Albadobbel i byderby

20.05.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Byderby mellom Vålerenga og Skeid. Det er litt historisk schwung over det, så var det da også temmelig godt besøk i Vallhall denne kvelden. Oksene ga mest lyd fra seg de få gangene de tro til da. Kanskje ikke så rart, det pleier ikke å være synging på rekruttkampa til Vålerenga. 285 tilskuere er uansett ganske bra oppmøte. Vålerenga stilte med et juniorlag forsterka med Gudmund Kongshavn og Fitim Kastrati.

 

Det tok ikke lang tid før Vålerenga tok ledelsen. Anders Plassen vant en duell i forsvar ute på høyrekanten. Vente vekk spissen og spilte inn til Ivan Näsberg som vrei videre til Moussa Nije ute til venstre. Nije satte fart mellom to skeidspillere, kom inn i feltet, dro av tredjemann og satt kula utagbart til side for keeper. Det hadde ikke gått syv minutter en gang.

 

Men Vålerenga var rå i starten av denne kampen. Skeid rakk knapt nok å ta avspark før Riki Alba skapte den neste målsjansen. En passiv stopper og Alba så en åpning fra omlag 18 meter. Dessverre sklei ballen av foten i skuddøyeblikket og skuddet gikk et godt stykke til side for mål. Det var virkelig moro å være vålerengasupporter i starten. Hassan Rahmani slo en glimrende crosser ut til Fitim Kastrati, som dro av skeidbacken og tidligere vålerenggutt Lars Vincent Andersen i mottaket. Vinkelen blei litt skrå og keeper redda. Kanskje litt egoistisk av Kastrati med Alba lurende på femmeteren.

 

Det neste angrepet fortjente en bedre skjebne. Ali Iqbal krangla med seg ballen, Jesper Solli slo ut på Kastrati som denne gang la inn på første touch. Alba steig til værs på femmeteren, men fikk akkurat ikke nok kontakt på kula til å styre den inn. Det var gått et kvarter og nå roa Vålerenga ned tempoet et kvarters tid før det eksploderte igjen.

 

Først ved Näsberg. Han fikk kula servert på sekstenmeterstreken og fyra av. Tverrligger og ned helt oppe i krysset; men Mathias Blårud var først på returen og dytta den ut til Alba som skøyt i korthjørnet. Vålerenga leda 2 – 0.

 

Vålerenga kjørte bare på. Blårud fikk skyte upressa fra atten meter, men skuddet var en meter for høyt. Så kom et lekkert angrep. Kastrati og Iqbal kombinerte på høyrekanten. Sistnevnte slo et perfekt innlegg som Alba styrte inn. Albas andre mål for dagen, Vålerengas tredje. Totalt sett hadde Vålerenga ni målsjanser i første omgang; mens Skeids eneste målsjanse var et skudd fra 25 meter av Andreas Steinbakk Olsen. Snakk om overkjøring.

Riki Alba blei tomålsscorer. Her i cupdebuten mot Nordstrand. Foto: Kenneth Myhre.

 

Men fotballkamper har to omganger og Skeid gjorde to bytter i pausa og kom til en drøss sjanser i starten av andre omgang. Den første var et skudd av Andersen fra hjørnet av sekstenmeteren; men Kongshavn hadde kontroll. Så heada Johnny Per Buduson utafor på et frispark fra Stian Kristoffersen. Samme Buduson serverte Jens Braathen Rognved kula på åtte meter, men han moste kula over og det var ikke noe problem å se frustrasjonen hans i lang tid over den brente sjansen.

 

Stian Nikodemussen blei satt inn i pausa og blei spilt igjennom mellom våre stoppere. Han forsøkte å lobbe over Kongshavn, men utførelsen var ikke god nok og Kongshavn kunne glisende plukke ned kula uten å anstrenge seg nevneverdig.

 

Det så stygt ut og Nije måtte ut og blei liggende i lang tid i stabilt sideleie ved benken. Rino Falk Larsen tok plass på midtbanen for å prøve å demme opp for angrepsbølgene til Skeid. Det fungerte nogenlunde. Det blei tett i midten, men fortsatt kunne Skeid angripe fra høyrekanten.

 

Backen Nasir Dernjani var meget offensiv og innlegget hans etter en drøy time blei styrt i kassa av Nikodemussen som vant duellen med Plassen. Og Dernjani fortsatte herjinga. Dribla seg igjennom fra høyrekanten og satte kula hardt ned i det lengste hjørnet. Kongshavn dro fram en av sine klassikere – beinparade og Vålerenga fikk rydda unna.

 

Vålerenga forsøkte seg med et frispark, men Mansor Gueye var høyest i duellen og heada kula ut på sekstenmeteren. Kristoffersen dunka den fram mot Buduson. Dodou Gaye så merkelig passiv ut, sto og venta og møtte ballen omtrent samtidig som Buduson kom løpende. Det gikk galt, Buduson fikk skotuppen først på ballen og kom igjennom. Kongshavn kom ut, Gaye løp opp Buduson og gikk i duell; men siden Kongshavn var et stykke ute kunne Dadason dra rundt ham. Bedre blei det ikke av at Gaye snubla i beina til Kongshavn heller. 70 minutter og 3 – 2.

 

Men da våkna Alexander Olsen og gjorde et strategisk bytte. Iqbal og Gaye bytta side. Etter det skapte ikke Skeid en målsjanse mer. I stedet var Vålerenga nærmest. Blårud spilte nydelig gjennom Solli på venstresida som klinka til på direkten. Skuddet gikk meteren utafor. Det spørs om han kanskje burde ha tatt ned kula i stedet for. Uansett, Vålerenga holdt ut og klatra opp til tredje plass på tabellen. Tolv poeng på fem kamper. Sterkt!

