Frisk start holdt akkurat

21.05.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | 2 kommentater

Vålerengas G16-lag hadde spilt seg fram til sekstendelsfinale i NM. Dette kalles gjerne mellomrunde østland og er siste runde som er delt inn i regioner. Fra og med nå er rundene landsdekkende. Det er to år sida Vålerenga sist vant norgesmesterskapet i denne klassen. Spørsmålet er om 1998-årgangen er sterk nok til å ta det med hjem i år. Det så ut til å bli en rein overkjøring av KFUM, som etter sigende skal være et veldig sterkt lag, men jaggu blei det spennende på slutten.

 

Allerede i det fjerde minuttet skulle Vålerenga ta ledelsen på en innøvd cornervariant. Didrik Støer Hagen slo hardt ut langs bakken. Alle forventa skudd fra Bilal Nije, men i stedet finta han ut hele KFUM med en helt uventa vålerengatunnel og Aron Dønnum hadde plutselig skuddåpning og dunka kula i nettet.

 

I det tiende minuttet økte Vålerenga ledelsen. Bilal Nije forsøkte seg på en brasse innafor femmeteren, men bomma grovt og skuddet blei i stedet en glitrende pasning ut på åtte meter til Nuh Kaya som klinka læret inn.

 

Og det var absolutt ingen vits i å droppe det første kvarteret for Vålerenga var dødelig effektive. Etter tolv minutter kom Vålerengas tredje målsjanse for dagen og nok en gang blei det mål. Støer Hagen kippa ballen over midtforsvaret til kåffa og Nije var igjennom aleine med keeper. Nije valgte den ultimate ydmykelsen av en keeper og lobba kula over Thomas Bjørnstad som dermed måtte plukke den tredje ballen ut av nettet. Så jævla enkelt.

 

Men Vålerenga er Vålerenga og herfra og inn så det ut som om gutta trudde kampen var vinni. Midtveis i omgangen skulle kåffa også få til en målsjanse. Edvin Akselsen fikk stå helt umarkert på fjorten meter, som eneste motstander i nærheten av boksen. Innlegget fra Philip Eng Romsaas var presist; men som takk for at midtstopperne ga ham så mye rom, så valgte han å blåse ballen ørten meter over kassa.

 

Like etter lå kåffa lå med elleve spillere bak ballen og det så umulig ut å komme til en stor målsjanse i nærheten av mål. Da starta høyreback Madhusan Vickneswaran et show som var verdt hele kampen aleine. Ti meter inn på kåffas banehalvdel, helt ute ved sidelinja starta han et dribleraid vi aldri har sett noen backer gjøre før ham. Det hele starta med en herlig piruett og vekk med de to førsteforsvarerne. Deretter satte han fart mot hjørnet av sekstenmeteren. Den ene etter den andre blei dratt av og kåffa måtte sideforskyve restene av forsvaret for å stoppe ham; men det etterlot seg et rom som kunne utnyttes og da Vickneswaran først kom seg inn i sekstenmeterfeltet, slo han kula inn bak forsvarerne i dette rommet. Inn fra venstre kant kom Dønnum og fikk en enorm sjanse fra syv meters hold. Han skøyt knallhardt i korthjørnet; men Bjørnstad var der med en feberredning og fikk slått kula til hjørnespark.

 

Der og da mista Dønnum tittelen som Vålerengas beste. Målet hadde vært for historiebøkene. Vi teller målgivende pasning på Vickneswaran, samtidig som vi tipser Kjetil Rekdal om en mulig løsning på høyrevingproblemet under Diego Calvo VM-ferie. Samtidig gir vi ti straffepush-ups til Dønnum.

