Dommere fra helvete

16.06.2014 av under 2014, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Igjen er vi litt seint ute med kampreferatet, men vi måtte la raseriet over inkompetente dommere som får lov til å dømme toppserien få roe seg litt. Det har sjølsagt ikke roa seg helt, for når Norges Fotball Fiender setter opp en dommer som ikke ser albuetaklinger i huet, ikke gir kort for det og ikke klarer å blåse straffe når en spiller blir felt bakfra aleine med keeper; så er det natta.

Når fløytetøyta da har med seg en linjemann som ikke har behov for briller, men førerhund og bommer på åtte meter offside på en spiller som rusler ut når forsvaret har pusha ut for lengst, så risikerer man at Norge sender feil lag til europa. To av dommerne i oppgjøret mot undulatene fra togstasjonen holdt ikke nivået for å dømme fjerdedivisjon på herresida. Da skal de ikke dømme i toppserien. Vålerenga blei snytt for et uavgjortresultat på grunn av disse tos inkompetanse.

 

Bare ett minutt ut i oppgjøret kom kveldens styggeste situasjon – en knallhard albuetakling. Isabell Herlovsen gikk inn med full kraft, dro til med albuen og knocka Vålerengas kaptein Hanne Mellingsæter direkte. Sånt er kanskje greit i K1, men ikke en gang i Cecilia Brækhus’ verden og slettes ikke i fotball. Det skulle vært direkte rødt kort og minst tre kampers karantene. Dommeren reagerte ikke. Det blei ikke frispark en gang før fløytetøyta tredve sekunder seinere blei nødt til å blåse av spillet fordi Melling lå bevisstløs på kunstgresset. Melling måtte sjølsagt ut.

 

Minuttet seinere kom en ny albuetakling. Denne gang på andre sida av banen. Marte Berget gikk ned. Nå blei det i hvert fall frispark på 22 meter, men heller ikke denne gang blei det delt ut kort. Tina Wulf klinka til, men frisparket gikk én meter over tverrliggeren.

 

Vålerenga fortsatte å presse på og skapte også to hjørnespark med én spiller mindre på banen. Rett før det andre skulle tas, åtte minutter ut i oppgjøret, var det klart at Melling ikke klarte å fullføre kampen og Elisabeth Bakken blei bytta inn.

 

Etter dette kom undulatene inn i kampen og hadde et skudd fra tredve meter som traff tverrliggeren før det gikk over mål. Ytterligere tre sjanser for undulatene kom det før Emilie Haavi traff perfekt fra 22 meters hold. Sjanseløst for Guro Pettesen å redde.

 

Vålerengas andre målsjanse kom også på dødball. Wulf slo inn og Bakken kom på bakre stolpe, men skuddet var ikke godt nok plassert.

 

På overtid kom det en enorm skandale. Undulatene hadde hjørnespark og Vålerenga klarerte og pusha ut spillerne. Ballen kom ut på midtstreken der den blei pumpa inn igjen. Vålerengas forsvarsfirer sto på tyve meter. En meter utafor straffemerket rusla Herlovsen ut i soleklar offside. Hu gikk omlag tre meter feil vei før hu mottok ballen, fortsatt fem meter i offside, vendte opp og skøyt i mål. Det er bare én ting å si om den situasjonen. Linjemann var enten kjøpt og betalt, totalt blind eller så kan han rett og slett ikke offsideregelen. Og sånne dommere får altså dømme i toppserien. Er det rart serien sliter med omdømme når ikke en gang Norges Fotball Fiender satser såpass på serien at de kan ha dommere med nogenlunde kvalitet?

 

Andre omgang var sterk av Vålerenga. Veldig sterk. Etter å ha jobba knallhardt i første, men blitt pressa en del; så virka det som om Vålerenga allikevel var sterkere fysisk enn undulatene. Igjen fikk Vålerenga den første sjansa ved Marte Berget, før undulatene igjen traff tverrliggeren; men tretten minutter ut i omgangen skjedde på ny en dommerskandale. Berget var aleine med keeper på åtte meter og blei takla stygt bakfra uten mulighet til å nå ballen. Fløytetøyta blåste ikke straffe. Dette er en situasjon det ikke var mulig å misforstå. Det er ingen spisser som faller aleine med keeper på åtte meter og keeperen fortsatt står på mållinja.

 

Spillet bølga litt fram og tilbake, men Berget fikk en sjanse aleine med keeper etter at Bakken brøyt en undulatpasning på midten og rusha framover; men Berget klarte ikke å sette kula forbi keeper og bare noen minutter seinere var hu en skostørrelse unna å score igjen, etter at Johanne Fridlund hadde tråkla seg igjennom forsvaret før hu la inn.

 

Undulatene traff tverrliggeren igjen minuttet før full tid, mens Wulf igjen ikke klarte å treffe innafor målet på overtid. Dermed blei det tap 0 – 2, men definitivt var Vålerenga snytt for 1 – 1, vel og merke om man hadde satt den åpenbare straffa. I tillegg blei man også snytt for å bli en spiller mer på banen. I framtida ønsker vi å se dommere som i det minste holder nivået til adeccoligaen også i toppserien. De er det ikke mange av i toppserien i dag…

 

Dette var uten tvil den beste toppseriekampen Vålerenga har spilt i år. Det var tydelig at de prøvde og at de ville. Endelig var det full spurt både i angrep og forsvar. Det blei ikke så mye sjanser ut av det i starten, men etter hvert kom også sjansene. Særlig siste halvtimen, etter at Johanne Fridlund kom inn, var veldig god. Generelt sett var de aller fleste på tribunen langt mer fornøyd med denne kampen enn de har vært resten av året og undertegnede er fortsatt forbanna på de to dommerne som snøyt oss for uavgjort og ett poeng.

