Seier i kapteines retur

27.01.2014 av under Ishockey, VIF | Ingen kommentarer

Det var klar for eliteseriens siste seriekamp før en lengre vinterpause. Vålerenga topper eliteserien, mens motstander Sparta ligger på bånn. Kaptein Rikke Tautra var tilbake etter å ha vært ute en god stund med en skulderskade. Alt lå til rette for en fin og underholdende kamp i ungdomshallen.

Kaptein Rikke Tautra var endelig tilbake på isen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga gikk da også rett i strupa på Sparta og hamra på med skudd. Og etter et minutts spill kom en herlig brikke fra Josefine Biseth Engmann nede i Spartas rundvant. Spartaneren blei helt satt ut og Engmann hadde små problemer med å vinne pucken.

Josefine Biseth Engmann er nådeløs i rundvantet. Foto: Kenneth Myhre.

 

Med én spartaner satt ut av spill havna etterhvert pucken hos Ramona Wais som la ut til Therese Strømstad. Strømstad lada børsa og både Engmann og Camilla Bakkene fylte på foran keeper. Keeper Madeleine Nilsen så ingenting. Tunnel og Strømstads første mål for sesongen i hennes andre kamp.

Therese Strømstad sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Kjøret fortsatte og etter fem minutter spilte Engmann fram Julie Øiseth litt ute til høyre. Øiseth dro av tre spartanere, sklei over mot venstre side og la pucken tilbake ned i høyre stolperot. Sparta fikk knapt nok låne pucken i denne perioden og de gangene de fikk tak i den blei de stort sett tvingi til å slå iceing.

 

Jentene var slettes ikke fornøyd ennå. Midtveis i perioden vant Martine Henriksen pucken i egen sone. Et nydelig framspill til Bakkene og Vålerenga kom igjennom to mot keeper. Bakkene gikk for mål og Henriette Behn satte returen lett. Vålerenga dansa rundt med spartanerne hengende på slep.

Henriette Behn scora Vålerengas tredje mål. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det fjerde målet var Øiseths andre. Hu fikk pucken servert av Celine Strandrud og Thea Ødegaard og scora sikkert. Det så ut til å gå mot en reinspikka ydmykelse. Og da Linn Aakre dribla hele spartaforsvaret tre ganger i samme angrep, var forventningene høye. Men skuddet var ikke like bra som driblingene. Aakre sikta rett på snappen til Nilsen.

 

Den første pausa brukte vi til å finne fram kuleramma. Det trengte vi tydeligvis ikke å gjøre. Sparta kom litt mer med i midtperioden, men det var fortsatt enveiskjøring. Midtperioden var stang ut, noe Ramona Wais viste fram til de grader ved å sette pucken på innsida av krysset og ut igjen. Det er helt utrolig at den pucken ikke gikk inn.

At Ramona Wais ikke scorer her… Foto: Kenneth Myhre.

 

Etter tretten minutter satte Henriette Behn inn ei skikkelig brikke nede i rundvantet. Det blei en liten stopp i spillet mens dommerne skrapa opp Trine Karlsen og spartanerne trente på å skyte hanskene hennes inn i spillerboksen.

 

Vålerenga gikk rett i angrep etter spillestoppet. Øiseth skøyt, pucken traff spaken til Nilsen og gikk i en bue over henne; men Emma Kristine Granholt kasta seg inn og fikk slått vekk pucken bare millimeter før den passerte mållinja. Og heller ikke Strømstad fikk pucken i mål, sjøl om det var nær sagt tom kasse. Det ville seg ikke i midtperioden.

 

Så fikk Vålerenga powerplay og som vanlig skjedde det ingen ting i overtallsspillet; men så fort Sparta fikk fullt lag, så produserte Vålerenga tre store sjanser igjen. Men det var Sparta som skulle få periodens eneste mål. 36 sekunder før perioden var over skøyt Camilla Niltvedt ei løs lumpe rett utafor Emilie Kristiansens høyre stolpe. Kristiansen hadde stått og frysi i to perioder og slurva litt. Pucken spratt på toppen av spaken hennes, over skulderen og inn i krysset. Et regelrett sjølmål der altså.

