Målkalas – rett vei

22.06.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Etter to stygge målkalas på bortebane, kom rekruttgutta fra en hjemmekamp uten mål. Nå sto Lørenskog på motsatt bane halvdel og igjen skulle det bli et målkalas; men denne gang var det Vålerenga som sto for de fleste måla og ikke motstanderne. Anført av løpsmotoren Rino Falk Larsen og målmaskinen Riki Alba fikk hjemmelaget en leksjon det lukta svidd av på Rolvsrud.

Nije, Blårud, Falk Larsen, Alba og Gaye utklassa skauen. Foto: Christian Haksø.

 

Det tok bare drøyt tolv minutter før læret satt i nettet første gang. Markus Nakkim spilte fram til en umarkert Hassan Rahmani på midtbanen. Han slo den raskt ut til høyre til en rettvendt Falk Larsen som sendte Markus Brændsrød vakkert igjennom på skråløp inn bak forsvarsfireren. Han kunne ha skutt sjøl, men slo en markkryper på tvers mot bakre stolpe og Alba breisida ballen inn i det åpne målet. Et totalt utspilt Lørenskog og et effektivt Vålerenga scora på sin første sjanse.

 

Alba var nære ved å sette 0 – 2 rett etter at skauen hadde tatt avsparket. Han snappa en pasning i bakre firer, kom aleine med keeper, men klarte ikke å sette kula forbi keeper Martin Bjørkeng; men bare minutter seinere scora Vålerenga igjen. Falk Larsen brøyt høyt på midtbanen, satte opp Moussa Nije som slo perfekt inn. Alba steig til værs og heada mot mål, et enormt keepersprang redda headinga, men kunne ikke hindre Mathias Blårud i å sette kula inn på returen. Linjedommeren vinka derimot for offside. Videoen viser at det var feil. Blårud var en meter på riktig side av forsvarslinja da Alba heada ballen.

 

Vålerenga fortsatte, men Falk Larsens skudd inne i boksen var ikke nøyaktig nok. I stedet skulle en keepertabbe sende skauen inn i kampen igjen. Markus Nakkim slo tilbake til Nima Danai som kun skulle spille sikkert ut på venstre sida. Han spilte i stedet ballen rett i beina på Abdel El-Moussauoi som dermed hadde åpent mål og utligninga var en faktum. Grusomt ufortjent, spesielt med tanke på den feilaktige annuleringa.

 

Falk-Larsen var helt rå på midtbanen i denne kampen. Igjen snappa han kula høyt, viste stor balanse, rettvendte seg og satte fart framover. Spilte tversover til Blårud som dessverre mislyktes med avslutninga. Men rett etterpå satt den i nettet. Nije gjorde en strålende jobb på venstresida. Innlegget kom litt bak Alba som i stedet for å forsøke å stoppe ballen, endra retninga litt mer ut i banen igjen. Dermed blei det en perfekt pasning til Falk-Larsen som dunka kula inn i nettet.

 

Andre omgang starta med et Vålerenga som ikke hang sammen i det hele tatt. Det første tyve minuttene er egentlig bare å glemme. Åtte målsjanser skapte skauen i denne perioden, Vålerenga skapte én; men så var det to mann som ødela alt for skauen. Falk-Larsen snappa nok en gang ballen høyt, satte fart og spilte igjennom Alba som runda keeper og scora sikkert.

Riki Alba runda keeper og scora. Foto: Christian Haksø.

 

Det som hadde vært en kollektiv kollaps blei brått snudd til et kollektiv fullt av selvtillit. Så kom kanskje dagens prestasjon. Skauen hadde etablert forsvar og press i alle ledd. Nakkim åpna alt med en 75 meter lang lissepasning og Brændsrød var igjennom på skråløp inn fra kanten. Inne foran mål lurte sjølsagt Alba og hadde ingen problemer med å styre innlegget i mål.

