Endelig skalpen til vestkanten

10.09.2014 av under 2014, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Røa har vært et mareritt for Vålerengas damelag, men endelig skulle det lykkes jentene å ta tre poeng mot de fine fruene i Vestre Aker. De frammøtte i Vallhall fikk se to helt forskjellige omganger – man skulle nærmest tru at det ikke var de samme laga som spilte dem, men det var det visst. Uansett, Vålerenga eide førsteomgangen, scora og vant på det…

Guro Pettersen var fornøyd med tre poeng mot Røa. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Den første halvdelen av første omgang foregikk uten de store sjansene. Vålerenga hadde ballen, styrte spillet, men den siste pasninga var ikke av riktig kvalitet. Ikke før Ellen Wang brått og plutselig slo et presist innlegg. Da var det spilt i nesten 25 minutter og Marte Berget kom først på innlegget og fikk styrt det i mål.

Marte Berget scora på kampens første målsjanse. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Etter sjansen kom det raskt flere. Bare minuttet seinere hadde Vålerenga spilt seg fram til et hjørnespark og den presise dødballfoten til Tina Wulf fant huet til Emelie Erlandsson. Headinga gikk dessverre rett over huet på keeperen, som redda men ga retur. På tross av at returen falt ned rett rundt en bråte vålerengspillere var det ingen som klarte å få en fot på den og Røa fikk klarert.

 

Like før halvtimen var gått tok høyreback Ina Skaug med seg kula fram i banen. Et langt raid før hu spilte fram Mina Kjørum som slo et hardt innlegg bak backene. Vi så ikke helt hvem som var sist på ballen, det kan like gjerne ha vært ei rødkledd soss som ei blåkledd arbeiderjente, men innlegget fikk i hvert fall endra retning – og traff stanga.

 

Vålerenga fortsatte dominansen og nok en gang blei det farlig etter en dødball. Wulfs andre hjørnespark fant huet til Camilla Christensen, men hu kom ikke høyt nok og headinga gikk over mål.

 

Første omgang var skrivi i Kjørums tegn og hu skapte egentlig alt av det offensive som var truende – både for Vålerenga og Røa. Røas store sjanse i omgangen kom etter et at Trine Skjelstad Jensen snappa en støttepasning fra Kjørum. Dermed kom altså Røa til sin første avslutning for dagen.

 

De fikk en til også, etter at Hanne Mellingsæter delvis bomma på en klarering; men skuddet gikk skyhøyt over og i stedet var det nesten utrolig at Vålerenga ikke gikk til pause med tomålsledelse. At hverken Berget, Erlandsson eller Wang klarte å endre retning på et nytt hardt og godt innlegg fra Kjørum var det ingen på tribunen som skjønte noe av – ettersom jubelen allerede sto i taket da innlegget kom.

 

Vålerenga starta best også etter pause og fikk en god sjanse etter fem minutter. Nok en gang var det i regi av Kjørum. Berget fikk endra retning på innlegget, men ikke nok og Wang var millimetere unna å nå fram på bakre stolpe. Så stoppa det opp.

Mina Kjørum herja på venstrekanten. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Midtbanen forsvant. De var slitne nå og Erlandsson pådro seg et gult kort for noe som sannsynligvis var sutring. Rett etterpå ba hu om å få bytte;  men hu var ikke den eneste som slutta å spurte på midtbanen nå. Wulf så ferdig ut og Christensen konsentrerte seg nå kun om å jobbe defensivt.

 

Røa overtok spillet og produserte to målsjanser. På banen så vi en stadig mer sliten Erlandsson be om å få bytte igjen. Det blei ikke innvilga hos treneren. I stedet forsøkte hu å ta noen nye spurter, uten at hu egentlig fikk opp farta så veldig – de spurtene hu vant med flere meter i første omgang, de tapte hu nå. I det 74 minuttet stoppa hu plutselig opp og støtta seg på knæra. Så begynte hu å sjangle og til slutt falt hu sammen.

Emelie Erlandsson kollapsa på banen. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Da hadde hun bedt om å bli bytta ut tre ganger i løpet av det siste kvarteret. Vålerenga hadde ikke produsert noe på 25 minutter. Nå blei de tvingi til å gjøre et bytte og Nora Nadir kom inn. Det tok bare to minutter før det førte til en målsjanse igjen. Nok en gang var det i regi av Kjørum. Christensen slo innlegget og på bakre stolpe var Nadir svært nære å punktere kampen.