 

Dommeren i kampen mangla spilleforståelse og det blei tydelig etter en halvtime. Akselsen blei spilt igjennom mot sekstenmeterfeltet. Midtstopperne hang ikke med, men keeper Bardh Musiqi var ute på tolv meter. Kasta seg ut til sida og fikk henda på ballen rett foran beina på Akselsen. Akselsen traff ballen rett etter Musiqi og fløy over ham som man gjerne gjør når man kommer sist på kula. Musiqi glapp ballen og den kom ut på tretten fjorten meter, der han plukka den opp. Til dommer Said Shafi Faryabi vil vi bare gi en grunnleggende lærdom som fysikklæreren din på grunnskolen burde ha lært deg: Når keeper går ut fra mål og ballen går keepers vei etter duellen, så har keeper vært på ballen. Alt annet er fysisk umulig. Og siden keeper altså i følge fysikkens grunnleggende lover var først på ballen, så skal ikke du som dommer blåse i fløyta di og peke på straffemerket. Og du skal heller ikke plukke opp det gule kortet i lomma di og vise det til keeperen. Flass!

 

Elias Hansson skøyt til venstre for seg sjøl. Musiqi gikk riktig vei, men straffesparket var alt for hardt og godt plassert til at han nådde helt ut til den. Plutselig var det kamp igjen – sånn helt ut av den svarte dommertrøya.

 

Etter målet bølga spillet fram og tilbake de siste ti minutta til pause. Både kåffa og Vålerenga skapte to sjanser hver. Den første vålerengasjansen kom på et frispark fra høyresida. Vikcneswaran slo inn i feltet og Dønnum heada utafor. Den andre kom på overtid. Dønnum forsøkte å lobbe over keeper, men løfta ikke kula høyt nok.

 

Vålerenga gjorde et par bytter i pausa. Ut gikk Jaspreet Singh Virk og Marouana Mounji. Inn kom Christian Dahle Borchgrevink og Pedram Bakhti uten at det gjorde det noe særlig enklere for skribenten. Årsaken til at dette nevnes er at vi ikke hadde med oss fotograf på kampen og trengte et bilde. Så vips hadde vi visst et bilde av Borchgrevink i arkivet etter at han sendte Vålerengas G14-lag til semifinalen i Norway Cup i fjor med et knallhardt frispark i krysset.

Den eneste vi har bilde av er Christian Dahle Borchgrevink. Foto: Hjesus.

 

Det var kåffa som kom best i gang i andre omgang. På et hjørnespark var Musiqi ute og slo ballen unna, men ikke langt nok. Returen fra seks meters hold traff ham liggende. Litt griseflaks, eller som vi pleier å si det på Sotahjørnet: Allah, Buddha, Jahve, Jupiter, Odin, Zevs og Satan rotta seg sammen mot Jesus.

 

Så var det Vålerengas tur til å få en sjanse. Vickneswaran spilte nydelig igjennom Muhammad Jatta; men Jatta sikta på Bjørnstad og traff rett på ham. Ingen målgivende på Vickneswaran der heller altså. I stedet blei Jatta belønna med gult kort ti minutter seinere. Sannsynligvis fordi han ikke var helt enig med dommeren som fortsatt blåste i hytt og pine og frispark til den som kom for seint i duellen i stedet for dem som var reint på ballen – frispark til kåffa altså.

 

Jatta blei belønna av trenerteamet også. Han slapp å spille resten av kampen. Ut gikk også Nije. Inn kom Mounji igjen, det er nemlig lov å ta ut og sette inn spillere på dette nivået. Inn kom også Martin Egeli. Fem minutter seinere fikk Didrik Støer Hagen gult kort uten at noen forsto noe som helst. Dommeren hadde kanskje fått solstikk.

 

Minuttet seinere fikk kåffa en ny stor sjanse. Fra litt skrå vinkel blei det avfyrt to knallharde skudd. Vi glemte i farta å notere nummeret på spilleren som skøyt, men Musiqi redda begge gangene; den siste slo han til corner. Han blei liggende på kunstgresset en liten stund, men kom seg opp og fortsatte kampen. Vålerenga benytta sjansen til å sette inn Jørgen Hexeberg Linna for Dønnum.