 

Men Vålerenga hadde ikke vært Vålerenga om det hadde punktert kampen. Vanligvis så solide Anders Plassen rota bort ballen på dødlinja, spilte den rett i Espen Aleksander Engh som med en god posjon flaks endte med målgivende pasning til Imad Ouhadou som tok med seg ballen på skrå utover og satte den til side for Danai. Danai fikk en liten fingertupp på kula, men ikke nok til å slå den ut. Vålerenga hadde forært skauen to mål med hver sin grove tabbe.

 

Men gleden blei kortvarig for hjemmepublikummet. Falk-Larsen henta en ball nesten ved dødlinja, slo tilbake til Brændsrød som slo inn. Og hvem andre enn Alba hadde igjen sniki seg inn i blindsona og kunne enkelt styre inn nok et mål.

 

Danai gjorde nok en stor redning på et hjørnespark, før Falk-Larsen forsøkte seg fra drøyt tredve meter og var en halvmeter unna å bli tomålsscorer. Før Vålerenga igjen fikk et mål annulert. Hassan Rahmani skøyt fra drøyt femogtyve meter, keeper ga retur og Brændsrød var framme og styrte den inn. Linjedommeren var derimot oppe med flagget; men denne gangen viser tv-bildene at annuleringa var korrekt.

 

Danai måtte igjen ty til en stor redning med ti minutter igjen å spille, innbytter Stian Tsesmetsis blei spilt igjennom. Da var rekkevidden til Danai god å ha. Så kom en morsom situasjon. Lørenskog kom på en farlig kontring, men blei løpt opp av Falk Larsen. Vålerenga kontra i stedet. Brændsrød mista ballen inne i sekstenmeteren, men Jesper Solli vant den tilbake. Han la over på motsatt side der innbytter Simen Hestnes sto, dempa ballen dro seg til sida og plasserte den helt oppe i krysset.

Simen Hestnes jubler etter å ha satt ballen i krysset. Foto: Christian Haksø.

 

Vålerenga vant dermed 2 – 6, men skulle egentlig ha vinni 2 – 7. En kjempekamp av Vålerenga som hadde to skjønnhetsflekker i grove personlige feil i forsvar og tyve minutters kollektiv panikk. Vi ser bort i fra den kollektive kollapsen i starten av første omgang i spillerbørsen, da det ikke er helt lett å sette fingeren på hva som skjer galt annet enn at laget som helhet beveger seg i uoverenstemmelse med hverandre og således slår en masse feilpasninger.

 

Lørenskog – Vålerenga 2 Herrer 2 – 6 (1 – 2)

14.06.2014 16:00

Rolvsrud kunstgress

Oddsenligaens avdeling 4

85 tilskuere

 

Lørenskogs lag:

Martin Bjørkeng

Fabian Ozemoya Egbele – David Driscoll – Patrick Fjell (c) – Kristoffer Holtung Bugge

Abdel El-Moussauoui – Espen Aleksander Engh – Ole-Marius Forsberg – Abdel Ouhadou

Ardian Gashi

Dan Alberto Fellus

 

Vålerengas lag:

Nima Danai

Ali Iqbal – Markus Nakkim – Anders Plassen – Dodou Gaye

Hassan Rahmani

Rino Falk Larsen – Mathias Blårud

Markus Brændsrød – Riki Alba – Moussa Nije

 

Vålerengas beste: Rino Falk Larsen

 

Kampfakta:

13 0 – 1 Spill Riki Alba (Markus Brændsrød, Rino Falk-Larsen)
17   Anullert Mathias Blårud (Vålerenga)
18 1 – 1 Spill Abdel El-Moussauoi
24 1 – 2 Spill Rino Falk Larsen (Riki Alba, Moussa Nije)
39   Gult David Driscoll (Lørenskog)
65 1 – 3 Spill Riki Alba (Rino Falk Larsen)
68 1 – 4 Spill Riki Alba (Markus Brændsrød, Markus Nakkim)
69 2 – 4 Spill Imad Ouhadou (Espen Aleksander Engh)
69   Ut Ardian Gashi (Lørenskog)
69   Inn Stian Tsesmetsis (Lørenskog)
72 2 – 5 Spill Riki Alba (Markus Brændsrød, Rino Falk Larsen)
73   Ut Fabian Ozemoya Egbele (Lørenskog)
73   Inn Belvin Keranovic (Lørenskog)
73   Ut Kristoffer Holtung Bugge (Lørenskog)
73   Inn Christoffer Skårn (Lørenskog)
79   Annulert Markus Brændsrød (Vålerenga)
80   Ut Riki Alba (Vålerenga)
80   Inn Jesper Solli (Vålerenga)
88   Ut Hassan Rahmani (Vålerenga)
88   Inn Simen Hestnes (Vålerenga)
90   Gult Imad Ouhadou (Lørenskog)
90 2 – 6 Spill Simen Hestnes (Jesper Solli)

