Puppepass av Aasen

20.01.2014 av under Ishockey | Ingen kommentarer

Det var en spesiell kamp i Jordal Ungdomshall søndag. Det var bortekamp mot Jordal og det går vanligvis hardt for seg. I tillegg var det mange nye Vålerenga denne ettermiddagen. Eline Benno Vaage spilte sin første kamp i Vålerengatrøya, Celine Strandrud har spilt i Vålerenga tidligere og gjorde nå comeback med VIF-logoen. Dessuten spilte de to tidligere jordalspillerne Linn Aakre og Josefine Biseth Engmann sin andre kamp etter overgangen, mens Therese Strømstad spilte sin første kamp for denne sesongen. Fem nye spillere og hatoppgjør – alt lå til rette for en fin kveld i ungdomshallen. Men til syvende og sist var det Anne Margrethe Aasens puppepass som vil huskes fra kampen.

Anne Margrethe Aasen får Vålerengas beste for puppepass. Foto: Kenneth Myhre.

 

Første periode var rotete. Vålerenga så ikke ut som et lag. De fikk sjansen etter fem minutter da Katrine Tomtum allerede framviste Jordals elendige disiplin. Hu pådro seg en tominutter for boarding og svarte med å vise fingeren til dommer Tonje-Iren Fallo. Skulle det bli sirkus Jordal allerede i første periode? Men nei, det fortsatte dessverre ikke.

 

Overtallsspillet var mildt sagt klassisk Vålerenga. Altså fraværende. Det gikk to minutter uten at Vålerenga klarte å etablere seg, så først når det blei fem mot fem igjen starta Vålerenga å produsere skudd på mål. Litt over midtveis i perioden satt endelig den første pinnen. Julie Øiseth fant Ramona Wais som igjen fant Biseth Engmann foran mål og pucken satt rett opp i krysset.

 

Rett etterpå pådro Henriette Behn seg tominutter for holding og Vålerenga så ut til å ri av undertallet uten at Jordal skulle få lov til å få til noe som helst. Men rett før Vålerenga blei fulltallig fikk plutselig Sofie Fjellvang en pasning og sto på blank kasse en knapp alen fra målstreken. Åssen hu klarte å sette pucken utafor er en gåte.

 

I stedet var det Vålerenga som skulle få en meget stor sjanse. Igjen var det Biseth Engmann som avslutta, igjen sikta hu på krysset, men denne gang var jordalkeeper Ida Due-Sørensen med på notene. Mest irritert over det var nok Julie Øiseth som hadde dribla av alle spillerne til Jordal to ganger før hu serverte Biseth Engmann foran kassa. Dermed hang Jordal med og Vålerenga gikk kun til første pause med en ettmålsledelse.

 

Midtperioden var like rotete som den første. Rekkene fungerte ikke som et lag og det blei mest en og en som forsøkte å gjøre noe. Men Vålerenga blei snytt for et soleklart fem mot tre spill. Bare sekunder etter at Kaisa Marthinsen fikk minutter for tripping blei er det helt utrulig at Fallo ikke viste ut Stephanie Cole. I en duell langs vantet tok hu tar tak i kølla til Aasen. Kølla knakk og Cole sto igjen med en knekt kølle og en hel ei. Hvordan Fallo unngikk å gi to minutter for å holde motstanders kølle i den situasjonen er uforståelig.

 

Vålerenga fikk ikke til i overtall, men i spill fem mot fem var de gode. Og i løpet av noen få sekunder i midtperioden avgjorde de kampen. Vålerenga etablerte seg i Jordals sone i ett minutt og til slutt fikk Strandrud kriga inn kampens andre mål etter pasning fra Benno Vaage. Da var det spilt 8:02 av midtperioden. 23 sekunder seinere snappa Aakre pucken og sendte igjennom Martine Henriksen. Pucken opp i redet og det sto 0 – 3. Jordal tok timeout.

Martine Henriksen satte to pinner. Foto: Kenneth Myhre.

 

Hva som blei sagt i den timeouten kan man bare spekulere i. Fornuftig var det i hvert fall ikke. 11 sekunder seinere snappa Henriksen pucken og denne gang limte hu den i krysset. Og Vålerenga fortsatte å kjøre over Jordal. Halvminuttet seinere satte først Ingrid Renli pucken i stolpa og 10 sekunder seinere blåste dommeren litt uforståelig for blokkering i det Strømstad satte pucken inn fra slottet.

 

I tredje periode framsto Vålerenga endelig som et lag og i perioder litt vel mye av det gode. Men aller først var det en spektakulær pasning som sporenstrekt medfører at Aasen blir kåra til banens beste. Fem minutter ut i tredjeperiode la Camilla Bakkene inn mot Aasen og Biseth Engmann. Pucken traff spaken til Due-Sørensen og spratt opp i lufta. Aasen nølte ikke et millisekund men kjørte fram den høyre puppen og sendte pucken ferdigscora ned på køllebladet til Biseth Engmann. Puppepass – det har vi aldri sett før!