 

Med ni minutter igjen av ordinær tid klarte Akselsen å vende opp inne i sekstenmeterfeltet til Vålerenga og skøyt utagbart for Musiqi. Dermed var det nervepirrende på slutten. Kåffa skulle angripe. Vålerenga produserte tre målsjanser, satt inn Dønna igjen for Bilal Khan og blei belønna med et gult kort Marouane Mounji.

 

Vi skjønte aldri helt hva som gikk av dommeren. Kanskje glemte han at sekstenåringene bare skal spille i førti minutter. Det var ikke mye å legge til tid for, men fem minutter på overtid fikk Dønnum også et gult kort. Det så ut som om dommeren egentlig la til bare for å irritere Vålerenga. Etter seks minutters overtid blåste han endelig av og Vålerenga var videre.

 

Vålerenga G16 – KFUM 3 – 2 (3 – 1)

Søndag 18. mai 13:30

Valle kunstgress 2

NM G16 sekstendelsfinale

70 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Bardh Musiqi

Madhusan Vickneswaran – Ifejuwa Ajieh – Jaspreet Singh Virk – Nuh Kaya

Marouane Mounji – Didrik Støer Hagen

Bilal Nije

Muhammad Jatta – Bilal Khan – Aron Dønnum (c)

 

KFUMs lag:

Thomas Bjørnstad

Marius Vilming – Markus Wilberg – Frode Lilleås – Jens Løken Eilertsen

Ferdinand Ådlandsvik (c)

Håkon Stavrum – Elias Hansson

Philip Eng Romsaas – Edvin Akselsen  – Roald Aas Ravlum

 

Vålerengas beste: Madhusan Vickneswaran

 

Kampfakta:

4 1 – 0 Corner Aron Dønnum (Didrik Støer Hagen)
10 2 – 0 Spill Nuh Kaya (Bilal Nije)
12 3 – 0 Spill Bilal Nije (Didrik Støer Hagen)
29   Gult Bardh Musiqi (Vålerenga)
29 3 – 1 Straffe Elias Hansson
41   Ut Jaspreet Singh Virk (Vålerenga)
41   Inn Christian Dahle Borchgrevink (Vålerenga)
41   Ut Marouana Mounji (Vålerenga)
41   Inn Pedram Bakhti (Vålerenga)
55   Gult Benjamin Jatta (Vålerenga)
55   Ut Bilal Nije (Vålerenga)
55   Inn Marouane Mounji (Vålerenga)
55   Ut Bilal Nije (Vålerenga)
55   Inn Martin Egeli (Vålerenga)
60   Gult Didrik Støer Hagen (Vålerenga)
63   Ut Aron Dønnum (Vålerenga)
63   Inn Jørgen Hexeberg Linna (Vålerenga)
63   Ut Philip Eng Romsaas (KFUM)
63   Inn Nummer 18 (KFUM)
71 3 – 2 Spill Edvin Akselsen
72   Ut Bilal Khan (Vålerenga)
72   Inn Aron Dønnum (Vålerenga)
78   Ut Frode Lilleås (KFUM)
78   Inn Victor Ramløff Dahl (KFUM)
80   Gult Marouane Mounji (Vålerenga)
80   Gult Aron Dønnum (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga  KFUM  
1. omgang 7 3  
2. omgang 4 3  
Totalt 11 6  

 

Cornere  Vålerenga  KFUM  
1. omgang 2 4  
2. omgang 6 2  
Totalt 8 6  

 

  1. Flipper sier:

    Du later som du forstår fotball, men forstår tydeligvis ikke at med så mange bytter og drøying av tid vil dommeren også legge til tid, kan vel ikke si at dommere på valle dømmer mot vålerenga akkurat… vits

  2. […] i G19-laget i NM mot Follo i fjor var han midtstopper. Vi skal sitere litt fra hva vi skreiv i et kampreferat mot Kåffa i sekstendelsfinalen i NM for G16 i mai i fjor, da han var plassert på sin […]