The hitchhiker’s guide til Hallagerbanen

23.04.2014 av under Vålerenga | Ingen kommentarer

Hjelp! Hvor i alle dager er Hallagerbanen? Og hvordan kommer man seg dit? Dette og mere til lurer du sikkert på. Nordstrand har vært så elskverdig og villede med sin informasjon, så for å være på den sikre sida, at ingen går på en stjernesmell, så kommer vi med noen oppklaringer. Det er for eksempel ikke bare 300 meter sånn enkelte oppe på nordstrandsplatået trur.

 

35 meter

Aller kortest å gå er det hvis du hiver deg på en av Klanens busser som fyker av gårde ut til Hallagerbanen. De får nemlig parkere på den lille grusbanen bak Hallagerbanen og derfra er det bare 35 meter å spasere bort. Passer utmerka for ølhunder.

 

385 meter

Det nest korteste alternativet gjelder kun de som kommer sørfra, altså fra utlandet eller bytter kollektivtransport på Holmlia Stasjon. Buss 83 eller buss 80 E til Nationalteateret er altså alternativene. Bussholdeplassen heter Fiskevollen og byr på en slak stigning som tilsvarer å gå opp halve trappa på Jordal Amfi. Du spaserer på gangvei.

 

425 meter

Dette er også Fiskevollen, men nå for folk som angriper problemet fra Oslo Sentrum og ikke motsatt vei. Bussrutene er fortsatt 83 eller 80 E, men denne gangen må det stå enten Tårnåsen eller Holmlia på bussen. Byr på en meget bratt og tung start med ei bru over Mosseveien og når du kjenner mjelkesyra skikkelig i låra, så fortsetter det med en slak stigning. Gangveien tilsvarer trappetrening på Jordal Amfi.

 

450 meter

Dette finurlige alternativet heter Ravnåsen og er en bussholdeplass der du enten kan ta 77 fra Holmlia eller 77 til Holmlia. Passer ypperlig for folk som har bosatt seg på Bjørndal eller hopper av toget på Holmlia. Ruta begynner med slakt utfor på gangvei, før den avslutter med en brei og bratt sti. Passer dessuten ypperlig for folk som vil spare billettpenger for nå kommer du inn bakveien der det sikkert ikke står noen og krever deg for billett.

 

700 meter

Hallagerbakken heter bussholdeplassen og det er 79 bussen som tar deg dit. Uansett om du tar den fra Groruddalen, Østensjø eller Nordstrand. Dette er pur og rein utfor med et litt slakere parti på slutten. Igjen er det gangvei og du slipper slemme bilister som vil kjøre deg ned. Også her kan du snike deg bort til stien som tar deg inn bakveien, men det blir ikke kortere.

 

800 meter

Bilistene anbefales altså å parkere på parkeringsplassen på Hvervenbukta. Den er over 100 meter lang, så kommer du seint må du legge på over 100 meter til på lengden du må gå. Dette foregår på fortau og går flatt. De spreke kan riktignok ta gangveien, men da får du altså den tunge avslutninga som i 425-meters alternativet. Hvis du mot formodning skulle surre å gå feil vei ut av parkeringsplassen, får du en drøy kilometers spasertur langs verdens vakreste fjord – Bunnefjorden, før du avslutter med 425-meters alternativet. Passer for den badelystne.

 

1 200 meter

Det er nå vi virkelig begynner å mistenke Nordstrand IF for å drive med alvorlig supportertrakassering. Kommer du med tog, så er det korteste alternativet å gå fra Holmlia Stasjon og i tillegg til lokaltoget stopper Mysentoget her. Da går man gangveien ned til Holmlia kirke (som på grunn av beliggenheten er utkledd som moské) og spaserer inn langs fortau på Ravnåsveien. Avslutninga er umiskjennelig lik 450 meters alternativet. Her er det ingen andre motbakker enn opp fra Holmlia stasjon, men der er det heis. Spør NSB om hvilke tog som ikke er innstilt.

 

1 300 meter

Ingierds vei ligger i krysset der Ljabruveien og Herregårdsveien møtes og har fått æren av å ikle seg bussholdeplassnavnet. Hit går både 81 A og B og er en spasertur som kun inneholder fortau til du er forbi Ljan skole; men det er utfor så og si hele veien ned.

 

1 400 meter

På Hauketo Stasjon stopper 76, 77, 79 og 81 samt toget. Herfra er det gangvei hele veien, men du begynner med en litt seig motbakke før det blir svært så lett ned i dalen. Passer for de som vil ha en fin tur.

 

1 700 meter

Ljan stasjon, definitivt det lengste alternativet og for kjentfolk er det rart at akkurat denne stasjonen er anbefalt av Nordstrand. Du begynner her med motbakke, som etterhvert avslutter med 1 300 meters turen som altså går ned langs en bilvei stort sett uten fortau. Dette alternativet frarådes på det sterkeste. Vi ser ingen grunn til å gå av toget på Ljan Stasjon.