Anti-Idrettsbyråd på gli?

30.06.2014 av under Vålerenga, VIF | Ingen kommentarer

Sotahjørnet og Klanen reagerte sporenstreks da Grüner la ut brevet fra Oslo Idrettskrets med istidsfordelinga etter at det var klart at Grünerhallen, Lørenhallen og Manglerudhallen først får is 8. september. Øystein Jarlsbo fulgte opp i VG og Kasper Wikestad starta nærmest en folkeaksjon på twitter med sine eksempler på hva Anti-Idrettsbyråd Guri Melby brukte penger på i stedet for å holde ishallene åpne. Det ser ut til å ha fungert meget effektivt.

Kravet er at ishallene åpner ved skolestart mandag 18. august og nå ser det ut til at det kanskje kan løse seg. Anti-Idrettsbyråd Melby har innkalt Bymiljøetaten, Oslo Idrettskrets og Norges Ishockeyforbund til et møte i dag for å diskutere situasjonen. Vi aner en smule nerver og så mistenker vi at Ola Ælvestua har viska noen velvalgte ord i øret hennes.

 

Landslagssjef Roy Johansen deltar på møtet og han kommer sannsynligvis til å knuse Melby i et nytt møte på onsdag. For Johansen er tøff. Det veit vi. Marianne Borgen i SV og Abdullah Alsabeehg i Arbeiderpartiet har også kasta seg inn i diskusjonen og avkrever Melby for svar.

 

Manglerud Star har hatt hockeyskole for barn i uke 33 i 25 år. Da de søkte om å få hallen åpen ei uke fra 11. august i år, blei de avkrevd 160 000 speciedaler i energikostnader i tillegg til å ta alle driftskostnadene. Dette er gryn alle tidligere byråder har tatt av budsjett for at unga på Oslo øst skal ha et hockeytilbud etter at fellesferien er over, men før skolen starter. Det har fungert helt til det kom et anti-idrettsbyråd fra Orkdal og effektivt la ned hockeyskolen.

 

Strengt tatt burde alle ishaller i Oslo åpne mandag i uke 32. Fellesferien er over i uke 31 og unga har to uker fram til skolen starter hvor de kan boltre seg på is; men klarer man i det minste å få dem åpna til skolestart er det en begynnelse. Dette er en krig vi ikke gir oss på. Og det kommer en ny krig til neste år, i valgåret. Det er nemlig meninga at hallene skal stenge 30. mars. Da er ikke semifinalene i NM en gang ferdigspilt.

 

I stedet for å holde åpent, så bruker altså Melby en bråte spenn på oppgradering av Holmenkollen til VM i skiskyting i 2016. I tillegg til en grådig budsjettsprekk på 55 millioner er dette et anlegg som blei oppgradert til ski-VM i 2011. Det er bare å riste på huet av prioriteringa. Ikke en eneste unge får økt tilbudet sitt av disse kronene. Det vil fortsatt kun være ett anlegg i Oslo med den kapasiteten ett anlegg gir.

 

På Anti-Idrettsbyråd Melby sin skryteliste står alle de nye kunstgressbanene som også er bygd på Oslo øst og sør. Det hu totalt utelater å nevne er at Oslo kommune ikke har spytta inn én eneste femøring i disse anlegga. De er finansiert av Norsk Tipping på Hamar. Ikke bare lar hu være å fortelle hele sannheten, hu desinformerer om hva de har gjort for Oslo-idretten på østkanten.

 

Da hockeyforbundet sendte epost til Anti-Idrettsbyråd Melby for én måned sida var hu mer opptatt av å drikke kaffe-latte på hippe utekaféer på Grünerløkka enn av å avgi svare på henvendelsen. Ikke før det blei et opprop og hu blei tvingi til det, gadd hu å svare. Det er arrogansen hu altså har dette Anti-Idrettsbyrådet fra partiet Verste.

 

Hu maler en sak om at idrettsanlegga er gamle og dyre i drift, men partiet hennes har sitti i byrådssalen i Oslo hvert eneste år siden forrige ishall blei bygd, altså 1995. Hvorfor har de ikke oppgradert hallene? Hvorfor har de ikke bygd nye haller i takt med befolkningsøkninga og økninga i antallet ishockeyspillere på østkanten? De har gitt beng i vedlikehold og oppgradering hele veien. Derfor er situasjonen blitt sånn den er nå med gamle og utdaterte haller, men å fjerne istid fra de allerede overbelasta ishallene er ikke en godkjent løsning.