Seier på tross sjansesløsing

28.08.2014 av under 2014, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag har sliti enormt med spillet etter sommerpausa; men nå satt endelig spillet og sjøl om de sløste enormt med sjansene, så var seieren over Medkila aldri trua. Kampen hadde ikke noe heldig tidspunkt. Klokka 16:00 på en arbeidsdag er ikke veldig godt tidspunkt for å få folk på kamp. Men sånn blir det når ei bittelita bygd fra ei øy i nordsjøen har fått innpass i toppserien.

Matchvinner Emelie Erlandsson. Foto: Kenneth Myhre.

 
Vålerenga starta veldig bra i denne kampen og det var Emelie Erlandsson som sto for målsjansene. Allerede før det var spilt fem minutter var hu frampå på et hjørnespark fra Tina Wulf; men ei budeie sto plassert ved stolpa og fikk klarert på streken. Også den neste målsjansen kom på et hjørnespark. Wulf serverte igjen, Ina Skaug forlenga ballbanen og Erlandsson fikk avslutte fra seks meter – over.

 

At det ikke sto 2 – 0 etter ti minutter er ganske mystisk. Hver gang Erlandsson avslutter blir det mål! Dette er en læresetning på lik linje med Newtons lover. Derfor må ballen ha blitt manipulert ut av ballbanen. Noen har skylda. Vi oppdaga at fagsjefen for kvinnefotball befant seg i Vallhall og vi mistenker at de tester ut en hemmelig anti-svensk-målteknologi for å sikre at Norges landslag aldri mer skal tape for Sverige. Altså: Gøril Kringen har skylda…

 

Vålerenga la om taktikken og Erlandsson spilte Marte Berget aleine med keeper. Ferdigscora pasning og vi teller opp målgivende til Erlandsson; men fra hjørnet av fem meteren klarte Berget å treffe den eneste bittelille delen av det enorme målet der det lå en keeper og sprika.

 

Halvveis ut i omganen fikk Vålerenga hjørnespark igjen. Wulf var presis og heldigvis er ikke anti-svensk-målteknologien ferdigutvikla ennå. Erlandsson heada ballen kontant inn under tverrliggeren. Vålerenga leda oppskriftsmessig og Kringen noterte flittig på feilen i teknologien.

Emelie Erlandsson knuste Medkila i lufta og scora. Foto: Kenneth Myhre.

 

Målet satte øyeblikkelig fart i Vålerenga. Medkila blei tvingi til å flytte så mye som seks spillere over midtbanestreken og det utnytta Mina Kjørum. En herlig kontring der Vålerenga kom syv mot fem endte med at Kjørum serverte Berget en en ferdigscora pasning. Men nok en gang klarte Berget å ødelegge et mål. På mystisk vis bomma hu på målet. Det verste er at hvis Berget hadde bomma enda litt til, så hadde Ellen Wang kunne retta opp i blemma, men nå rakk hu akkurat ikke fram. Vi krediterer sjølsagt målgivende til Kjørum.

 

Det spørs om ikke Kringens teknologi på en og annen måte nå hadde slått inn på feil spiller, for minuttet seinere kom nok en ferdigscora pasning fra Erlandsson og Berget bomma på målet igjen. Kan det å ha en svensk samboer ha forkludra det til for teknologien til Kringen?

Marte Berget bomma aleine med keeper igjen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det tok godt over en halvtime før Medkila kom på sitt første angrep i kampen. Helt ut av det blå kom venstrebacken i angrep. Kjørum forventa tydeligvis ikke dette og fulgte ikke etter. Dermed blei det to mot én for Ina Skaug og midtstopper Hanne Mellingsæter måtte ut for å ta den markeringa Kjørum skulle ha tatt. Det førte til undertall foran mål og Guro Pettersen måtte faktisk trå til med en redning. Det skulle bli den eneste gangen i hele kampen.

 

Wulf slo et frispark mot hodet til Mellingsæter, men headinga gikk rett på keeper. Ellers har vi notert en feilpasning fra Skaug som gikk rett over mål før Kjørum lagde show. Med en kvikk piruett var Medkilas venstreforsvarsside borte. Innlegget blei stussa ut og Erlandsson volley blei igjen ødelagt av denne teknologien til Kringen.

 

På grunn av tett kampprogram og et par skjøre midtstoppere blei det gjort et bytte i pausa. Elisabeth Bakken gikk ut og Ingrid Søndenå kom inn. Vålerenga starta andreomgang veldig bra og Pettersen viste hvilken eminent pasningsfot hun har. Målgivende pasning til Berget, som nok en gang ikke fikk kula i mål.

