Verdensklasse

26.07.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Vålerenga spilte en fantastisk førsteomgang mot Drøbak Frogn. Anført av en venstreside med VM-spiller Diego Calvo og spilleren som blei kåra til turneringas beste i NTF U19, Dodou Gaye, blei laget som holdt Follo til uavgjort i forrige runde som å regne som smurfer. At Calvo var spillesugen var det ingen tvil om. At badebylaget fikk lide for det var det heller ingen tvil om. Forskjellen på spillere verdig VM og oddsenligaen har aldri vært klarere og aldri før har undertegnede sett en bedre fotballkamp av én spiller i norsk fotball…

Diego, Diego Calvo. Å å å å åh! Foto: Anders Grydeland.

 

I starten av kampen gjorde han seg riktig nok mest bemerka med dødballer og innlegg. Det blei målsjanser av hver eneste gang. Først var det Rino Falk Larsen som fikk muligheten på et vakkert innlegg, men han skøyt utafor. Det samme gjorde Mathias Blårud et par minutter seinere etter et frispark av Calvo, mens Simen Hestnes ikke klarte å få kula forbi spilleren som sto bak keeperen på målstreken på et hjørnespark. Calvo regjerte igjen og la nydelig inn til Riki Alba, men Albas skudd endte i en beinparade fra keeperen og kun et hjørnespark.

 

Men, etter fire solide innlegg fra Calvo, det femte blei det mål på. Hjørnesparket blei slått ut på Alba som heada mot mål. Der sto Simen Olafsen som styrte kula enkelt inn i nota og etter 17:02 sto det endelig 1 – 0 til Vålerenga. Bønda tok avspark, men rakk ikke mye mer enn det før Rino Falk Larsen brøyt dem. Falken satte full spurt framover og blei spilt igjennom av Alba. Han forsøkte å lobbe, men keeper redda og slo ballen ut over sidelinja; men utrusinga fra keeper endte med at han felte Falken og det blei dømt straffe. Brændsrød var sikker fra straffemerket og etter 19:03 sto det 2 – 0.

 

Et mål helt uten at Calvo var involvert. Sjokkerende! Men drøye minuttet seinere var Calvo på ferde igjen. Dro av to mann før tredje mann blei satt ut av ei pasning og Hestnes var i perfekt skuddposisjon. Skuddet var dog ikke bra nok og keeper Adrian Møller fikk slått kula vekk. Calvo fortsatte med et frispark fra drøyt 25 meter som keeper redda, men etter 24:07 fikk han endelig nettreff.

 

Blårud slo kula ut til Ali Iqbal og Iqbal dro av en to tre fire mann før han serverte Calvo ballen på hjørnet av sekstenmeteren. Calvo var sikker som DnB og vips sto det 3 – 0 etter 31:38. Falken måtte dessverre ut. Taklinga fra keeperen satte tydelige spor og Jesper Solli kom inn allerede før halvtimen var spilt. Vålerenga fortsatte dog å spille stort.

 

Brændsrød slo et innoverskrudd frispark og fant en umarkert Olafsen inne i feltet, men Olafsen klarte ikke å styre ballen på mål. I stedet blei det Gaye som fikk sjansen. Eller han snarere greip den. Han kasta ballen til Calvo som dermed blei kredidert målgivende pasning, før Gaye satte full fart langs venstrekanten og inn mot mål langs dødlinja. Han krangla med seg ballen og satte den utagbart opp i det lengste krysset. Herregud Rekdal, skriv kontrakt a…

 

Vi teller videre en heading fra Blårud etter innlegg fra Calvo og en dobbeltsjanse for Solli, også det etter at Calvo var involvert før det til slutt sto 5 – 0. Vi er nå lei av å skrive bokstavene C-a-l-v-o etter hverandre og skriver i stedet om Gerardo Fonseca som hælsparka ballen til Gaye, som i sin tur spilte tilbake til Gerardo Fonseca, som fikk det veldig åpent etter ei overstegsfinte av Solli. Sjølsagt satte Gerardo Fonseca kula i nettet. Klokka var stoppa for overtid, men det var etter 46:39 målet kom. Litt ekstra overtid på grunn av drikkepause i varmen INNENDØRS i Vallhall.

 

 

Fem minutter ut i andre omgang gjorde Solli alt sjøl. Rettvendte seg, dro av to spillere, dro seg i god skuddposisjon og fyrte av. Stang ut! Rett etterpå prøvde Hestnes seg fra sekstenmeterstreken men mislyktes. Så kom Drøbaks tre eneste målsjanser i kampen. Først et skudd fra 23 meter, så et skudd fra 25 meter som forøvrig gikk i tverrliggeren og i mål, så et nytt langskudd som ikke var så farlig. Alt i løpet av fem minutter. Det var det Drøbak hadde å komme med i denne kampen. Fem minutter der altså…

 

Så var det et par Vålerengasjanser igjen. Først et skudd av Gerardo Fonseca, så etter et hjørnespark av Gerardo Fonseca der Hestnes nesten fikk flikka ballen i mål. Så etter 61:08 var det klart for hattrick. Gaye kasta kort til Hestnes og fikk tilbake ballen. Han slo pasning til Gerardo Fonseca via en forsvarsspiller og dermed var det ikke tvil. Vålerenga leda 6 – 1.