Josefine Biseth Engmann scora enkelt etter Aasens puppepass. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det hadde tydeligvis ikke jordaljentene eller benken deres heller. De skreik på annullering, men det finnes ingen steder i lovverket der det står at puppepass ikke er lov. Ydmykende for Jordal – jepp! Spektakulært av Aasen – jepp! Underholdende for publikum – jepp! Samtidig ser vi for oss hvordan dommertegnet for puppepass ville sett ut dersom det ikke skulle vært lov…

 

Resten av kampen opptrådde Jordal som et skadeskutt dyr. Aller verst var taklinga Tomtum gjorde på Aakre. Eller egentlig ikke taklinga, men etterslengen som fulgte. Først en soleklar tripping og det er forsåvidt greit, men mens Aakre var på vei ned isen tok Tomtum kølla inn under kneet hennes og rykka til. Et åpenbart forsøk på å skade Aakre og på tribunen var det enighet om matchstraff. Hu fikk bare to minutter og vi er oppriktig skuffa over at ingen av lagvenninnene kasta hanskene og forsvarte landslagsbacken sin.

 

Nå spilte Vålerenga plutselig et bra overtallsspill også. Det blei ikke mål av det, men svært nære. Biseth Engmann traff tverrliggeren. Men rett etter at Jordal blei fulltallig fortsatte overtallsspillet. Det så i hvert fall sånn ut. Jordal blei utklassa. Marlene Günther la en glimrende pasning ut til Benno Vaage på blålinja. Skuddet hennes blei vakkert styrt opp i krysset av Ramona Wais. Da var vi halvveis i siste periode og få trudde at Vålerenga skulle stoppe på seks pinner.

Eline Benno Vaage hadde to målgivende pasninger i debuten. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det gjorde de da heller ikke. Vålerenga hadde en kanonade mot Due-Sørensen og til slutt var det Wais som prikka inn puken etter pasninger fra Bakkene og Günther. Flere mål blei det ikke, men kampen blei avslutta med en stygg knetakling i midtsonen i det siste spilleminuttet. Men heller ikke Ida Kristine Rogstad fikk med seg noen ekstra blåmerker på vei ut i utvisningsboksen. Denne gang var det Biseth Engmann det gikk ut over. Tilfeldig at det blei gjort mot disse to som altså var jordalspillere fram til jul – neppe!

 

Jordal – Vålerenga Damer 0 – 7 (0 – 1, 0 – 3, 0 – 3)

Søndag 19.01.2014 17:00

Eliteserien

Jordal Ungdomshall

65 tilskuere

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

Rebekka Abrahamsen 

1. rekke:

Kaisa Fjellhammer Martinsen (a) – Stephanie Cole

Millie Rose Sirum – Ida Kristine Rogstad – Andrine Furulund

2. rekke:

Emma Marie Kvello – Victoria Løvdal

Katrine Tomtum (a) – Sofie Fjellvang – Caroline Laulund

3. rekke

Miriam Isabel Raaum –  Hanna Mari Hauan (c)

Emilie Solhaug Jensen – Mari Grøndahl

4. rekke:  

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Therese Strømstad – Linn Aakre

Henriette Behn – Ingrid Renli – Martine Henriksen (c)

2. rekke:

Eline Benno Vaage  – Marlene Günther

Celine Strandrud – Julie Øiseth – Anne Margrethe Aasen

3. rekke

 

 Josefine Biseth Engmann – Camilla Bakkene (a) – Ramona Wais 

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Jordal Vålerenga  
1. periode 4 8  
2. periode 6 16  
3. periode 5 22  
Totalt 15 46  

 

Kampfakta:

5:49   2 min Boarding Katrine Tomtum (Jordal)
11:01 0 – 1 Mål EQ Josefine Biseth Engmann (Ramona Wais)
11:17   2 min Holding Henriette Behn (Vålerenga)
22:55   2 min Tripping Kaisa Fjellhammer Martinsen (Jordal)
28:02 0 – 2 2 min EQ Celine Strandrud (Eline Benno Vaage, Julie Øiseth)
28:25 0 – 3 Mål EQ Martine Henriksen (Linn Aakre)
28:25     Timeout Jordal
28:36 0 – 4 Mål EQ Martine Henriksen
34:16   2 min Tripping Linn Aakre (Vålerenga)
36:12   2 min Boarding Andrine Furulund (Jordal)
40:39   2 min Interference Andrine Furulund (Jordal)
45:14 0 – 5 Mål EQ Josefine Biseth Engmann (Anne Margrethe Aasen, Camilla Bakkene)
47:49   2 min Tripping Katrine Tomtum (Jordal)
50:51 0 – 6 Mål EQ Ramona Wais (Eline Benno Vaage, Marlene Günther)
56:03 0 – 7 Mål EQ Ramona Wais (Camilla Bakkene, Marlene Günther)

 

Vålerengas beste: Anne Margrethe Aasen.