En ny Drillo?

19.04.2014 av under 2014, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Bohemtida er tilbake i Vålerenga for fullt. Nyervervelsen Markus Brændsrød kjørte til tider karusell med både tre og fire kvikspillere og var periodevis til forveksling lik en ung Egil «Drillo» Olsen. Kviks venstreback Nicolai Johansen er nok fortsatt svimmel og har mareritt om overstegsfinter, piruetter og rykk resten av sesongen. Allerede etter ti minutter hadde han fått nok og hver gang Brændsrød utfordra han fikk han backup av to eller tre spillere til – uten at det så ut til å hjelpe nevneverdig.

Noen høydepunkter fra Ditt Oslo.

 

Kvik Halden er tippa som en av opprykksfavorittene i oddsenligaens avdeling fire; men mot Vålerengas rekrutter fikk de knapt nok låne ballen og Kviks tilfeller av mer enn tre trekk i laget før Vålerenga brøyt de første seksti minuttene kan man telle på én hånd. Det var et offensivt og aggressivt Vålerenga anført av Mathias Blårud, samtidig rolig og ballbesittende styrt av Hassan Rahmani. Vålerenga starta kampen med å angripe på høyrekanten, ved Brændsrød. Det blei hjørnespark og nytt hjørnespark og ingen ting ut av det. I stedet fikk Almir Taletovic en halvsjanse på et skudd fra drøyt 25 meter; men Gudmund Kongshavn kontrollerte skuddet langt utafor. Vålerenga fortsatte på høyrekanten og etter drøye fem minutter var det klart for en kjempesjanse. Brændsrød parkerte Drilon Turkay og dro av Johansen, men skuddet fra hjørnet av femmeteren gikk til innkast. Det var uansett advarsel på hva som skulle komme seinere.

 

Vålerenga trilla ball, Kvik løp i mellom og Taletovic skøyt enda lenger utafor enn ved forrige forsøk. Etter om lag halvspilt omgang eksploderte det på høyrekanten igjen. Dodou Gaye spilte fram til Brændsrød som starta med å dra av Turkay med første touch, deretter Mathias Engebretsen med andre touch, Johansen og Jiress Suka-Suka blei borte med en piruett og et rykk; men skuddet fra femmeteren traff rett på Joacim Heier i kvikmålet.

 

Kvik fikk en sjanse på dødball fra 35 meter; men Ole Strømsborg skøyt både én meter for høyt og for langt til sida og heller ikke hardt nok til at Kongshavn ville ha sett den gå inn. I stedet var det Marius Koss som kom på overlap på venstresida, slo inn og fant Riki Alba. Alba fikk dessverre kula litt bak se, men fikk til en bra heading som Heier måtte slå til hjørnespark.

 

Haldenserne fikk et hørnespark som endte hos Strømsborg som fyrte fra åtte meters hold. Kongshavn var ute på femmeteren og tro til med en håndballredning. Så var det Vålerenga sin tur til å få dødball. Frispark fra tredve meter og fus i alt Brændsrød skulle sjølsagt skyte. Det var et klasisk hockeyskudd, hardt langs bakken for styring. Styring blei det, rett i beina på Fitim Kastrati som dessverre ikke fikk nok trøkk i skuddet.

 

Minuttet seinere var farlig igjen. Gaye slo ut til Brændsrød og i frykta for driblekongen sendte Kvik tre spillere ut mot vingen som titta opp, så at Kvik var i undertall i boksen og slo et innlegg i stedet. Så overraskende var det at Brændsrød faktisk ikke skulle drible, at Jesper Solli, som sto helt aleine på femmeteren med åpen kasse, ikke fikk stokka beinet i det innlegget kom, men bomma på ballen. Han er nok vant med at Brændsrød skal dra av minst tre mann før han slår innlegga.

 

Men bare to minutter seinere lå kula i nettet. Gaye kjempa om læret nede ved hjørneflagget og vant et frispark. Fus i alt slo inn mot bakre femmeter. Anders Plassen steg til værs og knuste to haldensere i duellen, heada til en totalt umarkert Mathias Blårud som styrte kula opp i krysset med pannebrasken. Vålerenga kunne gå til pause med en fortjent 1 – 0 ledelse og om lag 85 prosent ballinnehav.

Mathias Blårud header inn det første målet. Foto: Christian Haksø (Ditt Oslo)

 

Til andre omgang tok kviktrener Nils Lexerød ut en totalt usynlig Sebastian Eriksen og satte inn Faton Hoti i stedet. Det så ikke ut til å by på de store problemene for Vålerenga som fortsatte å dominere. Hassan Rahmani klinka til fra søtten meter rett etter at dommeren hadde blåst i gang for andre omgang. Skuddet traff ikke mål; men det gjorde heller ikke så mye. Angrepet blei avslutta og det var umulig å kontre på Vålerenga. Det var lite som skjedde annet enn at Vålerenga trilla ball og bønda mista kula så raskt de hadde fått tak i den i starten av andre omgang.

