Slakter på avveie

11.08.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttgutter reiste til Halden med én keeper. Klubben er i kraftig keeperkrise og det snakkes om å låne en juniorkeeper fra Sarpsborg 08 som erstatning for at Gudmund Kongshavn har gått på lån dit. Mot Kvik Halden var Lars Hirschfeld eneste målvakt tilgjengelig. Tilfeldighetene ville seg slik – rare tilfeldigheter.

 

Tidligere i sommer la Markus Engebretsen opp som keeper. Han skal satse på en tung utdannelse på Norges Tekniske og Naturvitenskapelige Universitet. Så la Eyolf Aarø opp etter at han ikke blir skadefri. Som om ikke det var nok, den tredje av de fire juniorkeeperne flytta tilbake til Polen fordi arbeidsplassen til foreldrene plutselig ikke eksisterte lenger. Da sto vi igjen med Nima Danai. Han tok seg sommerjobb som slakter og fikk ikke fri til å reise til Halden. Med Slakter’n på jobb sto altså Vålerenga uten reservekeeper. Og det er krise.

 

Tippeligaen, Oddsenligaen, G19 Interkrets og G19 NM har dermed kun tre keepere tilgjengelig. En skade på Danai og de to sistnevnte lag har ingen keeper i det hele tatt; men i hvert fall var Hirschfeld tilgjengelig denne kvelden.

 

Banen var tung og særdeles våt. På sidene var det noe overvann og dette gjorde nok sitt til at kampen blei såpass sjansefattig som den blei. Det høljregna i timene før kampen og lynet slo ned rett ved stadion og gjorde stadion strømløs til det var omlag halvannen time igjen til kampstart. Men under kampen var det oppholdsvær og Vålerenga fortsatte sin flotte poengfangst denne sesongen.

 

Det var Kvik som starta best og fikk kampens første målsjanse, men skuddet fra Sebastian Eriksen hadde Hirschfeld små problemer med å slå til hjørnespark. Vålerenga klinte til med en meget stor sjanse etter et knapt kvarters spill. Fitim Kastrati spilte igjennom Rino Falk Larsen. Inne foran mål lå Riki Alba, men Falken slo kula ut i 45 grader. Jesper Solli forsøkte å plassere kula nede i hjørnet, men Dardan Mehmeti fikk blokkert og det endte kun med et hjørnespark.

 

Noen minutter seinere var Vålerenga på ferde igjen. Ali Iqbal slo en herlig crosser og Markus Brændsrød skar innover. Skuddet hadde retning for det lengste krysset, men Josef Bouchlef fikk styrt den ut til hjørnespark. Solli tok det og Anders Plassen fikk en kjempesjanse. Upressa i feltet forsøkte han å styre ballen inn i hjørnet med innsida av foten, men kula traff stolpa og returen spratt galt for Vålerenga som hadde et drøss av spillere i nærheten av å sette inn returen.

 

Også Kvik hadde en stor sjanse. Almir Taletovic fikk på merkeligvis krangla med seg ballen inne i Vålerengaboksen og fikk en dobbeltmulighet til å score på Hirschfeld. Men canadieren gjorde to meget kvalifiserte redninger og hindra baklengs. Solli svarte med en god vending, men skuddet fra Falken gikk rett på keeper.

 

Etter en drøy halvtimes spill kom omgangs siste målsjanse. Solli krangla seg fri, spilte til Alba som serverte Kastrati aleine med keeper. Kastrati løfta dessverre ikke ballen høyt nok, så det endte kun i et hjørnespark. Vi tar det på kontoen for lite kamptrening.

 

Rett før pause blei Kviks Ole Aleksander Strømsborg spilt igjennom aleine med Hirschfeld som kom ut. Strømsborg spilte ballen 45 grader feil vei og kasta seg i et forsøk på å filme seg til straffespark. Men en utrusende Hirschfeld unngikk kontakt med spilleren og dommer Tore Olsen Hagelund viste korrekt fram det gule kortet til Strømsborg.