 

Vålerenga 2 Herrer – Skeid 3 – 2 (3 – 0)

Søndag 18. mai 18:00

Vallhall

Oddsenligaens avdeling 4

285 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Gudmund Kongshavn

Ali Iqbal – Anders Plassen – Ivan Näsberg – Dodou Gaye

Hassan Rahmani

Mathias Blårud – Jesper Solli

Fitim Kastrati – Riki Alba – Moussa Nije

 

Skeids lag:

Ivar Nordy Lysgård

Nasir Dernjani – Martin Vethe – Jo Andreas Gundersen – Lars Vincent Andersen

Jens Braathen Rongved – Bruno Leite – Andreas Steinbakk Olsen – Stian Kristoffersen

Johnny Per Buduson – Ilias El Hafedi

 

Vålerengas beste: Riki Alba

 

Kampfakta:

7 1 – 0 Spill Moussa Nije (Ivan Näsberg, Anders Plassen)
29 2 – 0 Spill Riki Alba (Mathias Blårud, Ivan Näsberg)
34 3 – 0 Spill Riki Alba (Ali Iqbal, Fitim Kastrati)
45   Gult Ilias El Hafedi (Skeid)
46   Ut Ilias El Hafedi (Skeid)
46   Inn Stian Nikodemussen (Skeid)
46   Ut Andreas Steinbakk Olsen (Skeid)
46   Inn Mansour Gueye (Skeid)
62   Ut Moussa Nije (Vålerenga)
62   Inn Rino Falk Larsen (Vålerenga)
62 3 – 1 Spill Stian Nikodemussen (Nasir Dernjani, Mansour Gueye)
70 3 – 2 Spill Johnny Per Buduson (Stian Kristoffersen, Mansour Gueye)
72   Ut Fitim Kastrati (Vålerenga)
72   Inn Markus Brændsrød (Vålerenga)
81   Ut Stian Kristoffersen (Skeid)
81   Inn Jibril Bojang (Skeid)
88   Ut Hassan Rahmani (Vålerenga)
88   Inn Simen Olafsen (Vålerenga)
90   Gult Ali Iqbal (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga  Skeid  
1. omgang 9 1  
2. omgang 1 7  
Totalt 10 8  

 

Cornere  Vålerenga  Skeid  
1. omgang 4 1  
2. omgang 2 1  
Totalt 6 2  

 

Spillerbørs:

Gudmund Kongshavn – 5

God på streken og i feltet. Kom på halvdistanse på det andre målet. Hadde én kjemperedning. Utspilla var dessverre langt under pari, noe som kan skyldes skade i foten.

 

Ali Iqbal – 6

Herlig innlegg på Vålerengas tredje mål. Var ganske god framover og skapte en del i denne kampen. Blei redninga da høyrebacken til Skeid virkelig begynte å herje. Låste den sida helt de siste tyve.

 

Anders Plassen – 7

Solid kamp av Plassen igjen. Sterk duellspiller. Måten han vant ballen på som starta én null angrepet var høy klasse. De fleste hadde måka kula ut over side linja. Plassen vendte opp i duellen og spilte en umarkert Näsberg. Var dessverre på etterskudd på 3 – 1 målet. Der mista han BB i dag.

 

Ivan Näsberg – 7

En veldig bra førsteomgang av Näsberg der han også var nær ved å score. Kreativteten er det ikke noe å si på. I andre blei det mer defensiv jobbing og ikke så mye kreativitet framover; men én målgivende og én andrepasning er noe å ta med seg.

 

Dodou Gaye – 3

Kjempetabbe på Skeids andre mål. Sleit fryktelig med Dernjani på høyrekanten, spesielt i andre omgang. Blei flytta over på høyrekanten i andre og der klarte han seg bedre.

 

Hassan Rahmani – 5

Vender spillet veldig bra og gjør den defensive rollen bortimot perfekt. Gjør også mye bra med vending av spillet; men han mista mye av kontrollen på midtbanen i andre omgang. Uvant.

 

Mathias Blårud – 5

Mer usynlig enn vanlig på dette nivået. Jobber alltid bra, men gjorde lite ut av seg i denne kampen. Sjølsagt viktig at han var først på returen på Näsbergs tverrliggerskudd. Den viljen ga oss tomålsledelse. Hadde et glimrende gjennomspill til Solli på slutten.

 

Jesper Solli – 5

Heller ikke han var like synlig som vanlig på midtbanen, men gjorde en kamp på det jevne. Alltid oppofrende og et par flotte pasninger. Mest en jobbekamp. Avslutta som venstreving og burde ha scora på slutten. Unormalt upresise dødballer.

 

Fitim Kastrati – 4

Var virkelig usynlig i denne kampen. Har fått Fredheim Holm-syndromet på dødballer og fikk ingen hjørnespark over førsteforsvareren. Hadde noen få øyeblikk, men totalt sett var dette svakt av Kastrati, som burde være en spiller som dominerer mer på dette nivået.

 

Riki Alba – 7

To målsscorer og begynner å vende seg til oddsenligaen nå. Kom til flere sjanser enn tidligere. Jobber alltid knallhardt.

 

Moussa Nije – 6

Fryktelig av og på. Når han er på er han outstanding og kan utfordre hvem som helst. Da ser han ut som en spiller som kan dominere i tippeligaen. Når han er av jobber han ikke godt nok defensivt. Det ga trøbbel for Gaye. Blei bytta ut, uvisst om han var sliten eller om det var sykdom.