Kakling på søndag

06.05.2011 av under 2011, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

På søndag kommer budejjuene fra fiskelandsbygda som tok livet av seg selv i rein grådighet. Bygda vokste i takt med at de oppdaga havets sølv, men overfiske gjorde at arbeidsplassene forsvant nesten like raskt som de kom og i dag er Bodø først og fremst en spøkelsesbygd.

 

Å snakke med disse nordlendingene er grusomt og slitsomt. De høres ut som kaklende sjøfugl i sitt svært raske tempo, mens de plutselig drar ut en vokal i evigheter. De har noen grufulle høyfrekvente pipelyder på alle trykkstavelsene og en alt for feit uttalelse av L. Dessuten klarer de ikke å uttale idretten riktig. Nei, det heter ikke fotballj.

 

Grand er temmelig misvisende. Grand Bodø skulle tilsi at laget var det storesøster i Bodø, men det er Glimt som stortsett alltid har hatt hegemoniet i bygda. Faktisk var det bare et lite glimt av storhet for Grand på 1980-tallet.

 

Tone Løkås drar av en Grand-spiller. Foto: Inge Wallumrød.

 

Grand Bodø ligger på 3. plass i serien ett poeng foran Vålerenga med én kamp mer spilt.

Vålerenga vant 3-1 over Grand i fjor etter scoringer av Anna Fjeld, Tone Løkås og Cecile Berg-Hansen.

Vålerenga har 5-0-1 på sine siste hjemmekamper.

Grand Bodø har 2-0-4 på sine siste bortekamper.

 

Kampstart er 16:00. Det påpekes at denne går på Valle Kunstgress 2.