God start for damelaget

Damelaget startet endelig årets sesong i Toppserien. Det gjorde de hjemme mot Kolbotn. Og på laget var det hele fem debutanter fra start. Både Guro Pettersen, Brita Hansen, Nasra Abbdullah, Johanne Fridlund og Camilla Christensen startet kampen for Enga. I tillegg var dette Glenn Rostads første kamp som hovedtrener for damene.

Vålerengajentene feirer årets første mål. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Men det var bortelaget fra landet som kom best i gang og hadde kampens første mulighet da Andrine Tomter slo et frispark inn i feltet. Ballen endte til slutt opp hos en kolbotnspiller, men skuddet gikk både over og utafor mål.

 

Etter en litt dårlig start på kampen, reiste damene seg og kom mer med i kampen. Ingrid Søndenå pepret Mina Kjørum med langpasning etter langpasning, og gang på gang lyktes oppskriften. For Kjørum kom ofte igjennom på sin venstrekant og skapte også en god sjanse da hun slo ballen lavt inn bak midtforsvaret. Det endte derimot uten noen scoring, for Kolbotn klarte til slutt å klarere.

 

Derfra og ut omgangen var det en jevn kamp. Begge lagene sto solid i forsvar og det var en sjansefattig omgang. Kolbotns største sjanse kom etter noen skudd fra distanse, men når de skøyt rett frem der Guro Pettersen sto, så var det enkelt for hu å plukke ballen. Kolbotns kanskje farligste angrepsvåpen skulle være Synne Jensen, som tidligere har terrorisert Vålerenga. Det var før, for mandag var hun en skygge av seg selv og fikk ikke til noen verdens ting.

 

Marte Berget, som tidligere har spilt for Kolbotn, sto får førsteomgangs soleklart største sjanse. Etter en langpasning vant hun duellen med det to stopperne til Kolbotn, og kom alene mot keeper. Men avslutningen hennes gikk derimot rett på keeper etter et svakt forsøk.

 

Det gjorde Berget forbanna, og i andreomgang fikk hun tidlig sin revansje. To minutter var gått da midtstopperne til Kolbotn rotet det til for seg selv. En svak pasning ble snappet opp av Berget, som kom alene mot keeper nok en gang. Denne gang gjorde hun det motsatte av i førsteomgang. Hun la ballen vakkert nede i høyre hjørnet og i nettet. Dermed tok Vålerenga ledelsen. Og det var heller ikke ufortjent.

 

Kolbotn prøvde å svare rett etterpå, men når de bare spilte ball mellom seg selv uten å avslutte ble det ikke store sjansene av det. Etter en stille periode i kampen, fant plutselig Kolbotn ut at de trengte scoring. David Brocken på sidelinjen gjorde derimot ingen bytter, men skiftet litt på formasjonen på banen. Rostad derimot satt inn Ina Skaug for Johanne Fridlund etter 65 minutter. Det for å demme opp litt mer i det defensive spillet.

 

Kolbotn hadde mye ball den siste halvtimen, men Vålerenga sto godt organisert bakover og innleggene til gjestene måtte komme fra langt hold. Da ble det lett for Pettersen i mål å plukke det som kom, mens Hanne Mellingsæter og Søndenå headet unna det Pettersen ikke tok.

 

Så ble det plutselig farlig. Camilla Ose fikk til en kjempeavslutning opp i krysset. Men det hjalp så lite, for vi har fått inn en kjempekeeper. For mens Kolbotn var på vei mot å juble, så ville ikke Pettersen slippe inn mål i debuten. Hun slang seg etter ballen og fikk slått ballen ut til corner. En kjemperedning som reddet seieren.

Guro Pettersen var glimrende i debuten. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

For selv om Kolbotn prøvde å sette inn et lite press mot slutten, så Rostad det. Da satt han inn Maren Hauge og flyttet samtidig Rebecca Angus inn som en ekstra midtstopper. Det var en genistrek av den nye treneren, for Angus sin duellstyrke kom godt med når Kolbotn pepret på med innlegg.

 

Kolbotn kom aldri nærmere scoring, men det gjorde derimot Vålerenga. Berget gikk på løp som vanlig og i duell med keeper rett utenfor 16-meteren, gikk ballen videre til Camilla Christensen, som fikk avsluttet på åpent mål fra rundt 35 – 40 meter. Skuddet gikk dessverre over, men det gjorde så lite, for damene åpnet sesongen med en sterk hjemmeseier etter god laginnsats mot Kolbotn, og de inntok med det fjerdeplassen på tabellen etter første serierunde. Nå skal de bort å spille mot kjøpelaget til Arne Utvik, nemlig Avaldsnes. Den kampen går lørdag klokken 15:00 og Avaldsnes streamer kampen på sin youtube-kanal.