 

Men det ville seg ikke. I stedet blei det nerverpirrende på slutten etter at markeringa glapp i feltet på et innlegg og en røaspiller fikk heade helt upressa; men Guro Pettersen redda to poeng for jentene.

 

Etter å ha trilla ball i hatt med Røa i førsteomgang, blei kampbildet helt annerledes i den andre. Vålerenga evna ikke å presse høyt, midtbanen blei statisk og lite villige til å gå framover. Spurter gjorde de ikke lengre. Vi synes derfor fortsatt det er underlig at det ikke gjøres flere bytter og at de ikke kommer tidligere.

 

Vålerenga Damer – Røa 1 – 0 (1 – 0)

Søndag 07.09.2014 15:00

Toppserien

Vallhall

155 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Guro Pettersen

Ina Skaug – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter (c) – Maren Hauge

Camilla Christensen – Tina Wulf

Emelie Erlandsson

Mina Kjørum – Marte Berget – Ellen Wang

 

Røas lag:

Silje Vesterbekkmo

Nathalie Utvik – Gunhild Herregården (c) – Hedda Strand Gardsjord – Nora Byom-Nilssen

Sofie Skjelstad Jensen – Trine Skjelstad Jensen – Line Hem

Molly Menchel – Kine Kvalsvik – Synne Skinnes Hansen

 

Vålerengas beste: Mina Kjørum

 

Kampfakta:

25 1 – 0 Spill Marte Berget (Ellen Wang)
46   Ut Nathalie Jøsang Utvik (Røa)
46   Inn Elen Botten (Røa)
57   Gult Emelie Erlandsson (Vålerenga)
66   Ut Synne Skinnes Hansen (Røa)
66   Inn Gloria Edna Douglas (Røa)
75   Ut Emelie Erlandsson (Vålerenga)
75   Inn Nora Nadir (Vålerenga)
83   Ut Line Hem (Røa)
83   Inn Ada Finskud (Røa)

 

Målsjanser Vålerenga Røa  
1. omgang 5 2  
2. omgang 2 3  
Totalt 7 5  

 

Cornere  Vålerenga Røa  
1. omgang 2 0  
2. omgang 0 2  
Totalt 2 2  

 

Spillerbørs:

Guro Pettersen – 6

Tok det som kom. Gode utspill. Lite involvert i første omgang, god i feltet i andre omgang.

 

Ina Skaug – 6

En god første omgang, men blei kun defensiv jobbing i den andre. Stort sett god kontroll.

 

Ingrid Søndenå – 6

Rydda bra unna bak. God i duellspillet. Slapp aldri Røa til på de farligste sjansene. Slår noen gode langpasninger.

 

Hanne Mellingsæter – 6

Solid bak og sørga for at Røa ikke klarte å skape så mange sjanser på tross av spillemessig dominans i andre omgang.

 

Maren Hauge – 5

Bra jobb defensivt, men savna det offensive bidraget denne gangen. Var lite som skjedde på venstresida sjøl om målet kom fra den kanten.

 

Camilla Christensen – 5

God første omgang, blei borte utover i andreomgang og måtte kun ta ryddejobben bak. Den som orka mest på midtbanen til slutt.

 

Tina Wulf – 4

Slår bra dødballer. God som ballfordeler i første omgang. I andre omgang hele tida på etterskudd og tapte andreballene. Så tidlig sliten ut.

 

Emelie Erlandsson – 6

Den som løp mest på midtbanen og har ofte roen til å gjøre noe konstruktivt med ballen. Blei fryktelig sliten i andre omgang, men fortsatte å forsøke framover til det til slutt sa stopp.

 

Mina Kjørum – 8

Et angrep aleine i denne kampen. Byom-Nilsen har vel sjeldent vært mer rundingsbøye. Jobber konstant både framover og bakover, stort sett i toppfart. En av to som redda restene av en midtbane mot slutten av andreomgang.

 

Marte Berget – 7

Jobber konstant og blei belønna med å bli matchvinner denne gang. Det andre arbeidsjernet som redda midtbanen når den gikk tom for krefter i andre omgang.

 

Ellen Wang – 4

Slo innlegget det blei mål på. Ellers veldig anonym.