 

Vålerenga måtte gjøre et bytte. Anders Plassen blei skada og inn kom Moussa Nije som venstre ving. Gaye tok plass som midtstopper og Solli blei venstreback. Gerardo Fonseca blei flytta inn som indreløper og det gjorde han med bravur. Bare sekunder etter å ha blitt omplassert mottok Gerardo Fonseca ballen fra Gaye og spilte Alba aleine med keeper. Tuut! Sier toget når det kjører inn i tunnellen – og det sier vi også. Tunnell er morsomt – og ydmykende for keeper. Tid: 64:02.

 

Vålerenga fikk ei straffe til også. Nije satte fart inn i feltet og blei i ryggen bakfra; men Alba valgte å skyte dårlig. Dermed står han fortsatt på ni mål etter elleve kamper i Oddsenligaen. Hestnes fikk kampens to siste muligheter. Først traff han tverra på et hjørnespark. I siste spilleminutt fikk han en kjempemulighet som keeper redda og ga retur på. Hestnes var heit på grøten og ville også ha et mål, men angrep på keeper på stillinga 7 – 1 til Vålerenga, med gult kort fra før av, urutinert og karantene…

 

Vålerenga 2 Herrer – Drøbak Frogn 7 – 1 (5 – 0)

24.07.2014 19:00

Vallhall

Oddsenligaens avdeling 4

122 tilskuere 

 

Vålerengas lag:

Lars Hirschfeldd

Ali Iqbal – Simen Olafsen – Anders Plassen – Dodou Gaye

Mathias Blårud

Rino Falk Larsen – Simen Hestnes

Markus Brændsrød – Riki Alba – Diego Calvo

 

Drøbak Frogns lag:

Adrian Møller

Mehmet Atik – Deniz Payasli – Lars Thomas Isaksen – Matias Keiseraas

MBandy Camara – Jørgen Røssevold – Jonas Bergersen – Mikkel Aarstrand

Christian Mørk

Nicolay Netskar

 

Vålerengas beste: Diego Calvo

 

Kampfakta:

17 1 – 0 Corner Simen Olafsen (Riki Alba, Diego Calvo)
19   Gult Adrian Møller (Drøbak Frogn)
19 2 – 0 Straffe Markus Brændsrød
25 3 – 0 Spill Diego Calvo (Ali Iqbal, Mathias Blårud)
29   Ut Rino Falk Larsen (Vålerenga)
29   Inn Jesper Solli (Vålerenga)
32 4 – 0 Spill Dodou Gaye (Diego Calvo)
32   Gult Nicolay Netskar (Drøbak Frogn)
40   Gult Simen Olafsen (Vålerenga)
42   Ut Lars Hirschfeld (Vålerenga)
42   Inn Nima Danai (Vålerenga)
45 5 – 0 Spill Diego Calvo (Dodou Gaye)
46   Ut Nicolay Netskar (Drøbak Frogn)
46   Inn Mamadou Diagne (Drøbak Frogn)
46   Ut Christian Mork (Drøbak Frogn)
46   Inn Jonas Bjerke (Drøbak Frogn)
57 5 – 1 Spill Jonas Bergersen (Deniz Payasli
61 6 – 1 Spill Diego Calvo (Dodou Gaye, Jesper Solli)
64   Ut Anders Plassen (Vålerenga)
64   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
65 7 – 1 Spill Riki Alba (Diego Calvo, Dodou Gaye)
68   Ut Mehmet Atik (Drøbak Frogn)
68   Inn Mehrgan Bijanpoor (Drøbak Frogn)
80   Gult Simen Hestnes (Vålerenga)
84   Gult Jonas Bergersen (Drøbak Frogn)
90   Rødt Simen Hestens (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Drøbak Frogn  
1. omgang 14 0  
2. omgang 8 3  
Totalt 22 3  

 

Cornere  Vålerenga Drøbak Frogn  
1. omgang 6 0  
2. omgang 4 0  
Totalt 10 0  

 

 

Spillerbørs:

Lars Hirschfeld – 6

Det er egentlig umulig å gi karakter, for han var knapt nok borte i ballen i det hele tatt, men han får en sekser fordi han var tilbake på Valle og ikke gjorde noe som helst galt annet enn å bli skada av en motspiller. Og dessuten så skarrer han ikkke…

 

Ali Iqbal – 7

Meget solid defensivt, men det driter jo egentlig undertegnede i. Det var det offensive som gjorde at han fikk så høy karakter. Driblekunster, gode innlegg og villig til å hjelpe kanten hele tida. Fortsetter han sånn, så blir det fornya kontrakt etter sesongen.  Vi skjønte stygt lite av at Marcel ikke fikk kontrakt etter fjorårssesongen. Vi skjønner pent mye av det nå…

 

Simen Olafsen – 8

Tapte ikke én eneste duell i løpet av nitti minutter. Jo, forresten. To ganger blåste dommeren mot ham. Scora ett og burde kanskje satt en pinne til; men det får gå. Olafsen er blitt en spillende midtstopper med duellstyrke. Dette er ikke første gang han holder høy tippeligaklasse i år. Det begynner faktisk å bli en vane.

