Tafatt

12.05.2014 av under 2014, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengajentenes andre hjemmekamp for sesongen burde ha bydd på underholdende fotball, spillere med guts og angrepsvillighet. Det var absolutt ikke det vi fikk se i Vallhall. Det vi fikk se var et forsvar som stort sett klarerte kula langt vekk, sjøl om de hadde all verdens tid. Lange høye baller mot knøttsmå spisser, en midtbane som jogga i forsvar og jogga i angrep og generelt sett ingen angrepsvillighet.

 

Det var ikke et lag vi så angripe. Det handla om å levere fra seg kula til spissen, enten det var Johanne Fridlund eller Mina Kjørum. Deretter handla det om å stå og se på for å se om spissen klarte å drible seg gjennom hele forsvarsfireren til Arna-Bjørnar aleine.

 

De første tolv minuttene gikk det allikevel tålelig greit. Vålerenga skapte en enorm målsjanse og to halvsjanser. Den store målsjansen var en lang ball fram i bakrom der Kjørum parkerte forsvarsfireren til Arna-Bjørnar og kom aleine med keeper; men hu satte kula en halv meter utafor målstolpen.

Her burde Mina Kjørum ha sendt Vålerenga i ledelsen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Ikke det at Arna-Bjørnar spilte godt heller. De var bare litt mindre elendige enn Vålerenga. Dessuten spurta de i angrep når de vant ballen, som etter 35 minutter etter et dårlig utspill av Josefine Ervik. Vålerengas midtbane jogga etter og det blei undertall i forsvarssfireren. Skuddet var utagbart i krysset og Vålerenga lå under.

 

Vi hadde håp om at det skulle skje noe i pausa, men det var like tragisk etter pause. Etter en drøy time gjorde trener Glenn Rostad endelig et bytte. Ut med Nasra Abdullah og inn med Kristin Carlsson. Det hjalp ingenting. I stedet scora Arna-Bjørnar uten at det var i nærheten av en målsjanse. Fire meter fra sidelinja, én meter fra dødlinja. Et løst og høyt mislykka innlegg som falt ned i motsatt kryss. Ervik bevega seg ikke en centimeter etter ballen men tok det for gitt at den gikk over tverrliggeren og ut over dødlinja. En keeper skal alltid kontrollere at kula ikke detter ned under tverrligger. Vi registrerer derfor målet som keepertabbe.

 

Fem minutter før full tid fikk bergenserne nok et mål omtrent på samme måte som det første målet. De gadd å løpe i angrep, Vålerengas midtbane jogga etter. Det eneste å ta med seg fra denne kampen er at Nora Nadir debuterte for Vålerenga. To minutter før full tid kom hu inn, rakk å gjøre ett positivt raid, før hu senka seg ned på resten av jentenes nivå.

 

På overtid kjempa nemlig Kjørum en betydelig duell på hjørnet av seksten meteren. Den vant hu og fikk slått inn bak midtstopperne til Arna-Bjørnar; men Tina Wulf sto sentralt på tyve meter uten å forsøke å jakte etter et innlegg sentralt og Nadir sto igjen ute på kanten uten å jakte etter et innlegg mot bakre stolpe. Tafatt, rett og slett!

 

Det største høydepunktet i denne kampen var da dommer Emilie Rodahl Dokset ga en kraftig irettesettelse til trener Rostad. Så dårlig som Vålerenga spilte var det jaggu på sin plass. Sjøl om det han fikk kjeft for strengt tatt var at undertegnede skjelte ut fløytetøyta fordi hu ga Arna-Bjørnar innkast når det var takling bakfra med knotter i akillessena som gjorde at foten til Camilla Christensen sparka ballen utover sidelinja.

