Eidegate

21.01.2014 av under Gjetord | 10 kommentater

Vi har venta med å ytre oss angående Eidegate til vår tippeliga- og toppseriekollega Stabæk har konkludert. Nå er det på tide å ta bladet fra munnen. Ukulturen som etter hvert har kommi fram gjelder ikke bare Stabæk, Øyvind Eide og Leni Larsen Kaurin. Den kan en gang i framtida også ramme Vålerenga. Da må man te seg riktig. Det har ikke Stabæk gjort her.

Stabæks reaksjon gjør at idrettsforbundet nå går inn og ser nærmere på Eidegate. Landslagsspiller og sølvvinner i EM Leni Larsen Kaurin fikk ikke fornya kontrakta med Stabæk etter sesongen. Det anses som merkelig i seg sjøl og på slutten av sesongen mista hu også plassen på laget til Stabæk. Hu blei rett og slett forsøkt pult av trener Eide, men la seg ikke ned og spredde beina.

 

Da hu gikk til Stabæks sportslige leder Richard Jansen og fortalte hva som foregikk, om uønska seksuell tilnærming fra Eide og viste fram et gavekort på massasje med happy ending, skulle man egentlig tru at det skulle skje noe i Stabæk. Men nei, Eide fikk kun beskjed om at hu ikke var finni god nok sportslig til å få fortsette i Stabæk. Merkelig, all den tid hu var god nok til å ta Norge til sølvmedalje i EM.

 

Stabæk prøvde så godt de kunne å dekke over historien. Den kom ikke ut. Ikke før bloggen til Lisa-Marie Woods dukka opp og media tok tak i historien. Et samla Stabæk dolker sin tidligere spiller i ryggen, både styret og de øvrige spillerne stiller seg bak Eide. Ut i fra det konkluderer vi på Sotahjørnet med at seksuell trakassering på arbeidsplassen er helt greit i Stabæk. Så lenge ikke media får vite noe da. Da gir vi ham en skriftlig advarsel.

 

Det verste er egentlig at normalt sett folk man har ansett som oppegående går ut og bagatelliserer det hele. Mr Stabæk Ingebrigt Steen Jensen tar seg kraftig betalt for å holde foredrag for bedrifter om «kulturbygging, viktigheten av å ha en tydelig ideologi, samarbeid og hvordan få frem det beste i hverandre.»

 

Hvis seksuell trakassering som medfører at en av landets beste spisser trenger psykolog og ikke får fornya kontrakt er kulturen, den tydelige ideologien, et godt samarbeid og får fram det beste i spilleren, så må vi rett og slett få skolepenga våre tilbake. Da har vi blitt offer for vranglære helt fra barneskolen.

 

I Norges Fotball Fiender sier de at Øyvind Eide aldri kunne ha fortsatt som landslagstrener etter en slik sak og det er vel og bra, men setter de press på Stabæk? Nei! Det er kun sagt i en forklaring til idrettsforbundet, for idrettsforbundet har nå kommi på banen. Vi siterer litt fra idrettsforbundets retningslinjer som gjelder alle særkretser og idrettslag tilknytta forbundet.

1. Behandle alle med respekt, og avstå fra alle former for kommunikasjon, handling eller behandling som kan oppleves som krenkende.

2. Unngå berøringer som kan oppleves som uønsket.

3. Unngå alle former for verbal intimitet som kan oppleves som seksuelt ladet.

4. Unngå uttrykk, vitser og meninger som omhandler utøveres kjønn eller seksuell orientering på en negativ måte.

7. Vis respekt for utøverens (…) privatliv

8. Unngå doble relasjoner. Dersom et gjensidig forhold etableres bør situasjonen tas opp og avklares åpent i miljøet.

9. Ikke tilby noe form for motytelse i den hensikt å forlange eller forvente seksuelle tjenester i retur.

Videre heter det:

Det er nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn (…) i norsk idrett.

 

Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer.

 

Dersom ikke Eides oppførsel strider så kraftig mot disse retningslinjene at han faktisk bør miste retten til å være trener for et damelag, så forstår ikke vi på Sotahjørnet norske bokstaver plassert etter hverandre til ord og setninger. At seksuell trakassering fra sjefen skal føre til den ansattes avskjed og ikke sjefens strider så i mot alt idrettsforbundet står for. Det er heller ikke sånn vi kjenner til blir godtatt av norsk arbeidsliv.