 

Anders Plassen – 6

Ikke like synlig og dominant som sin makker, men nok en god kamp av Plassen. Synes dog han virka enda mer på hugget i vårsesongen enn han gjør nå, da han også blei belønna med a-lagsdebut i cupen mot Nordstrand. Pådro seg en skade i andre omgang og blei bytta ut.

 

Dodou Gaye – 8

For et talent Vålerenga har. Han er totalt unorsk i stilen og med Calvo på kanten blei han plutselig også svært så lysten på å gå i angrep, drible av to tre fire fem forsvarsspillere og score mål som vi hele tida har ønska at han skal gjøre. For når han gjør det, så gjør han det fremdragende. Avslutta kampen som midtstopper også det med bravur. Rekdal, hent fram pølsepapiret. Kontrakt skal skrives…

 

Mathias Blårud – 7

Ett ord beskriver Blårud i denne kampen – sjef! Han eide midtbanen i sin ankerposisjon og kom også til flere gode målsjanser. Målet mangler og derfor ingen åtter, men det er helt klart at Blårud har tatt store steg denne sesongen. Man kjønner hvorfor Kristofer Hæstad la opp. Åssen skulle han få plass på laget når Blårud sliter med spilletid i tippeligaen?

 

Rino Falk Larsen

Fikk et par minutter for lite til å få karakter, men viste fram sin løpsvillighet og som ballvinner er han outstanding. Fortjener et innhopp i tippeligaen, men det er jaggu ikke lett å få innpass der når klubben har Herman Stengel på benken.

 

Simen Hestnes – 6

Også Hestnes er i gang og viser prov på stor spillerforståelse, men urutinert nok klarte han å pådra seg sitt andre gule kort på overtid. På stillinga 7 – 1 er det utilgivelig og det kan føre til at Vålerenga har lite spillere å rutte med på midtbanen i neste kamp.

 

Markus Brændsrød – 6

Vi er vant med å se Brændsrød herje på vingen. Det fikk han ikke gjøre i denne kampen, fordi ballen hele tida var på venstresida der en annen ving herja mer enn Gange-Rolv gjorde på sin ferd gjennom Frankrike. Brændsrød viser seg uansett som en lagspiller og hadde flere gode innlegg i denne kampen. Var sikker som en generalsponsor på straffa.

 

Riki Alba – 6

Å se en ung spiller som vinner dueller mot kraftstoppere gang etter gang etter gang er ganske utrolig. Satte et vakkert mål mellom beina på keeper, men brant ei straffe. Alba har nå ni mål på elleve kamper i Oddsenligaen. Det er ikke så ille galt det heller. Vi trur han er på vei mot fornya kontrakt neste år. Det virker sånn…

 

Diego Calvo – 10

For første gang i verdenshistorien må Sotahjørnet ut med en tier på spillerbørsen. Tre mål, to målgivende og én andrepasning, samt et lag av inneffektive spillere som sørga for at han ikke fikk flere målgivende, gir rett oss rett og slett ikke muligheten til å holde tieren tilbake. Vi trudde egentlig aldri vi skulle gi den ut når Ghayas Zahid ikke har fått den, men nå kom den altså. Fantastisk kamp av Calvo. Det oste av spilleglede, det skinte av kamplyst og sjøl om han sjøl strålte i sitt ess, så fikk han samtidig medspillerne til å lyse opp  hver gang han hadde mulighet. Spilte siste del av kampen som indreløper – eller nærmest i en tierrolle – og var like dominerende der. Klasse! Klasse! Klasse! Diego Gerardo Calvo Fonseca blir dermed den andre i vålerengahistorien til å motta en tier på børsen. Den første var Bjarne «Bamse» Hansen som fikk historiens første tier på VG-børsen i 1964.

 

Jesper Solli – 6

Gjorde et godt innhopp. Scora ikke, men traff i det minste stolpen. Løp mye, god med ball. Det blei dog en del tammere da han gikk ned på venstrebackplassen til Gaye.

 

Nima Danai – 6

Sjanseløs på målet, ellers feilfri. Heller ikke Danai skarrer, så dermed får han også en sekser for oppmøtet. Kan jo ikke straffe gutten for at han har gode medspillere og ikke får være med i spillet…

 

Moussa Nije

Skaffa ei straffe. Det er litt sånn typisk Nije. Man ser han ikke, så plutselig eksploderer det og da er forsvaret på etterskudd.