjedde i Oslos gater etter at Norge slo Brasil i fotball-VM og gikk videre til åttendelsfinalen.

 

Sotahjørnet har mista all respekt for Morten P. At en avis som Dagbladet lar han ralle videre med sine voldsspådommer er en katastrofe. Profetiene til Morten P. er like mye verdt som profetiene til Harold Camping.