 

I andre omgang blei det noen ekstreme sjanser. Først et raid av Markus Brændsrød, men skuddet gikk rett på keeper fra sekstenmeterstreken. Så kom en utrolig stor målsjanse. Nok et presist frispark av Solli og Markus Nakkim knuste alt inne i feltet og heada kun centimeter over tverrliggeren. Også Mathias Blårud kom til en brukbar heading fra femmeteren, men blei såpass hardt forstyrra at han ikke fikk satt den inn.

Markus Nakkim var banens beste. Her mot Moss. Foto: Thomas Brække Sørensen.

 

Et kjemperaid av Iqbal var foranledninga for den neste sjansen. Han mista riktignok ballen inne i feltet nede ved dødlinja, men Moussa Nije sto akkurat der og tok med seg kula inn. Han forsøkte å finne Alba i en trengt posisjon inne i boksen. Hadde  han i stedet sett ut på femmeteren så sto Solli mutters aleine og kunne breisida kula enkelt i nettet.

 

Midtveis i omgangen var det svært ufortjent at Vålerenga ikke hadde satt et mål. Hirschfeld spilte ut til Solli som satte opp Nije i utfordrerposisjon. Nije utfordra og spilte vegg med Solli, men avslutninga fra fem meter endte kun i et hjørnespark.

 

Et dårlig skudd av Falken fra sekstenmetererstreken avslutta en svært god vålerengaperiode. Det siste kvarteret bød ikke på mye, før det nærma seg overtid. Simen Hestnes kom inn og blei spilt igjennom på sida av Solli på en meget hurtig kontring. Inne foran mål lurte toppscorer Alba, men i pressa situasjon klarte han på forunderligvis å styre kula over tverrliggeren. Dermed endte det målløst etter en noe sjansefattig kamp, men der flere av sjansene var så ekstremt store at de skulle ha ført til mål.

 

Bakover på banen så det egentlig veldig solid ut. Med unntak av dobbeltredninga i første omgang var Kviks sjanser stort sett langskudd. Forsøkene på innlegg og duellspill blei tapt med største selvfølgelighet. Midtstopper Nakkim var outstanding og forlot den våte gressmatta etter nitti drøye minutter uten å ha tapt en eneste duell. Med to attenårige midtstoppere på landslagsoppdrag sto altså den tredje attenåringen fram på stopperplassen med duellstyrke, pasningskvalitet og stoisk ro.

 

Det skal ikke bli lett for Simen Olafsen og Ivan Näsberg å danke ut Nakkim av laget i den formen han er i nå. Det skal heller ikke være lett å unngå at han havner på B-lista til tippeligatroppen for høstsesongen.

 

Kvik Halden – Vålerenga 2 Herrer 0 – 0 (0 – 0)

04.08.2014 18:00

Halden Stadion

Oddsenligaens avdeling 4

125 tilskuere 

 

Kvik Haldens lag:

Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh – Dardan Mehmeti – Jacob Lund – Fredrik Lium

Mathias Engebretsen – Martin Elvestad – Jiress Suka-Suka – Sebastian Eriksen

Almir Taletovic

Ole Aleksander Strømsborg

 

Vålerengas lag:

Lars Hirschfeldd

Ali Iqbal – Markus Nakkim – Anders Plassen – Dodou Gaye

Mathias Blårud

Rino Falk Larsen – Jesper Solli

Fitim Kastrati – Riki Alba –  Markus Brændsrød

 

Vålerengas beste: Markus Nakkim

 

Kampfakta:

42   Gult Ole Aleksander Strømsborg (Kvik Halden)
46   Ut Fitim Kastrati (Vålerenga)
46   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
74   Ut Ole Aleksander Strømsborg (Kvik Halden)
74   Inn Christian Halvorsen (Kvik Halden)
80   Gult Mathias Engebretsen (Kvik Halden)
86   Gult Mathias Blårud (Vålerenga)
86   Ut Markus Brændsrød (Vålerenga)
86   Inn Simen Hestnes (Vålerenga)
89   Ut Sebastian Eriksen (Kvik Halden)
89   Inn Harold Mufoncol (Kvik Halden)