 

Vålerenga Damer – Kolbotn: 1 – 0 (0 – 0)

21.04.2014 15:00

Vallhall

Toppserien

161 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Guro Pettersen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter – Brita Hansen

Nasra Abbdullah – Tina Wulf

Johanne Fridlund

Camilla Christensen – Marte Berget – Mina Kjørum

 

Kolbotns lag:

Siiri Valimaa

Cecilie Liane – Maja Nordahl – Eirin Kleppa – Andrine Tomter

Rachael Axon – Anja Sønstevold – Sheila van den Bulk

Ellen Wang – Camilla Ose – Synne Jensen

 

Vålerengas beste: Guro Pettersen

 

Kampfakta:

47 1 – 0 Spill Marte Berget
65   Ut Johanne Fridlund (Vålerenga)
65   Inn Ina Skaug (Vålerenga)
80   Ut Mina Kjørum (Vålerenga)
80   Inn Maren Hauge (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga  Kolbotn   
1. omgang 2 1  
2. omgang 2 2  
Totalt 4 3  Spillerbørs:

Guro Pettersen – 8

Kunne ikke hatt en stort bedre debut i Vålerengadrakta. Fikk ikke de store prøvelsene, men sto solid mellom stengene og plukket opp det som kom av innlegg. I tillegg hadde hun en matchvinnerredning da hun måtte opp i krysset for å slå unna en ball midtveis i andreomgang.

 

Rebecca Angus – 6

En kamp på det jevne. Var med bra offensivt i deler av spillet, men slet til tider med å holde følge da Andrine Tomter kom på løp for Kolbotn.  En kamp på det jevne for Angus.

 

Ingrid Søndenå – 7

Mye gode, presise langpasninger over til Mina Kjørum på venstrekanten, som ofte førte til innlegg. Defensivt sto hun godt og det ikke Pettersen i mål tok, det tok hun og makker Hanne Mellingsæter seg av. Solid kamp av Søndenå.

 

Hanne Mellingsæter – 7

Mellingsæter er igang med sin 17. sesong i Vålerengadrakta. Den startet hun solid i midtforsvaret og samspillet med Pettersen i mål og midtstoppermakker Søndenå var solid.

 

Brita Hansen – 6

Kom ikke nevneverdig mye med fremover, men hadde stort sett kontroll bakover. Kun et par ganger kom Kolbotn til innlegg, men det uten hell.

 

Nasra Abbdullah – 6

Vant flere dueller på midtbanen både i lufta og på bakken. Hun var god til tider, men kom ikke til avslutninger, samtidig som det ble en del feilpasninger.

 

Tina Wulf – 6

Vant dueller på midtbanen, men kom dessverre ikke til avslutninger. Hadde også, i likhet med mange spillere, noen feilpasninger her og der. Og når vi vet hvilket avslutningsben Wulf har, var det veldig synd. Fikk heller ikke slått så mye dødballer på mandag, men når hun først slo corner var det godt slått, men Kolbotn fikk slått unna i feltet.

 

Johanne Fridlund – 5

Hun scoret tre mål i treningskampen mot Kolbotn i vinter, men var relativt anonym på mandag. Det så ut som Kolbotn hadde blitt mer oppmerksom på nysigneringen og stoppet henne flere ganger. I tillegg slet hun litt med tempoet til tider, men ellers en grei debut av 17-åringen.

 

Camilla Christensen – 5

Overbeviste ikke i debuten. Kombinerte fint til tider med Angus, som kom på løp fra sin backposisjon, og demmet opp defensivt når Angus var med fremover. En grei kamp fra Christensen, som signerte fra nettopp Kolbotn i vinter, men hun har fortsatt noe å gå på i det offensive spillet.

 

Marte Berget – 7

Det ble en vanskelig kamp for Berget, som måtte gjøre mye alene. Kom egenhendig alene mot keeper to ganger, en gang i hver omgang. Den ene gangen bommet hun etter en svak avslutning, mens den andre gangen viste hun oss hva hun er god form, når hun lekkert satt ballen i høyre hjørnet og ble matchvinner.

 

Mina Kjørum – 7

Kanskje Vålerengas beste offensive spiller i serieåpninga. Kom mye rundt på kanten og gikk på mange gode løp. Hun skapte blant annet en av Vålerengas sjanser da hun slo et farlig innlegg mellom keeperen og stopperne til Kolbotn. Dessverre var det ikke noen Vålerengaspillere som rakk fram i feltet. De gangene hun ikke kom til innlegg dro hun seg innover i banen. En solid kamp før hun ble byttet ut.