Juniorene – en sommergjennomgang

19.06.2014 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag står gjetordet i juniorenes tegn. Det er lite oversikt på Vålerengas hjemmesider, så vi tar en gjennomgang av det vi veit, så får heller det vi ikke veit noe om bli stående ubesvart. Det er intrekrets, norgesmesterskapet og NTF U19 som blir gjennomgått, samt at vi tar en liten oppsummering av hvem som har kommi, forsvinni og har vært lenge ute med skade.

Juniortrenerne har hatt suksess de siste åra. Foto: Vålerenga Fotball.

 

 

Interkretsen

Vålerengas G19 slapp inn hele tre mål på bortebane på Rolvsrud. Hårreisende og Vålerenga er nå ikke lenger det gjerrigste laget i serien; men de scorer mest da. Det skal de ha for. Mot Skauen i går satte de syv pinner og poengmessig spiller det jo da mindre rolle at de slapp inn tre. Henrik Udahl, Tega George og Harmohan Singh satte to mål hver. Sektsenåringen Jørgen Linna satte det siste.

 

Vålerenga topper dermed fortsatt interkretstabellen, nå med fem poeng ned til undulatene og Stabæk. Stabæk har dog spilt to kamper færre enn Vålerenga. Så langt i sesongen er kun hjemmekampen mot Stabæk ført til tap. Resten av kampa er vinni.

 

Cupen

Vålerengas G19-lag møter Tønsberg på Valle i cupens åttendelsfinale. Dette blir sannsynligvis nok en lett seier for Vålerenga. Tønsberg slo Hei 3 – 1 i første runde, et lag som tapte hele 11 – 0 for Pors i NM-kvalifiseringa. Vålerenga banka Råde 9 – 0. I andre runde blei det 3 – 4 seier mot Halsen, som er det nest beste laget i Vestfold. Vålerenga banka Follo 0 – 5. I tredje runde blei det 2 – 1 seier over Vigør, et lag som har tapt 5 – 1 for Starts juniorlag. Vålerenga lekte seg videre med 0 – 15 borte mot Frigg.

 

Markus Brændsrød kom fra Tønsberg til årets sesong så at de kan utvikle gode spillere veit vi. De leder også årets kvalik i Vestfold, uten poengtap etter fem kamper; men vi trur ikke de skal by på store problemer for Vålerenga. Dog er det problemer også rundt denne spilledatoen, søndag 17. august. I utgangspunktet er det tippeligakamp mot undulatene denne dagen og dagen etter det oddsenligakamp mot KFUM. Onsdagen før og torsdagen etter spilles det interkretskamp. Et tøft program.

 

NTF U19

Gruppeoppsettet for NTF U19-turneringa på Hamar har vært klart i en måned. Nå begynner det å nærme seg så vi tar en kikk på det også i denne VM-pausa. Turneringa starter søndag 6. juli og Vålerenga møter Odd på Fartbana og svenske AIK på Briskeby dagen derpå. På tirsdag står Brann for tur på HIAS-bana. Dette er en turnering Vålerenga har vinni to år på rad nå. Det er ingen grunn til å tru at årets turnering blir noe annerledes.

 

Odd har et bra rekruttlag og ligger på 5. plass i oddsenligaens avdeling 1. Denne avdelinga ser dog langt enklere ut enn Vålerengas og Odd bruker flere spillere på 20 – 22 år. Vålerenga gjør nesten ikke det i det hele tatt. Odd røyk ut i cupens andre runde, hele 5 – 1 mot Vigør. Vi trur ikke det laget skal by Vålerenga på problemer. Odd har keeper Viljar Røsholt Myhra på G18-landslaget.

 

AIK er litt vanskeligere å si så mye om. I fjor tapte de finalen i cupen i Sverige 1 – 4 for Göteborg. De har midtbanespilleren Niclas Eliasson på det svenske G19-landslaget, men han spiller mye i allsvenskan, så det er usikkert om han får være med – litt som med Herman Stengel. Bortsett fra at svenskene har skikkelig VM-pause da. Ellers er årets AIK-sesong litt ubeskrivelig for oss.

 

Brann har som Vålerenga lekt seg videre til åttendelsfinalen i NM. Rekruttlaget ligger plassert midt på tabellen i Oddsenligaens avdeling 2. Brann har spissen Håkon Lorentzen på G17-landslaget. Interkrets ser det ikke ut tilå være i Hordaland. Bergensere vil vel helst ikke være en del av Norge. Og vi vil jo helst ikke ha dem her vi andre heller…

 

Tre i juniorstallen gitt seg

Vi har tidligere nevnt at juniorkeeper Marcus Engebretsen (19) har lagt opp for å satse på en karriere utenom fotballen. Det gjør at Kasper Cytrycki (19), Nima Danai (18) og Eyolf Aarø (17) er keeperne vi har. Aarø er for tida skada, hvilket gjør at Aleksander Holbø (16) er tredjekeeper for juniorene.

 

Blant forsvarsspillerne har Simen Olafsen (18) blitt tatt opp i a-stallen. Sander Pettersen (17) har kommi fra tsa tsa tsa, mens Henning Tønsberg Andresen (17) har kommi fra Heming. Marius Koss (19) har vært ute en tur med skade, men er nå tilbake. Pio Dingmeijok (18) er for tida skada. Michel Carrasco (17) har gitt seg i Vålerenga. Madhusan Vickneswaran (16) har hospitert opp på juniorlaget. Ellers inneholder troppen fortsatt Anders Plassen (19), Dodou Gaye (19), Vetle Skåttun, Mats Vågan (18), Markus Nakkim (18), Edvin Grant Langseth (17) og Mats Andersen (17).

 

På midtbanen skal Hanad Absawe (17) etter sigende ha gått til tsa tsa tsa. Han vingla jo litt fram og tilbake før sesongstart mellom å spille for Holmlia eller satse i Vålerenga. Han falt ned på Vålerenga og spilte én interkretskamp før han altså ombestemte seg igjen. Ulrik Koren (17) kom fra Ullern nylig. Didrik Støer Hagen (16) har fått en del spilletid. Vi tror det er en rimelig tropp fri for skader. Jesper Solli (19), Amir Daush (19), Rino Falk Larsen (18), Simen Hestnes (18), Hassan Rahmani (18), Teodor Stensrud (18), Dreni Ademaj (18), Tarik Al Moussaoui (17) og Andreas Nordheim (17) skal alle være skadefrie.

 

I angrepsrekka har Markus Brændsrød (19) hospitert på a-laget. Harmohan Singh (19) er tilbake etter skade og Jørgen Linna (16) har fått spilletid. Ellers har vi ingen informasjon om skader på Jonathan Serrano (18), Yusuf Kutluca (18), Tega George (18), Niklas Castro (18), Marius Nygaard (17), Henrik Udahl (17). Riki Alba (19) står oppført som juniortroppspiller, men han har lærlingkontrakt med a-laget.

 

Da håper vi at vi har nøsta med oss det viktigste som har skjedd i juniortroppen siden Vålerenga la ut troppen i januar.