Seriemester tross reservetrener

24.02.2014 av under Ishockey | Ingen kommentarer

Vålerengas damehockeylag tok i mot Jordal i ungdomshallen søndag. Trener Thomas Pettersen var sjuk og to skada spillere måtte opp i ringa. Tina Scott fikk sin debut som hovedtrener, mens Ingrid Renli tok jobben som døråpner i og med at dispensasjonen til reservekeeper Mathilde Wedén Johnsrud ikke er klar ennå, men ventes klar til neste kamp.

Tina Scott debuterte som hovedtrener for Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Scott fikk en vanskelig jobb med rekkekombinasjonene. Vålerenga mangla en bråte løpere men var overbefolka på backplass, noe som førte til litt uvante løperekker og en første periode det ikke akkurat lukta svidd av. Litt over halvveis i perioden etablerte Jordal seg i Vålerengas sone for første gang. Og etter et par gode skuddforsøk begynte jentene å bli slitne, men bytte fikk dem ikke og pucken fikk de heller ikke ut av sonen. Det endte med at Millie Rose Sirum vant tilbake pucken i et evinnelig kaos foran Vålerengas mål. Emilie Kristiansen så ikke utgangen på skuddet og pucken sklei inn bak henne.

Emilie Kristiansen sto godt, men måtte se én puck bak seg. Foto: Kenneth Myhre.

 

Mot slutten av perioden pådro Marlene Günther seg en tominutter for ei litt hard takling inn i vantet. Jordal skapte ingen ting i undertallet, i stedet kunne Vålerenga kontre ved Josefine Biseth Engmann. Hu dro av siste forsvarer i midtsonen og akkurat som forrige gang, så blei det satt inn en stygg knetakling. I irritasjonen over at det ikke blei minutter (og det skal vel innrømmes at det kom noen stygge gloser mot dommer Christer Gangsø også) så glemte vi helt å få med oss synderen.

 

Vålerenga starta midtperioden med tolv sekunder i undertall. Det tok for øvrig ikke mer enn tretten sekunder før Victoria Løvdal pådro seg en tripping. Det skulle vise seg at Vålerenga hadde benytta pausa godt og overtallsspillet så veldig bra ut. Vålerenga hamra på med skudd mot Ida Due-Sørensen og Therese Strømstad sto plustelig aleine på to meter; men løfta pucken et par centimeter for høyt.

 

Strømstad var farlig foran mål i sin noe uvante løperrolle og blei involvert i kampens første fight. Det vil si, Emma Marie Kvello slo tre ganger uten at Strømstad gadd å ta igjen, så det kan ikke ha vært nevneverdig mye kraft i de slaga. Allikevel litt merkelig at det ikke blei en tominutter. Den kom for øvrig bare halvminuttet seinere etter en slashing av Andrine Furulund.

 

Overtallsspillet satt ikke denne gang og i stedet blei det undertallsspill etter at Linn Aakre satt inn en bra brikke for første gang i kampen. Det skulle det bli mer av. I undertall var Vålerenga allikevel best og Marlene Günther farlig frampå, men en irriterende god Due-Sørensen fikk dekka krysset i siste liten.

 

God var hu også seks minutter seinere da Biseth Engmann og Aakre kombinerte fint inne i sonen og Aakre fikk servert pucken i målgården; men det var det med backer som fungerte som løpere og det virka som det hele tida var backa våre som skulle få de største sjansene. Vålerenga pressa på nå og Kvello forsvant ut av isen for et kvelertak – den roughingen kunne ikke en gang dommeren velge å overse. Men overtall fikk vi ikke spille lenge, for Løvdals svalestup var tydeligvis gode nok teaterkunster til at Gangsø viste ut Strømstad.

