Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Røa J19 – Vålerenga J19 1-6

24.01.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Mørket har for lengst lagt seg, og jeg sitter på Røabanen, på vei mot et sted jeg langt fra er komfortabel med å være på; nærmere bestemt Røabanen. T-banen passerer Hovseter og kjenner kalde gufs fra tida med førstegangstjeneste. Som en del av kompaniet som gikk under den flatterende tittelen Gardens Sorte Får var vi aldri særlig populære i disse trakter. Så er det på tide å stige av på Røa Stasjon.

 

Det er 15 minutter til kampstart, men hvor ligger egentlig denne Røabanen? Fotballbanen altså. Ingen skilt viser vei. Jeg står en stund å ser meg rundt i mørket. Så ser jeg en gutt med pannebånd, fotballsko og bag slengt over skulderen komme ut fra en liten stikkvei. ”På vei hjem fra trening” skjønner jeg og setter kursen ned der han kom fra. Etter å ha møtt flere med pannebånd og fotballsko skjønner jeg at jeg er på riktig vei, og endelig kommer jeg ned til Røabanen, klokka er ett på halv åtte og det skal være mer enn god nok tid til å få med seg avspark.

 

Det første jeg hører er at kampen er flytta til Valle. Dommeren, denne gang langt derifra en jævel, mente det var for mye is på banen. ”Kampen kan ikke spilles her.” Oh, hellige være din dommergjerning! Kampen var flytta til Valle og til alt hell fikk jeg haik med den siste bilen som satte kurs fra islagte Røa til en flott og fin kunstgressbane på Oslos værste østkant.

 

Det blei tid til litt diskusjon i bilen, med noe som virka å være noe så sjeldent som en hyggelig vestkantfamilie. Vi snakka om hvor hemmelig kampen var, at det ikke sto hverken på Røas eller Vålerengas hovedside at det var kvalifiseringskamp til NM J19 i dag. Kvalen til NM J19 spilles som enkel serie. I Vålerengas gruppe er foruten Røa, Stabæk, Øvrevoll/Hosle, Lyn og Skeid. De tre beste går til første runde.

 

Tre kvarter for seint starter kampen i gang. Ivrige supportere leiter etter skumle toppseriespillere på Røa, men finner hverken Emilie Haavi eller Ingrid Søndenaa på banen. Vålerenga derimot starter med både Alise Grande og Kristin Haugstad fra førstelaget og dessuten et par spillere fra rekruttlaget; men også 14- og 15-åringer får tillit i kveld.

 

Vålerenga griper kommandoen fra start. Det tar bare seks minutter før et gjennomspill sender Kristin Haugstad i duell aleine med Røas keeper. De når ballen omtrent samtidig, 18 meter fra mål. Røas keeper kaster seg ned med to strake bein og flekker knotter mot Kristin. Til alt hell treffer hu ballen og taklinga bremses noe før hu feier Kristin overende. Røas keeper blir også liggende nede og fra 30 meter ekspederer Eira Mørch-Thoresen ballen i det tomme Røaburet.

 

Etter dette faller Vålerenga i kvalitet. Det er tross alt tidlig i januar og feilpasninger har vi sett florere fra langt mer profesjonelle Vålerengaspillere. Og etter en drøy halvtime kommer utlingninga; men Vålerenga er Vålerenga og vestkantjentene får ikke glede seg lenge. 14 år gamle Elise Myklebust ekspederer ballen kontrollert i mål to ganger før pause og lagene går i garderoben med oss i tomålsledelse. Tilskuerne går inn i Vallhall for å varme seg litt.

 

2. omgang er langt mer kontrollert enn første omgang. Røa kommer ikke til sjanser og Vålerenga dominerer stort; men lures gang på gang av Røas offsidefelle. Skapes det sjanser så ryker fella til slutt og i det siste kvarteret ryker den hele tre ganger. Vålerenga spilte ut Røa totalt i denne omgangen; men Røa skulle allikevel få to store sjanser på knallharde frispark fra 17-20 meter. Den siste smeller så hardt i tverrliggeren at det går snøras på vestlandet; men inn i mål går den ikke.

 

Kampfakta:

Røa – VIF: 1-6

06 min: 0-1 Eira Mørch-Thoresen

33 min: 1-1

36 min: 1-2 Elise Myklebust

44 min: 1-3 Elise Myklebust

78 min: 1-4 Kristin Haugstad

87 min: 1-5 Elise Myklebust

90 min: 1-6 Hanna Skaro

 

Lagoppstilling:

Katarina Gundersen

Christiane Åstorp, Marit Haslie, Mathilde Solberg (55:Anette Smenes), Linn Wister (27: Sigrid M. Kvæl)

Eira Mørch-Thoresen (74:Heidi Rugsveen), Alise Grande, Heidi Strand

Elsie K. Driscoll (27:Elise Myklebust), Kristin Haugstad, Eirin Wendelborg (16:Juliane Hansen, 74:Hanna Skaro)

 

Vålerengas beste:

Elise Myklebust