 

Målsjanser Lørenskog Vålerenga  
1. omgang 3 7  
2. omgang 10 8  
Totalt 13 15  

 

Cornere  Lørenskog Vålerenga  
1. omgang 0 1  
2. omgang 9 3  
Totalt 9 4  

 

Spillerbørs:

Nima Danai – 6

En god kamp av Danai på det jevne. Gudmund Kongshavn og Michael Langer hadde nok tatt det andre målet, men det var ikke noen feil å ikke redde den. Pasninga på utligninga kvalifiserer derimot til poengtrekk og syveren får han derfor ikke.

 

Ali Iqbal – 6

Stort sett full kontroll på sin kant. Begynner å finne tilbake til formen han hadde ved sesongslutt i fjor, selv om det fortsatt mangler litt. Mer og mer med offensivt.

 

Markus Nakkim – 7

Fikk sjansen i midtforsvaret på bekostning av Simen Olafsen som hadde en langtur til Sogndal i beina. Nakkim tok vare på den. Sikker defensivt, scora nesten ett mål på et hjørnespark og hadde en andrepasning i verdensklasse.

 

Anders Plassen – 5

En grov feil på skauens andre mål trekker ned ett poeng. Ellers var han som vanlig god i duellspillet. Fikk litt fartsproblemer ved et par tilfeller.

 

Dodou Gaye – 6

Solid defensiv kamp og også en del med offensivt. Godt å se at han også blir med mer offensivt på venstrekanten. Det har vært litt mangelvare før i år, men vært bra når han har spilt på høyresida. Det var langt bedre mot skauen.

 

Hassan Rahmani – 6

Som defensivt anker gjør han det meste rett. Finner ofte de rette løsningene offensivt også. Flink til å sette opp medspillere i posisjoner der de er rettvendt og får tid til å gjøre noe konstruktivt.

 

Rino Falk Larsen – 9

Etter en litt treig start denne sesongen er Falk Larsen definitivt tilbake. Dette er også den beste kampen jeg har sett av ham noen sinne. Snappa til stadig het ballen i offensive posisjoner. Har et balansepunkt som på merkverdigvis får han til å stå oppreist og rettvende seg med ballen sjøl når han soleklart ser ut til å bli felt. Løper mer enn noen andre norske fotballspillere (har sett et par i VM som har samme løpskapasitet). Scora også ett mål. Et par sånne kamper til og vi har både ørn og falk i tippeligaen.

 

Mathias Blårud – 6

Grei kamp også av Blårud. Snytt for et mål, burde ha scora ett til. Viktig i stabiliseringa av midtbanen og god å ha i duellene.

 

Markus Brændsrød – 7

Farta hans og måten han starter løp på skaper mye. Aleine med keeper serverte han Alba på åpent mål to ganger. Har et utrolig rykk og noen herlige finter. Også gode innlegg og dødballer.

 

Riki Alba – 8

Endelig, dette har vi venta på siden Alba var seksten år. Nå er han nitten og må prestere for å få kontrakt videre. Prestere gjorde han nå. Fire mål er imponerende og må gi gutten selvtillit også i oddsenligaen. Noen kamper til av denne klassen og vi har en spiss i reserve for ørnen.

 

Moussa Nije – 6

Et bra forarbeid på målet til Falk Larsen. Gjorde noen gode raid, men det blei litt lenge mellom hver gang. Jobba allikevel hardt.