 

Vålerenga Damer – Arna-Bjørnar 0 – 3 (0 – 1)

Søndag 11.05.2014 15:00

Vallhall

Toppserien

153 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Josefine Ervik

Brita Hansen – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter – Maren Hauge

Ina Skaug

Tina Wulf – Nasra Abdullah

Camilla Christensen – Johanne Fridlund – Mina Kjørum

 

Arna-Bjørnars lag:

Erin Mc Nulty

Ingrid Ryland – Caroline Walde – Ingrid Østervold Stenevik – Cecilie Kvamme

Amalie Eikeland – Vilde Bøe Risa – Maria Brochmann – Lisa Fjeldstad Naalsund

Fanndis Fridirktsdottir – Hege Hansen

 

Vålerengas minst dårlige: Mina Kjørum

 

Kampfakta:

35 0 – 1 Spill Hege Hansen (Fanndis Fridriksdottir)
62   Ut Nasra Abdullah (Vålerenga)
62   Inn Kristin Carlsson (Vålerenga)
70 0 – 2 Spill Amalie Vevle Eikeland
77   Ut Fanndis Fridriksdottir (Arna-Bjørnar)
77   Inn Ine Wedaa (Arna-Bjørnar)
77   Ut Hege Hansen (Arna-Bjørnar)
77   Inn Tina Algrøy (Arna-Bjørnar)
85 0 – 3 Spill Tina Algrøy (ukjent)
86   Ut Ingrid Søndenå (Vålerenga)
86   Inn Elisabeth Bakken (Vålerenga)
87   Ut Cecilie Kvamme (Arna-Bjørnar)
87   Inn Åsne Takle Eide (Arna-Bjørnar)
88   Ut Johanne Fridlund (Vålerenga)
88   Inn Nora Nadir (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga  Arna-Bjørnar   
1. omgang 3 5  
2. omgang 1 7  
Totalt 4 12  

 

Cornere  Vålerenga  Arna-Bjørnar   
1. omgang 0 3  
2. omgang 1 1  
Totalt 1 4  

 

Spillerbørs:

Josefine Ervik – 4

Plukka ned noen frispark og cornere, men hadde egentlig fint lite å gjøre uten at det hjalp på målprotokollen. Tabbe på det andre målet, de to andre var utagbare.

 

Maren Hauge – 2

Arna-Bjørnar skapte fire skikkelige målsjanser. Alle kom mellom Maren Hauge og Hanne Mellingssæter. To av dem blei det baklengs av. Når så Hauge ikke én eneste gang gadd å ta et skikkelig løp framover og doble på kant, så gidder ikke vi å gi høy karakter heller.

 

Hanne Mellingssæter – 2

Greit nok, Melling vant en del på huet, og stort sett var Arna-Bjørnar tannløse; men vi gidder ikke å se på forsvarsspill. Hver gang de fikk kula og hadde minst femten meter til nærmeste angrepsspiller, så klarerte hu med et langt spark mot knøttsmå spisser.

 

Ingrid Søndenå – 2

Egentlig det samme som med Melling, bortsett fra at her blei det klarert utover sidelinja i stedet.

 

Brita Hansen – 3

Forsvarets minst dårlige. Tok faktisk tak i kula ved noen anledninger og kom litt opp i banen for å hjelpe kantspilleren. Hadde kontroll defensivt, men det skal da også bare mangle.

 

Ina Skaug – 3

Hadde noen defensive løp der hu faktisk spurta etter en spiller, men det var de gangene hu sjøl var skyld i balltapet og overgangen i mot. Noen gode ballgjenvinninger høyt i banen som blei søla bort med en gang.

 

Tina Wulf – 2

Hadde en dårlig avslutning fra hjørnet av sekstenmeteren fire minutter før full tid. Det var det eneste vi så av Wulf i kampen. Resten lunta hu rundt.

 

Nasra Abdullah – 2

Noen gode ballgjenvinninger høyt i banen. Forsøkte seg med et langskudd fra tyve meter, men det gikk rett på keeper. Lunta stort sett rundt på banen hu også.

 

Camilla Christensen – 3

Kom nesten til innleggsposisjon ved flere anledninger og var arkitekten bak Vålerengas første målsjanse. Det gir vi ett lite poeng på.

 

Johanne Fridlund – 2

Fungerte ikke som midtspiss. Blei altfor aleine.

 

Mina Kjørum – 4

Den eneste spilleren som på en eller annen måte virka interessert i å angripe. Dessverre måtte hu gjøre alt aleine og når du skal opp i hueduell med spillere du knapt rekker til sports-bhen, så blir det vanskelig. Burde ha scora aleine med keeper etter bare fem minutter.