Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Lett videre

29.05.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas G19-lag tok ingen sjanser da Follo sto på motsatt banehalvdel i cupen. De stilte riktignok uten Herman Stengel og Ali Iqbal, men ellers var det et toppa lag som dro til Ski. Vålerenga har ikke hatt suksess i NM de siste åra, blant annet røyk de ut tidlig for Lørenskog i fjor. Nå tok de ingen sjanser, på tross av at det var rekruttkamp mot nettopp Follo to dager seinere.

 

Vålerenga var effektive og scora allerede på kampens første sjanse. Jesper Solli fyra av med feil bein, keeper redda men ga en retur opp i kneet på Simen Olafsen og dermed tok Vålerenga ledelsen allerede i det sjette spilleminuttet.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på. Olafsen slo en herlig langpasning til Markus Brændsrød som var på løp inn i bakrommet. Brændsrød tok igjen pasninga tolv meter fra dødlinja, en meter utafor sekstenmeterstreken. Keeper kom ut, Brændsrød dro seg forbi og blei felt. Vi forstår ikke helt hvorfor dommeren nøyde seg med det gule kortet i den situasjonen, men det får gå.

 

Frisparket blei slått av Hassan Rahmani. Kula kom igjennom til Simen Hestnes som avslutta rett på keeper. Anders Plassen var der på returen, men også han traff keeperen som denne gangen klarte å klarere ut til venstre ned mot dødlinja; men der sto Niklas Castro og skøyt et skudd inn for styring og Plassen styra læret opp i redet. To målsjanser, to mål og det var ikke spilt tolv minutter ennå.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre på og Solli spilte igjennom Riki Alba. Alba skøyt over – tross alt, det ville kanskje vært urettferdig å score på alle sjansene. Den nesten sjansen var det Rahmani som brant. Etter at nesten hele vålerengalaget hadde vært innom ballen, stor bevegelse og klikk-klakk spill fikk Rahmani sjansen fra sektenmeterstreken; men den eneste dårlige touchen på det angrepsspillet var skuddet til Rahmani. Det var halvspilt første omgang og hjemmepublikummet hadde jubla høylytt og applaudert én gang i kampen. Det var fordi laget fikk et hjørnespark.

 

Rahmani fikk en ny skuddsjanse fire minutter seinere. En herlig opprulling fra Castro, via Hestnes og Solli satt Rahmani opp i ny drømmeposisjon for skudd. Fra atten meter fyra han av, men kula kom bare seks meter framover før den traff en bonde midt i nøtta.

 

Vålerenga ville dog ikke gå til pause uten å ha scora ett til. Brændsrød kom ute på høyrekanten, slo inn til Solli som sendte kula en hard pasning mot Castro. Castro finta skudd, men lot kula ta en skikkelig vålerengatunnel og Hestnes var igjennom og kunne ikke misse på sjansen i det målet han har scora på så mange ganger i oppveksten. Herlig spill av Vålerenga og egentlig litt dårlig gjort at Castro ikke kan krediteres målgivende pasning fordi han aldri var borte i læret.

 

Joda, Follo fikk faktisk en målsjanse i første omgang. Et frispark fra tyve meter feilaktig idømt. De skal ha for det Follo, det blei faktisk et hjørnespark ut av det. Ny heidundrandes applaus fra de frammøtte.

 

Andre omgang var ikke noe forskjellig fra den første egentlig. Vålerenga hadde kula, spilte Follo trill rundt og forsøkte å unngå å bruke for mye krefter. Den første målsjansen kom etter under to minutters spill. Rahmani la et frispark mot bakre stolpe og Plassen var millimetere unna å styre inn kula. Så fikk vi et litt uvanlig syn. Hestnes dribla fire mann sentralt i banen, men follokeeper Kristian Skogen redda. Returen havna hos Alba som heller ikke klarte å score.

 

I stedet måtte vi vente to minutter til på å få den fjerde pinnen. Igjen en herlig opprulling fra Brændrsrød til Hestnes, videre til Solli og Alba før Hestnes var igjennom og satte sitt andre for dagen. Da begynte også trener Johannes Moesgaard å gjøre bytter. Det første var å spare Solli til rekruttkampen to dager seinere. Inn kom Rino Falk Larsen.

 

Rett før timen var spilt kom dagens flotteste mål. Plassen spilte fram til Hestnes som slo en femtimeterspasning over til Brændsrød. >Ballen datt ned omtrent på hjørnet av sekstenmeterstreken og nedtaket til Brændsrød var det Zlatanklasse over. I nedtaket spilte han kula rundt forsvareren samtidig som han la inn et rykk. Helt vilt å se på. Han kom ned mot dødlinja, la hardt inn foran mål og Castro styrte den opp i redet.