 

Vålerenga Damer – LSK Kvinner 0 – 2 (0 – 2)

Søndag 09.06.2014 18:30

Vallhall

Toppserien

174 tilskuere

 

Vålerengas lag:

 Guro Pettersen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter (c) – Brita Hansen

Camilla Christensen – Tina Wulf

Nasra Abdullah

Mina Kjørum – Marte Berget – Kristin Haugstad

 

LSK Kvinners lag:

Nora Gjøen

Ingrid Wold – Marita Lund (c) – Anna Westerlund – Marit Sandvei

Oda Fugelsnes – Sherida Spitse – Isabell Bachor – Emilie Haavi

Lene Mykjåland

Isabell Herlovsen

 

Vålerengas beste: Elisabeth Bakken.

 

Kampfakta:

8   Ut Hanne Mellingsæter (Vålerenga)
8   Inn Elisabeth Bakken (Vålerenga)
26 0 – 1 Spill Emilie Haavi
45 0 – 2 Spill Isabell Herlovsen (Marita Lund)
61   Ut Oda Fugelsnes (LSK Kvinner)
61   Inn Mimmi Løfwenius (LSK Kvinner)
61   Ut Marita Lund (LSK Kvinner)
61   Inn Marit Sandvei (LSK Kvinner)
61   Ut Nasra Abdullah (Vålerenga)
61   Inn Johanne Fridlund (Vålerenga)
71   Ut Isabell Herlovsen (LSK Kvinner)
71   Inn Anne Lise Olsen (LSK Kvinner)
79   Ut Brita Hansen (Vålerenga)
79   Inn Maren Hauge (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga LSK Kvinner  
1. omgang 2 7  
2. omgang 5 5  
Totalt 7 13  

 

Cornere  Vålerenga LSK Kvinner  
1. omgang 2 4  
2. omgang 0 0  
Totalt 2 4  

 

Spillerbørs:

Guro Pettersen – 6

Sjanseløs på måla, sto ellers en god kamp og var god venninne med tverrliggeren.

 

Rebecca Angus – 5

En kamp på det jevne av Angus. Blei litt mer forsiktig enn vanlig som høyreback. Var ikke helt med på målet til Haavi og må ta skylddeling for det ene tverrliggerskuddet med Søndenå. Ellers god kontroll.

 

Ingrid Søndenå – 5

En grei kamp. Duellsterk og unngikk stort sett å lage frispark i farlige situasjoner. Burde vært ute og støta på skuddet til Haavi og glemte å falle av sammen med Angus på en sjanse som endte med skudd i tverrliggeren.

 

Elisabeth Bakken – 7

Duellsterk og nær ved å score. Måtte inn for en skada Mellingsæter. Klarte seg greit i midtforsvaret og sjansene til undulatene kom stort sett på langskudd, med unntak av en feilberegning på et innlegg var det en svært god kamp. Herlig brudd og gjennomspill som Berget skulle ha scora på.

 

Brita Hansen – 3

Skapte til dels stor frustrasjon på tribunen på grunn av manglende vilje til å klarere med venstrefoten. Som venstreback slo hu dermed ballen ut over sidelinja gang på gang med høyrebeinet i situasjoner der en hver spiller skal bruke venstrebeinet. Bør sporenstreks flyttes over på høyrebacken.

 

Camilla Christensen – 5

Spilte en av sine beste kamper i den blå trøya så langt, men det blei ikke sjanser ut av det. Defensivt sterkt, men savner litt på det offensive spillet. Løp mye.

 

Tina Wulf – 6

Sjef på midtbanen og god i denne kampen. Det hjalp tydeligvis å be midtbanen løpe, for så mye som Wulf løp i denne kampen har ikke undertegnede sett a løpe før. Dessverre så satt ikke frisparkene og hjørnesparka helt som de skulle. Det trekker noe ned.

 

Nasra Abdullah – 5

Også Abdullah løp mye i denne kampen. Dessverre fikk heller ikke hu til så mye offensivt. Blei bytta ut med Johanne Fridlund og det skapte litt mer offensiv kraft i laget.

 

Mina Kjørum – 4

Jobba bra og har hurtigheten og arbeidsviljen som sitt store fortrinn. Dessverre blei det demma godt opp rundt kanta våre og de fikk få muligheter til å komme rundt å slå innlegg.

 

Marte Berget – 6

Soleklart snytt for straffe. Ellers brant hu tre veldig store sjanser og det er det som gjør at hu ikke blei Vålerengas beste i denne kampen. Kommi seg raskt etter en lengre skadeperiode. Med litt mer kamptrening er det håp om at måla begynner å renne inn også.

 

Kristin Haugstad – 5

Blei tatt ut på samme måte som Kjørum og fikk få muligheter til å komme rundt på kanten for å slå innlegg. La igjen mye svette i Vallhall, men fikk ikke betalt med de store sjansene denne gang.