 

Målsjanser Kvik Halden Vålerenga 2  
1. omgang 4 5  
2. omgang 4 6  
Totalt 8 11  

 

Cornere  Kvik Halden Vålerenga 2  
1. omgang 1 3  
2. omgang 2 3  
Totalt 3 6  

 

Spillerbørs:

Lars Hirschfeld – 7

Ikke mye å si på spillet til Hirschfeld i denne kampen. Solid. Også en flott kontringspasning til Solli; men blei kun satt på prøve ved én anledning.

 

Ali Iqbal – 7

Ny solid kamp av Iqbal. Et par gode raid og en flott crosser som skapte skummelheter. Defensivt var han også sterk. Elsker initiativene hans på defensive dødballer. Så fort ballen klareres ut er han der og setter full fart på kontring.

 

Markus Nakkim – 8

Hadde han pressa headinga si under tverrliggeren og blitt matchvinner hadde nieren vært der. Defensivt var han helt konge og er også med offensivt og en trussel på alle dødballsituasjoner. Knuste midtstopperne til Kvik som i sin tur knuste en så sterk duellspiller som Alba. Fortjener å få prøve seg i tippeligaen nå.

 

Anders Plassen – 6

Også han blei nesten matchvinner som midtstopper. Solid kamp, men var bedre i vårsesongen enn han ser ut til å være nå. Blir tøft å beholde plassen på laget når Olafsen og Näsberg er tilbake fra landslagsopphold.

 

Dodou Gaye – 7

Spiller på feil side, men det er det ikke lett å se. Ny solid kamp av Gaye som i løpet av sesongen har vokst seg inn i den samme tippeligadiskusjonen som Iqbal.

 

Mathias Blårud – 5

Duellsterk og en kriger som vinner svært mange viktige andreballer for laget, men i denne kampen satt ikke pasningene sånn de pleier å gjøre. Stort sett blei de slått for langt. Unormalt fra en så sterk spiller som Blårud.

 

Rino Falk Larsen – 6

Falken skapte et par herlige målsjanser med initiativene sine. Løper nesten hele tida og det er vanskelig å ta ut løpa hans. Stikker ofte i mellomrommet mellom back og midtstopper, noe som skaper usikkerhet i motstandernes forsvar og overtall for Vålerenga.

 

Jesper Solli – 7

Ny solid kamp av Solli. Fint driv med ballen og mange gode løp. Skaper en del, samtidig som han hindra mye av Kviks spill.

 

Fitim Kastrati – 3

Hans første kamp etter langvarig skade og det bar det også preg av. Satte i gang et godt angrep, ellers var han helt anonym i den omgangen han fikk.

 

Riki Alba – 4

Dette var dagen da Alba fikk juling. Mehmeti og Lund vant alle duellene og Alba fikk aldri komme til en rein avslutning. Kom absolutt ikke til sin rett offensivt i denne kampen. Redder inn fireren på det defensive, både arbeidsmengden han la ned og duellstyrken på defensive dødballer er viktige for laget (og da tok Nakkim seg av de to nevnte.)

 

Markus Brændsrød – 5

En kamp på det jevne av Brændsrød som ikke helt så ut til å trives på en søkkvåt gressmatte. Han var satt opp på venstre kant for å skjære innover for å avslutte, men det var lite han kom til denne gang. Møtte også en av oddsenligaens beste backer i Myhren Bouchleh.

 

Moussa Nije – 7

Det blei definitivt mer fart med Nije enn med Kastrati. Er litt av og på, men når han skrur på bryteren blir det nesten alltid en målsjanse av det. Utfordrer ofte og det er marginer som gjør at det ikke blir mål ved et par anledninger.