 

I det 58. minutt gjorde begge lag et bytte. Kastrati fikk seg en smell et par minutter tidligere og Alexander Olsen valgte å ta ham av banen. Inn kom Moussa Nije. Lexerød svarte med å ta ut høyrebackk Fredrik Lium og sette inn Martin Elvestad som midtstopper, men mest av alt – de flytta oddsenligaens beste høyreback ut på høyrebacken. Best i følge trener Lexerød. Eller som Klanens Webradio sa det: Vi får se da…

 

Det tok om lag tredve sekunder før Bouchleh blei runda for første gang, men skuddet til Nije gikk i nettveggen og burde kanskje heller ha vært et innlegg. Om lag ti minutter seinere utfordra Nije for andre gang og da måtte Bouchleh ty til felling – innafor straffefeltet. Om Bouchleh er oddsenligaens beste høyreback, så skal Nije få herje fritt i år. Da er det ingen som kan stoppe ham. Alba plasserte straffa sikkert nede i stolperota til venstre for seg sjøl. Keeper gikk motsatt vei.

Hassan Rahmani feirer målet med Riki Alba. Foto: Christian Haksø (Ditt Oslo)

 

Det tok godt over en halvtime av andre omgang før Kvik skulle få noe som ligna på en målsjanse. Vålerenga dreiv mest og kontrollerte kampen og slapp til Kvik litt mer i spillet, uten at de egentlig hadde klart å skape noe; men innbytter Hoti fikk av gårde et farlig skudd etter at Koss slo en feilpasning. Kongshavn måtte slå læret til hjørnespark.

 

Vålerenga svarte direkte etter hjørnesparket. Kvik hadde få spillere tilbake og Blårød spilte igjennom Brændsrød helt aleine inne i straffefeltet. Førstetouchen blei dessverre litt hard og Brændsrød kom litt nærme keeper. Han forsøkte å kippe over en utrusende Heier, men av en eller annen grunn gikk bare Heier halvveis ned og fikk redda.

 

Med drøye fem minutter igjen å spille fikk haldenserne sin andre sjanse i andreomgang. Ingen av Vålerengas tre midtbanespillere fulgte med på Dino Mulac som fikk stå helt umarkert på 22 meter. Derfra fikk han servert Turkaj som for første gang i kampen var forbi Gaye med en halvmeter og fikk slått inn. Strømsborg vant en sjelden duell med Plassen, men måtte slåss så mye for å få huet først på læret at kula gikk et par meter over tverrliggeren.

 

Vålerenga fikk to sjanser på slutten etter brudd høyt i banen. Først ved Brændsrød som brøyt en pasning fra Elvestad. Skuddet hans blei slått til hjørnespark, et hjørnespark Vålerenga ikke flytta opp folk på. Deretter var det Blårud som brøyt. Alba gikk på tvers og kom til skuddmulighet med venstrebeinet fra sekstenmeterstreken, men skuddet gikk utafor.

 

Totalt sett var det en kontrollert kamp av Vålerenga som viste seg som et mye bedre fotballag enn Kvik. Det får man til å undres over disse journalistene som tipper Vålerenga som bunnkandidat i årets oddsenliga. Følger de ikke med? Vålerenga 2 blir å finne på øvre halvdel hele sesongen. De har et lag som i gjennomsnittsalder nesten er ett år eldre enn i fjor.

 

Vålerenga 2 Herrer – Kvik Halden 2 – 0 (1 – 0)

Onsdag 16.04.2014 18:00
Oddsenligaen avdeling 4
Vallhall
186 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Gudmund Kongshavn (c)

Dodou Gaye – Simen Olafsen – Anders Plasen – Marius Koss

Hassan Rahmani

Mathias Blårud – Jesper Solli

Markus Brændsrød – Riki Alba – Fitim Kastrati

 

Kvik Haldens lag:

Joacim Heier

Fredrik Lium – Dardan Mehmeti (c) – Josef Myhren Bouchleh – Nicolai Johansen

Sebastian Eriksen – Jiress Suka-Suka – Mathias Engebretsen – Drilon Turkaj

Almir Taletovic – Ole Strømsborg

 

Vålerengas beste:  Simen Olafsen

 

Kampfakta:

43 1 – 0 Frispark Mathias Blårud (Anders Plassen, Markus Brændsrød)
46   Ut Sebastian Eriksen (Kvik Halden)
46   Inn Faton Hoti (Kvik Halden)
52   Gult Jiress Suka-Suka (Kvik Halden)
58   Ut Fredrik Lium (Kvik Halden)
58   Inn Martin Elvestad (Kvik Halden)
58   Ut Fitim Kastrati (Vålerenga)
58   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
71 2 – 0 Straffe Riki Alba
77   Ut Nicolai Johansen (Kvik Halden)
77   Inn Dino Mulac (Kvik Halden)
87   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
87   Inn Vetle Skåttun (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga 2 Kvik Halden  
1. omgang 6 4  
2. omgang 5 2  
Totalt 11 6  

 

Cornere Vålerenga 2 Kvik Halden  
1. omgang 3 2  
2. omgang 3 3  
Totalt 6 5  

 

Spillerbørs:

Gudmund Kongshavn – 6

Lite å gjøre, men redda solid de tre gangene han blei satt på prøve. Bedre utspill enn på lenge. Styrer gutta solid og preiker så å si hele tida – fryktelig slitsomt. Det fører sjølsagt til ett poengs trekk for overdreven skarring.

 

Dodou Gaye – 7

Temma venstreving Drilon Turkaj, Kviks toppscorer i 2013, så han bare kom til ett innlegg i løpet av 94 minutter med fotballkamp – og det var vel strengt tatt midtbanen sin skyld at han slapp til ved den anledninga. Har endelig fått høyrebackplassen etter å ha blitt forvist ut på venstrebacken av Marcel og Ali Iqbal i fjor. Offensivt gjorde han ikke så mye ut av seg, men skapte frisparket som Vålerengas første mål kom på.

 

Simen Olafsen – 8

Debuterer i tippeligaen før du veit ordet av det. Dønn solid defensivt. Tapte ikke en eneste duell, solid med ballen i beina og har noen giftige langpasninger. En klassespiller som enten må tas opp i a-stallen permanent eller leies ut i første divisjon. Han er minst ett nivå over oddsenligaen.

 

Anders Plassen – 7

Sterk duellspiller og gjorde det meste bra defensivt i denne kampen. Viste seg også fram offensivt og vant duellen i kamp med to kvikspillere ved Vålerengas første mål. Burde kanskje vært ute og støta på Taletovic ved to tilfeller der han fikk skyte fra brukbare posisjoner; men skudda var så dårlig så vi trekker ikke nevneverdig for det.

 

Marius Koss – 5

Planen var at Koss skulle gå rundt på venstresida, mens Kastrati skulle trekke inn. Kun ett innlegg som datt ned inne i boksen blir da litt tynt i det offensive spillet. Bakover var det derimot dønn solide saker. Ga Kvik amp;nbsp;en unødvendig målsjanse i andreomgang. Ellers bra.

 

Hassan Rahmani – 6

Må ta deler av skylda for at Kvik kom til noen enkle avslutninger rett utafor sekstenmeterstreken, men stort sett var det som vanlig svært solide saker fra Rahmani. I tilfellene der Kvik pressa høyt var han rolig nok til å finne et pasningsalternativ som løste opp problemene, så Vålerenga fikk ro med ballen i laget. Er nesten alltid spillbar.

 

Mathias Blårød – 7

Den som gjorde mest ut av seg av midtbanespillerne. Løp mye, vant mye dueller og var generelt en plage for motstanderne. Scora ett fint mål og kunne fort ha hatt en målgivende på slutten. Flink til å gjøre seg spillbar.

 

Jesper Solli – 6

Solli er alltid oppofrende. Løper og løper. Det blei mest grovjobbing i denne kampen, men det gjorde han da også bra, spesielt i første omgang da Kvik ikke klarte å holde ballen i laget. Så fryktelig sliten ut mot slutten av andre omgang.

 

Markus Brændsrød – 7

Har et fantastisk rykk og noen herlige finter. Skapte to enorme målsjanser for seg sjøl med dribleraidene sine og blei spilt aleine med keeper ved ett tilfelle. Brant alle tre og det ødelegger inntrykket noe. Lærer han seg å score mål så er tippeligaen raskt et sted han befinner seg. Slo frisparket som det første målet kom på.

 

Riki Alba – 6

Jobba utrettelig på topp og vant om lag 70 prosent av duellene han var i. Blei dog pakka godt inn og kom kun til to avslutninger i spillets gang. Straffa han satte var så solid at den ga et ekstra poeng i seg sjøl. Det er viktig å ha en spiss som er sikker på straffe.

 

Fitim Kastrati – 4

Hadde noen fine dribleraid i første omgang, men innlegga kom ikke fram til en blå spiller. Greit defensivt, men tamt offensivt. Ikke mer enn godkjent av Kastrati denne gang.

 

Moussa Nije – 6

Fikk en drøy halvtime og rakk to raid på kanten på den halvtimen. Det blei straffe av det andre raidet. Ellers var dette en kamp der de siste tyve minuttene var prega av at Vålerenga skulle trygge hjem. Det gjorde de stort sett utmerka.