 

Vålerenga lekte seg videre. Hestnes fikk to sjanser på under ett minutt til å fullføre hattricket sitt, men feila begge gangene, den siste sjansen blei det hjørnespark av. Olafsen blei tatt av banen, tross alt, han skulle reise til Bergen med a-laget bare noen timer seinere. Inn kom seksten år gamle Madhusan Vickneswaran. Et fantastisk talent. Dette var fjerde gangen undertegnede så en kamp med Vickneswaran. I de foregående har han storspilt som henholdsvis venstreving, høyreving og høyreback. Nå viste han at han også er en jævla god midtstopper.

 

Vel, tilbake til hjørnesparket. Brændsrød forsøkte å skru det rett inn, men blei stoppa av spilleren på første stolpe. Nytt hjørnespark og Brændsrød forsøkte igjen. Denne gangen fikk han den rundt spilleren på stolpa, men keeperen redda med kneet.

 

Høyreback Edvin Grant Langseth ville også være med på leken. Han tok et førti meter langt dribleraid før han fyra av. Skuddet strøyk stolpa på feil side. Moesgaard fortsatte med byttene. Ut med Brændsrød og inn med Tega George. Så blei Alba tatt knallhardt og måtte av banen. Samtidig gikk Hestnes av og inn kom Henrik Udahl og Dreni Ademaj.

 

Ademaj viste seg fram med en gang og fyra av et knallhardt skudd fra sektstenmeteren, men siktet var tydeligvis innstilt på keeperen i stedet for nettmaskene og Castro satte kula over fra kloss hold.

 

Med et kvarter igjen å spillet kom Follos andre målsjanse i kampen. Det var en heading som gikk rett på Marcus Engebretsen. Castro forsøkte seg igjen, men keeper Skogen gjorde en stor redning. Fem minutter før full tid glapp det litt for Vålerenga igjen og Follo fikk sin tredje målsjanse. Det endte med en kontring. Grant Langseth spilte til George som skøyt fra skrått hold. Det blei det ingen ting ut av. På slutten så det ut som om Vålerenga var fornøyde og sikra inn seieren. Fem null og videre til sekstendelsfinale.

 

Follo – Vålerenga G19 0 – 5 (0 – 3)

Lørdag 24.05.2014 13:00

Ski kunstgress 2

NM 32-delsfinale

100 tilskuere

 

Follos lag:

Kristian Skogen

Henrik Nøkleby – Nikolai Grefsli (c) – Ola Eikill Veflen – Eivind Hamarheim Johnsen

Thomas Scheen Moen – Shadi Ali – Simen Vedvik – Kim Oddmund Eriksen

Julius Skaug – Tobias Berg Endeson

 

Vålerengas lag:

Marcus Engebretsen

Edvin Grant Langseth – Simen Olasen – Anders Plassen (c) – Dodou Gaye

Hassan Rahmani

Simen Hestnes – Jesper Solli

Markus Brændsrød – Riki Alba – Niklas Castro

 

Vålerengas beste: Simen Hestnes

 

Kampfakta:

6 0 – 1 Spill Simen Olafsen (Jesper Solli)
11   Gult Kristian Skogen (Follo)
12 0 – 2 Frispark Anders Plassen (Niklas Castro)
15   Ut Julius Skaug (Follo)
15   Inn Endre Lubeck (Follo)
23   Ut Shadi Ali (Follo)
23   Inn Sivert Strangstad (Follo)
35   Gult Hassan Rahmani (Vålerenga)
39 0 – 3 Spill

Simen Hestnes (Jesper Solli, Markus Brændsrød) 

51 0 – 4 Spill Simen Hestnes (Riki Alba, Jesper Solli)
52   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
52   Inn Rino Falk Larsen (Vålerenga)
59 0 – 5 Spill Niklas Castro (Markus Brændsrød, Simen Hestnes)
60   Ut Hassan Rahmani (Vålerenga)
60   Inn Amir Daush (Vålerenga)
63   Ut Simen Olafsen (Vålerenga)
63   Inn Madhusan Vickneswaran (Vålerenga)
66   Ut Markus Brændsrød (Vålerenga)
66   Inn Tega George (Vålerenga)
68   Gult Niklas Castro (Vålerenga)
69   Gult Nikolai Grefslie (Follo)
69   Ut Riki Alba (Vålerenga)
69   Inn Henrik Udahl (Vålerenga)
69   Ut Simen Hestnes (Vålerenga)
69   Inn Dreni Ademaj (Vålerenga

 

Målsjanser Follo  Vålerenga  
1. omgang 1 6  
2. omgang 2 12  
Totalt 3 18  

 

Cornere  Follo  Vålerenga  
1. omgang 2 1  
2. omgang 1 2  
Totalt 3 3