 

Og akkurat næringslivet bør bringes på banen. To av «samlivspartnerne» med Stabæk er også samarbeidspartnere med Vålerenga. Det gjelder Adidas (Vålerenga Fotball) og Smartfish (Vålerenga Hockey). Det er rimelig å høre om Stabæks behandling er presedens for bedriftens eget standpunkt i slike saker. Eller rett ut sagt: Ville en kvinnelig ansatt i deres bedrift, som har blitt seksuelt trakassert av sin nærmeste mannlige leder, ville måtte finne seg en ny arbeidsplass mens lederen får bli?

 

Jeg håper virkelig ikke det. I så tilfelle må Vålerenga finne seg nye samarbeidspartnere. Og det er ikke et spørsmål. Det er et krav!

 

Lundqvist signert

Vålerenga har idag signert den svenske venstrebacken Rasmus Lundqvist som blei årets spiller i superettan i fjor. Han kommer fra Østersund. Mer kommer i morgendagens gjetord.

 

Stengel på G19

Herman Stengel er tatt ut på Norges G19-lag som skal til La Manga for å spille U19 La Manga Tournament. Motstanderne er Polen, Danmark og Portugal. Dette blir Stengels første kamper for G19-landslaget. Totalt har han 28 kamper for G15 – G18-landslaget og 7 mål.

 

Treningskamp

G19-laget spiller treningskamp i kveld på Nordre Åsen. Motstander er Skeids interkretslag. Vålerengas eldste vant sin første treningskamp mot Oslo Citys A-lag 7 – 0, mens de yngste tapte mot Oppsal 2 – 1. I helga blei det 2 – 1 seier over Eidsvolds Turns A-lag. Skeids juniorer har spilt én treningskamp. De slo Friggs juniorer 6 – 1.

 

Vålerenga i dag:

19:30 Hockey: Vålerenga G20 – Stjernen, U20 Elite, Jordal Amfi

19:30 Fotball: Skeid – Vålerenga G19, Treningskamp, Nordre Aasen

 

 1. bert sier:

  Det er tydelig at sotahjørnet ikke kjenner saken.. Mange latterlig feilaktige påstander har dere klart å gulpe opp.

  http://www.stabaek.no/ur-drift/1373-sextrakasseringen

  http://chixa.no/index.php?read=1390349393

   

 2. Posse sier:

  Her kom det tydelig fram at dere har latt dere føre av mediene. Det var synd, jeg trodde dere også lærte noe av overgangssaken.

  Her er en detaljert oppsummering av historien. Kjenn gjerne etter hvordan empatien for Kaurin og Woods er etter dette.
  http://www.stabaek.no/ur-drift/1373-sextrakasseringen

 3. Stabæk sier:

  Sotahjørnet bør lese denne før de konkluderer slik medienorge har gjort. Skuffet over sotahjørnet i denne saken. 

  http://www.stabaek.no/ur-drift/1373-sextrakasseringen 

 4. borkna sier:

  Tydelig at Stabæk supporterne ikke har skjønt en eneste fordømt ting i denne saken. Kos dere med den mest usympatiske treneren noensinne i Norsk fotball. 

 5. Tor-Otto sier:

  Jeg fatter ikke hvordan folk kan la seg rive med av dette tullet, se over detaljene en gang til. Denne fyren møtte en dame han likte og prøvde å få oppmerksomhet, slik karer gjør når de møter damer de liker. Men istedet for å be han dra til helvete med èn gang så leker denne dama med han i flere måneder, de var ute sammen, gaver ble gitt (selvfølgelig prøver hun nå å glatte over de detaljene, det var ingenting som er verdt å huske nå, kremt) og det er jo tydelig at den eneste feilen denne fyren gjorde var å falle for feil dame. Kunne hun ikke bare si nei? Hva er problemet egentlig? Har han overfalt henne? Nei. Har han gitt henne blomster og oppmerksomhet fordi han likte henne og håpte på at hun skulle like han? Ja. Å herregud for et svin, fengsel!!  Ærlig talt, dette er latterlig, han liker henne nok ikke noe særlig mer og jeg håper han har lært en lekse; aldri prøv deg på lesbiske fotballspillere. Stakkars fyr, og det mener jeg, men den dama der kan dra rett til ********.

 6. […] Av Bærums Ættede Kakser. Sotahjørnets versjon av Eidegate kan du lese her. Hvordan stabæksupporterne reagerte kan du lese her og her. Og når ØHIL overtar […]