 

Vel, Strømstad fikk to minutter å tenke på i fryseboksen og det var mer enn nok til at hu skjønte hvordan Due-Sørensen kunne overlistes. Det tok 28 sekunder fra hu slapp ut til pucken lå i mål. Og igjen var det to backer som vikarierte som løpere som sto for det hele. Vålerenga fikk klarert etter å ha blitt litt pressa de første sekundene etter undertallet. Pucken sklei inn i Jordals sone og Kaisa Fjellhammer Martinsen måtte ned å hente den. Hu vendte opp mot vantet i stedet for å trekke seg inn bak eget mål. Aakre jobba opp pucken og satte ei deilig brikke på Fjellhammer Martinsen før hu tok med seg pucken inn mot mål. Strømstad kom skliende inn mot målgården og med en nøyaktig pasning fra Aakre, styrte hu inn utligninga.

Therese Strømstad utligna for Vålerenga.  Foto: Kenneth Myhre.

 

Det var under tre minutter igjen av perioden og det hele så mye bedre ut. Vålerenga var langt bedre enn Jordal nå og vi venta på det avgjørende målet. Ikke så rart da, at når Vålerenga slo en sjelden iceing, så ville plutselig linjedommeren Daiva Olsen nekte Jordal å bytte spillere. Morsomt for oss på tribunen, men merkelig at sånne dommere får lov til å dømme.

 

Vålerenga vant droppen og gikk rett i angrep. Aakre forsøkte seg med et tilsvarende pass som ga utligning, men Biseth Engmann klarte ikke å overliste Due-Sørensen. Tretti sekunder før slutt gikk Jordal i offside og bytta spillere. Man skulle egentlig ikke tru at det var Vålerenga som hadde en trenerdebutant, men Jordal – for makan til bra bytte er det sjeldent man har sett. Vålerenga stilte opp med fem spillere, Jordal møtte opp med tre løpere. Og først tre, fire sekunder etter at spillet var i gang igjen oppdaga de at de ikke hadde backer på isen. Hysterisk morsomt!

 

Midtperioden ga optimisme foran siste periode, men nå bar det tilbake til feila fra første periode. Vålerenga virka egentlig fornøyd med uavgjort og seriemesterskapet. Det var bare et lite minutts tid det virkelig var fart i Vålerenga. Først et skudd fra Camilla Bakken og så fire påfølgende sjanser inne i målgården for Martine Henriksen. Alle blei brent og minuttet seinere missa også Biseth Engmann aleine med keeper.

 

Dermed endte det uavgjort og Vålerengas damer tok med det sitt 7., hockeyens 35. og klubbens 50. seriemesterskap. Det er fortsatt fire kamper igjen å spille, men ikke lenger noen som kan ta igjen Vålerenga.

 

Vålerenga Damer – Jordal 1 – 1 (0 – 1, 1 – 0, 0 – 0)

Søndag 23.02.2014 17:00

Eliteserien

Jordal Ungdomshall

65 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Marlene Günther – Thea Øvregaard

Martine Henriksen (a)  Josefine Biseth Engmann – Anne Margrethe Aasen

2. rekke:

Emilie Benno Vaage   – Therese Strømstad

  Celine Strandrud  – Rikke Tautra (c) – Camilla Bakkene (a)

3. rekke

 

Linn Aakre

4. rekke:  

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

Rebekka Abrahamsen

1. rekke:

  Victoria Aarnæs Løvdal  Kaisa Fjellhammer Martinsen

Mari Grøndahl – Sofie Fjellvang – Andrine Furulund

2. rekke:

Stephanie Cole – Hanne Mari Hauan 

Caroline Laulund – Ida Kristine Rogstad – Katrine Tomtum

3. rekke

Emma Marie Kvello

Nora Erevik – Millie Rose Sirum – Emilie Solhaug Jensen

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Vålerenga Jordal  
1. periode 7 7  
2. periode 14 3  
3. periode 9 9  
Totalt 30 19  

 

Kampfakta:

12:44 0 – 1 Mål EQ Millie Rose Sirum
18:12 2 min Boarding Marlene Günther (Vålerenga)
20:13   2 min Tripping Victoria Aarnæs Løvdal (Jordal)
24:34   2 min Slashing Andrine Furulund (Jordal)
34:18   2 min Roughing Emma Marie Kvello (Jordal)
34:42   2 min Tripping Therese Strømstad (Vålerenga)
37:10 1 – 1 Mål EQ Therese Strømstad (Linn Aakre)

 

Vålerengas beste: Linn Aakre.