 

Vålerenga kontrollerte i tredje periode. Det skjedde lite bortsett fra et skudd fra Engmann som gikk via keeper og landa oppå tverrliggeren, før vi fikk et lite Martine Henriksen show. Først blei hu hekta  –  lenge. Dommer Tonje-Iren Fallo lot være å løfte armen, så da Henriksen til slutt mista pucken, så pælma hu like greit kølla si av gårde i sinne. Da først reagerte Fallo og løfta armen. Line Olafsen måtte gå å sette seg. Det var da spilt 12:31 av tredje periode (det står som vanlig feil i protokollen.)

 

Som vanlig var Vålerenga totalt fraværende i overtallsspillet, men så fort det var ferdig begynte de å spille hockey igjen og alle veit at Henriksen er livsfarlig når hu er sinna. Det skulle Sparta få erfare. En feilpasning av Bakkene mot Henriksen blei stoppa av spartabacken Eva Geirsdottir på blålinja. Henriksen var heit på grøten, snappa pucken og kom aleine med keeper Anja Elisabeth Øberg Pettersen. Ei hissig skuddfinte og Øberg Pettersen var satt ut. Kampen var definitivt punktert.

Martine Henriksen scora kampens siste mål. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga vant kontrollert men med en fryktelig dårlig effektivitet. Laget mangler nå kun to poeng på å bli seriemestere. Første mulighet til det er etter OL-pausa, 23. februar klokka 17:00 hjemme mot Jordal i ungdomshallen.

 

Vålerenga Damer – Sparta 5 – 1 (4 – 0, 0 – 1, 1 – 0)

Søndag 26.01.2014 17:00

Eliteserien

Jordal Ungdomshall

145 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Rikke Tautra (c) – Thea Øvregaard

Henriette Behn – Julie Øiseth – Martine Henriksen (a)

2. rekke:

Linn Aakre  – Therese Strømstad

 Josefine Biseth Engmann – Camilla Bakkene (a)  – Ramona Wais

3. rekke

Emilie Benno Vaage

 Celine Strandrud –  Anne Margrethe Aasen

4. rekke:  

 

Spartas lag:

Keepere:

Madeleine Nilsen

Anja Elisabeth Øberg Pettersen

1. rekke:

Eva Thorbjørg Geirsdottir – Karoline Grønn

Emma Kristine Granholt – Maia Hagen – Emilie Kruse Johansen

2. rekke:

Camilla Niltvedt – Trude Martinsen

Hanna Olsen – Line Olafsen – Ingerid Synøve Larsen

3. rekke

 

Trine Karlsen – Anniken Hoen Olafsen – Susanne Haug

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Vålerenga Sparta  
1. periode 26 1  
2. periode 21 5  
3. periode 16 6  
Totalt 63 12  

 

Kampfakta:

1:39 1 – 0 Mål EQ Therese Strømstad (Ramona Wais)
5:01 2 – 0 Mål EQ Julie Øiseth (Josefine Biseth Engmann)
9:51 3 – 0 Mål EQ Henriette Behn (Camilla Andersen, Martine Henriksen)
16:22 4 – 0 Mål EQ Julie Øiseth (Celine Strandrud, Thea Øvregaard)
36:16   2 min Tripping Emma Kristine Granholt (Sparta)
39:24 4 – 1 Mål EQ Camilla Niltvedt (Line Olafsen, Ingerid Synøve Larsen)
40:00   GK Out Madeleine Nilsen (Sparta)
40:00   GK In Anja Elisabeth Øberg Pettersen (Sparta)
52:31   2 min Hooking Line Olafsen
55:37 5 – 1 Mål EQ Martine Henrisken

 

Vålerengas beste: Julie Øiseth.