Solid seier – ja – SEIER!

10.02.2014 av under 2014, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag spilte også treningskamp på søndag. De møtte Seksuell Trakassering Av Bærums Ættede Kakser, heretter kun forkorta STABÆK. Vi har lenge lurt på hvor det blei av dette massasjekortet Øyvind Eide lagde til Leni Larsen Kaurin og som Richard Jansen «rota bort». Det har etter all sannsynlighet blitt brukt, av Jansen på assistentdommeren som løp foran stabækbenken hele kampen.

 

Det var Vålerenga som kom til kampens første sjanse. Camilla Christensen snappa en feilpasning fra STABÆK-forsvaret. I stedet for å sette fart mot målet drøyde hu et ekstra sekund og fikk litt dårlig tid på skuddet og det blei for dårlig. STABÆK fulgte opp med to elendige avslutninger før Nasra Abdullah var aggressivt framme og snappa kula på tredve meter. Hu satte fart framover og klinka til fra omlag 20 meter. Skuddet var hardt, men plassert rett på keeper.

 

Nok en gang et langskudd kom fra STABÆK. Bedre denne gang, men på feil side av stang, dog hørtes det et lite klang der den subba utsida. Vålerenga kjørte på og et flott angrept blei tegna opp. Marte Berget la en støttepasning til Tina Wulf på tyve meter. Hu spilte Abdullah i fin posisjon ute på venstrekampen. Skuddet gikk mot lengste, men strøyk dessverre rett utafor.

 

Vålerenga styrte det meste og Wulf forsøkte seg med nok et skudd.  Dessverre var det STABÆK som fikk uttelling først. Hanne Mellingsæter holdt ikke følge med Rikke Storrø som blei spilt igjennom. Maren Hauge nådde ikke inn og kula blei sikkert plassert forbi Josefine Ervik i Vålerengas mål.

 

Så blei det dommershow. Abdullah gikk på løp og blei vakkert tredd igjennom av Johanne Fridlund. Abdulla dro seg ned mot dødlinja og la kula tilbake til Marte Berget som scora vakkert. I det Berget fikk kula valgte linjedommeren å løfte flagget – på ei kule som blei spilt bakover på banen. Videoen viser tydelig at Abdullah ikke er i offside når hu blir tredd igjennom og den viser også at kulla spilles bakover. Sotahjørnet anerkjenner ikke annuleringa til assistendommerjævelen som har benytta seg av seksuelle tjenester fra STABÆK-lederen og godkjenner målet. Dette skjedde i siste spilleminutt før pause.

 

Vålerenga gjorde to bytter i pausa. Mina Kjørum kom inn for Christensen og Nora Nadir kom inn for Fridlund. Nadir tok plass på venstrekanten og dytta Abdullah inn i tierrollen. Det tok ikke to minutter en gang før Vålerenga tok ledelsen. Nadir dro på seg to STABÆK-spillere på sekstenmeterstreken og snurra rundt med begge to. Hauge kom på løp langs sidelinja og fikk en perfekt vekta pasning fra Nadir. Hauge fikk all verdens tid til å finna Abdullah på løp inne i feltet og hu scora sikkert.

Nasra Abdullah fikk både mål og målgivende. Her fra trening. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre og bare tre minutter seinere klinka Abdullah til igjen på hel volley. Det roa seg litt ned etter fem minutter, men Vålerenga hadde ballen mest og etter et drøyt kvarter var det svært nære på at det sto 3 – 1. Abdullah spilte ut til Nadir som fyrte av. Siri Ervik fikk fingertuppa på kula og fikk slått til hjørnespark.

 

Vålerenga gjorde et bytte. Ingrid Søndenå kom inn som midtstopper og skøyv Elisabeth Bakken ut som høyreback. Rebecca Angus blei flytta opp som midtspiss. Igjen var det opprulling på venstresida og Hauge slo inn til Abdullah som var veldig aktiv. Skuddet gikk dessverre ikke inn denne gangen heller.

 

Så gjorde Vålerenga et dobbeltbytte. Abdullah gikk ut Frida Løvlie Bråttum tok plass som midtspiss og Angus blei flytta ned i tierrollen. Samtidig kom Mille Thunem inn for Tina Wulf. I det 78. spilleminuttet kontra Stabæk. Bakken solgte seg og de kom igjennom på venstrekanten. Ballen så lang ut og det var den. Videodømminga viser at kula var over dødlinja før den blei slått inn; men linjedommeren var tydeligvis fornøyd med «happy ending» fra Jansen og holdt flagget nede. Litt dårlig markering av Mellingsæter i feltet og kula blei ekspedert i mål; men på Sotahjørnet anerkjenner vi ikke godkjenninga av målet. Har ballen vært ute, så har den vært ute. Basta!

 

Minuttet seinere er Vålerenga nær ny scoring. Nadir løper fra backen og fyrer av et godt skudd som Ervik så vidt får slått til hjørnespark. Et godt slått hjørnespark fra Hauge og Vålerenga var igjen millimetere unna scoring. Tida rant ut. Totalt sett en greit gjennomført kamp av Vålerenga som var det klart beste laget. Det var særlig en del gode kombinasjoner i angrep som gleda og Abdullah ser ut til å kunne erstatte Ingrid Schjelderups kreativitet på midtbanen.

 

Vålerenga Damer – Stabæk 2 – 1 (1 – 1)

09.02.2014 20:00

Vallhall

Treningskamp

Vålerengas lag:

Josefine Ervik

Rebecca Angus – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Maren Hauge

Ina Skaug – Tina Wulf

Johanne Fridlund

Camilla Christensen – Marte Berget – Nasra Abdullah

 

Stabæks lag:

Siri Ervik

Celine Granli – Guro Bergsvand – Siri Nordeide Grønli – Line Hauge

Kristin Tveit – Pernille Gardien – Julie Adserø

Mie Koefoed Elvestad – Rikke Storrø – Ida Elise Enget

 

Vålerengas beste: Nasra Abdullah.

 

Kampfakta:

35 0 – 1 Spill Rikke Storrø
45  1 – 1  Spill Marte Berget (Nasra Abdullah, Johanne Fridlund)
46   Ut Johanne Fridlund (Vålerenga)
46   Inn Nora Nadir (Vålerenga)
46   Ut Camilla Christensen (Vålerenga)
46   Inn Mina Kjørum (Vålerenga
46   Ut Line Hauge (STABÆK)
46   Inn Stina Næss Berge (STABÆK)
47  2 – 1  Spill Nasra Abdullah (Maren Hauge, Nora Nadir)
69   Ut Marte Berget (Vålerenga)
69   Inn Ingrid Søndenå (Vålerenga)
71   Ut Tina Wulf (Vålerenga)
71   Inn Mille Thunem (Vålerenga)
74   Ut Mie Koefoed Elvestad (STABÆK)
74   Inn Ingrid Lian (STABÆK)

 

Målsjanser Vålerenga STABÆK  
1. omgang 6 6  
2. omgang 6 1  
Totalt 12 7  

 

Cornere Vålerenga STABÆK  
1. omgang 1 2  
2. omgang 2 0  
Totalt 3 2