 

Et god innlegg fra Kjørum kunne enkelt styres inn av Wang, men hu trakk seg bakover i stedet for å møte og det endte med en vanskelig avslutning for Erlandsson i stedet. Og Erlandsson brant igjen en målsjanse da hu heada en halvmeter utafor etter et meget presist innlegg fra Maren Hauge.

 

Vålerenga blei faktisk også snytt for et straffespark. Wulf var presis på frisparka sine og Berget skulle bare styre kula i åpent mål på bakre stolpe, men fikk en kraftig dytt i ryggen og blei regelrett skyvi unna ballen.

 

Vålerenga gjorde sitt andre bytte etter en times spill. Johanne Fridlund kom inn for Wang på venstrekanten og viste seg sporenstreks fram med en nydelig pasning. Berget skulle bare lobbe enkelt over en keeper på skikkelig bærtur, men Kringens teknologi tvang ballen ned i klypene på keeperen.

 

Midtbanen til Vålerenga begynte nå å bli slitne og Camilla Christensen tok sitt siste offensive løp på en kontring med omlag en halvtime igjen å spille. En langpasning fra Erlandsson og Kjørum herja på høyrekanten igjen. Fant Christensen på fjorten meter som satte breisida til og sendte kula et par meter over tverrliggeren.

 

Hauge ville også være med på moroa i andreomgang siden midtbanen nå ikke orka mer. Farlig var det også, spesielt da hu tok et førti meter langt raid sentralt i banen og fikk avslutta fra tyve meter, men igjen var keeperen i veien.

 

På høyrekanten fortsatte Kjørum å herje. Først klinte hu til fra hjørnet av sekstenmeteren, deretter løp hu fra alle og i det 68. spilleminuttet serverte hu Erlandsson i nøyaktig samme posisjon som Christensen brant fra fem minutter tidligere. Strak vrist og kula gikk som et prosjektil opp og klistra seg fast i krysset. Ikke en gang Kringens teknologi kunne hindre det målet.

Mina Kjørum herja på høyrekanten i andre omgang. Foto: Kenneth Myhre.

 

Erlandsson holdt i knappe ti minutter til og rakk å involvere seg i to nye målsjanser. Først etter at en frisk Fridlund løp opp en medkilapasning og Hauge slo en god pasning til henne, men skuddet til Erlandsson gikk over. Så stussa hu igjennom Berget. Nok en ferdiscora målgivende pasning. Keeper var på grov halvdistanse igjen og Berget fulgte samme taktikk med å lobbe. Ballen falt ned halvmeteren for seint.

 

Men etter dette var det helt slutt for Vålerengas midtbane. Et kvarter sto igjen å spille og halvveis ut i den tida fikk Medkila sin andre målsjanse i kampen. Et skudd som gikk over fra hjørnet av sekstenmeteren. Det drøyde og drøyde uten at trener Glenn Rostad gjorde det siste byttet. Christensen hadde vært tom for krefter i over tyve minutter, først tre minutter før slutt fikk hu endelig hvile. Kristin Carlsson kom inn.

 

Vi har nevnt denne skumle teknologien til Kringen før. Den fungerer tydeligvis veldig godt på nært hold, for etter å ha varma opp rett foran Kringens anti-svensk-målteknologi i nesten hele andreomgang, så var det power off da hu kom inn på banen. Det kunne ha vært en kjempekontring, men tretti sekunder etter innhoppet, som tredje lengst fram da kontringa starta. Så klarte Krickan kun å komme opp i slapp jogging.

 

Denne kampen var et stort framskritt i forhold til de siste kampene og morsom å se på. Effektiviteten er derimot et problem. To mål på tyve målsjanser gjør det vanskelig å vinne mange kamper. Midtbanen løp begge veier, men det er et problem når to av tre stoppere ikke holder én kamp samtidig som ingen av de sentrale midtbanespillerne står kampen ut.

 

Om dette spillet fortsetter framover og Berget begynner å score på sjansene sine, så kan det bli en meget god høstsesong. De ligger nå på sjetteplass med fem poeng opp til de to laga foran. I neste kamp møter de ett av dem – Kolbotn.

 

Vålerenga Damer – Medkila 2 – 0 (1 – 0)

Onsdag 28.08.2014 16:00

Vallhall

Toppserien

81 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Guro Pettersen

Ina Skaug – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Maren Hauge

Camilla Christensen – Tina Wulf

Emelie Erlandsson

Mina Kjørum – Marte Berget – Ellen Wang

 

Medkilas lag:

Eliza Campbell

Ane Walsøe – Marianne Linaker – Sigrun Dybvik – Sarah Elnicky

Elisabeth Jeppesen – Ida Marie Fossem – Marita Iversen – Cesilie Andreassen

Lise Linaker – Sandra Hegdahl

 

Vålerengas beste: Emelie Erlandsson

 

Kampfakta:

25 1 – 0 Corner Emelie Erlandsson (Tina Wulf)
46   Ut Elisabeth Bakken (Vålerenga)
46   Inn Ingrid Søndenå (Vålerenga)
55   Ut Sandra Hegdahl (Medkila)
55   Inn Kathrine Jørgensen (Medkila)
59   Ut Ellen Wang (Vålerenga)
59   Inn Johanne Fridlund (Vålerenga)
63   Ut Lise Linaker (Medkila)
63   Inn Mette Skau (Medkila)
68 2 – 0 Spill Emelie Erlandsson (Mina Kjørum, Tina Wulf)
79   Ut Sigrun Dybvik (Medkila)
79   Inn Silje Johansen (Medkila)
87   Ut Camilla Christensen (Vålerenga)
87   Inn Kristin Carlsson (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Medkila  
1. omgang 8 1  
2. omgang 12 1  
Totalt 20 2  

 

Cornere  Vålerenga Medkila  
1. omgang 4 0  
2. omgang 0 0  
Totalt 4 0  

 

Spillerbørs:

Guro Pettersen – 6

Vi har notert én målgivende pasning og én redning. Veldig gode utspill og trygg når midtstopperne trengte litt støtte; men dette var en veldig rolig dag på jobben.

 

Ina Skaug – 6

Den store målsjansa burde kanskje Skaug ha hindra innlegget på, men ellers var det trygt. Hadde noen gode pasninger som det blei målsjanser av.

 

Elisabeth Bakken – 5

Hadde stålkontroll bakover, med unntak av den omtalte sjansen der de var i undertall inne i feltet. Får litt trekk på grunn av trenerens disposisjoner som vi er sterkt kritiske til. Den nest beste hodespilleren i laget skal ikke stå igjen på offensive dødballer for å ta løpsduellen i en eventuell kontring. Hu skal fram og score mål på de dødballene, så ofrer man heller en rask ving for å stå igjen og ta den løpsduellen.

 

Hanne Mellingsæter – 6

God i det meste, men valget om å forlate sentrum for å markere på kanten kunne blitt fatalt. Ellers en solid kamp av Melling.

 

Maren Hauge – 7

Forsiktig i første omgang og det var en smule irritasjon over at hu trakk seg tilbake defensivt svært tidlig i kampen da hu var på vei til å bli spilt igjennom aleine med keeper. Var strålende i andre omgang og blei et lite angrepsvåpen i seg sjøl når midtbanen ikke orka mer. Hadde kun en glipp defensivt.

 

Camilla Christensen – 5

Så langt den beste kampen hu har spilt i vålerengatrøya, men blei helt borte etter 65 minutter. Mangler grunnlaget for å stå en kamp.

 

Tina Wulf – 6

En god første omgang, men blei etter hvert kun synlig på dødballsituasjoner. Dødballene var presise hver gang og det blei én målgivende. Men også Wulf mangler fortsatt grunnlaget for å stå en hel kamp etter skaden.

 

Emelie Erlandsson – 8

Scora to mål på åtte sjanser. Grei uttelling. Serverte Berget fire ganger aleine med keeper. Løp mye, men det var stopp det siste kvarteret. Har vært langtidsskada.

 

Mina Kjørum – 7

Involvert i det aller meste og lagets raskeste spiller. Gode innlegg. Målgivende på det andre målet og serverte Berget én gang aleine med keeper. Alltid villig til å sprinte i angrep. Burde ha fulgt venstrebacken på Medkilas målsjanse i første omgang. Underholdende spiller og orka hele kampen.

 

Marte Berget – 6

Løper veldig mye og er en stor trussel mot Medkila og sto ut hele kampen. Men en spiss skal score mål. Å bomme seks ganger aleine med keeper holder ikke. Derfor står hu også kun med to toppseriemål i år.

 

Ellen Wang – 5

Godkjent kamp av Wang. Fikk én mulighet og viste vel ikke akkurat spisstakter da hu trakk seg vekk fra å styre ballen i åpent mål.

 

Ingrid Søndenå – 6

Solid omgang av Søndenå. Et par gode langpasninger også.

 

Johanne Fridlund – 6

Gjorde et helt greit innhopp og redda midtbanen litt med fart og arbeidskapasitet da hu kom inn, sjøl om hu i utgangspunktet kom inn på venstre ving.