Ransforsøk

19.11.2013 av under Ishockey, VIF | 1 kommentar

For tredje dag på rad skulle hockeyjentene opp mot Stavanger på Jordal Amfi. De to foregående dagene blei det seier. Nå var kampstart rett etter frokost og det skulle vise seg å være en smule problematisk for Vålerenga. Stavangers ransforsøk på morratrøtte vålerengjenter fungerte svært godt i store deler av kampen. Vålerenga sto i fare for å miste tabelltoppen…

 

Første periode bar preg av at dette var en morrakamp. Lite fungerte og feilpasningene florerte. Vålerenga sleit med å skape det helt store, men typisk nok, når de først skapte noe ekstraordinært, så gikk det skikkelig til helvete. Rett før syv minutter var passert spilte Vålerenga ut Stavanger etter alle kunster og til slutt blei Marlene Günther satt opp i drømmeposisjon for slagskudd. Slagskuddet kom, hardt men ikke langt nok oppe mot krysset. Dessverre så keeper Ingunn Anseth utgangen og redda – med en i utgangspunktet håpløs retur, rett ut der returer ikke skal legges.

 

Problemet var bare at det akkurat i denne situasjonen blei helt kritisk for Vålerenga. Det blei rett og slett en glimrende pasning til Fanny Katariina Jalonen som satte kursen rett i angrep. Hu spilte ut på høyresida til Ane Gardner Øxnevad som satte pucken hardt i Emilie Kristiansens lengste hjørne. Det virka som et vådeskudd, men skulle bli ei kattepine for Vålerenga resten av kampen.

Emilie Kristiansen sto en god kamp, men måtte slippe inn én puck. Foto: Hjesus.

 

Heldigvis tok det ikke lang tid før Vålerenga responderte. Omlag halvannet minutt seinere satte jentene inn et hardt press mot stavangermålet som nesten måtte gi resultater. Flere gode avslutningsforsøk fulgte, undertegnede telte til fem og begynte å leite etter ei kuleramme da det sjette smalt inn i krysset bak Anseth. Igjen var det Günther og igjen sikta hu på det lengste krysset. Denne gangen var det ingenting å gjøre med slagskuddet og pucken satt limt i vinkelen.

Marlene Günther utligna for Vålerenga. Foto: Hjesus.

 

Stavanger hang alt for godt med i første periode og vålerengaspillerne fikk til svært lite. Den eneste som imponerte og sto fram var nettopp målscorer Günther. Hu var for øvrig heit på grøten og fyrte av hele seks ganger i løpet av perioden, men ingen andre sto fram. Det virka dødt og mye for trener Thomas Pettersen å rette på i den første pausa.

 

Det så langt bedre ut i midtperioden. Flere begynte å vise seg fram. Tidlig i perioden dro Ingrid Renli ei finte som Jalonen måtte bruke kølla som krok for ikke å havne langt opp på tribunen. Det fikk nøye seg med utvisningsboksen og Vålerenga fikk sitt første overtallsspill. Vålerenga fikk overtaket med en gang, men linjedommer Snorre Hovding blåste av spillet. Kanskje ikke  egentlig Hovdings feil, men han må lære seg at Oslo kommune ikke gidder å vedlikeholde halla sine. Klokka gikk den, men bortelagets utvisningsminutter feiler på VIP-tribunesida av kuben. Sånn har det vært i over en måned uten at kommunen gidder å gjøre noe med det.

 

Etter den avblåsinga fikk ikke Vålerenga til en dritt i overtallspill. De fikk ett til, men var like elendige i det fram til det sto igjen ti sekunder av det. Derfra og ut perioden var det total overkjøring og lenge før tredje periode skulle starte var allerede keeper Anseth kåra til Stavangers beste spiller.

 

Uavgjort var helt greit etter første periode, men etter to perioder virka det regelrett som et ran. I tredje periode kjempa Stavanger med nebb og klør for å unngå flere baklengs og tok svært få sjanser offensivt. Så fikk Vålerenga overtallsspill – endelig en mulighet til å avgjøre. Men få sekunder seinere røyk Henriette Behn ut med en interference. Allikevel, i fire mot fire viste Vålerenga seg fram og fikk flere gode avslutningsforsøk; men målet lot vente på seg.

Henriette Behn røyk ut rett etter at Vålerenga skulle ha overtallsspill. Foto: Hjesus.

 

Ranet begynte å nærme seg. Vålerenga skulle sette inn en sluttspurt, men fire minutter før full tid gikk Tina Scott hardt inn i ei takling på Tuva Nerland. Det så reint ut, men Elise Harbitz-Rasmussen løfta armen. Det var ikke det Vålerenga trengte der og da, men Scott visste råd. Nerland så rysta ut og Scott dro til med et syrlig «blei du redd nå?» Nerland responderte sporenstreks med et slag og at Scott ikke akkurat prøvde å stå oppreist er ingen overdrivelse. Med verdens feiteste glis glei Scott mot utvisningsboksen vel vitende om at Nerland fikk turen mot den andre. Ufordel var plutselig blitt fordel Vålerenga.

Tina Scott var svært fornøyd med å pådra Nerland en roughing. Foto: Hjesus.

 

For nå var det opp til Pettersen å gjøre det rette. I fire mot fire satte han inn tre av sine fire beste skøyteløpere. Han kunne jo ikke sette inn Scott, for hu satt utvist. Inn kom Renli og Martine Henriksen som løpere og sjølsagt Marlene Günther på back. Sammen med seg fikk hu Thea Øvregaard. Taktikken til Pettersen er kjent fra herrene. Shampo gjør akkurat det samme. Mye is, her skal det gås på skøyter og Sondre Olden blir brukt i annethvert bytt. Pettersen hadde tre, det holdt i det byttet. I 21 sekunder dansa vålerengjentene rundt siddisene før avgjørelsen falt. Nok en gang var det Günther som fyra av et slagskudd. Anseth redda, pucken datt ned mellom skøytene hennes og Henriksen slo den inn i nettmaskene til ellevill jubel.

Martine Henriksen, Ingrid Renlig og Marlene Günther jubler for scoring. Foto: Hjesus.

 

Men før minuttet var godt klarte dommerne å sette Vålerenga i trøbbel igjen. Elise Egeli Kristensen tok tak i kølla til Maja Thomassen, trakk den til seg og låste den under armen sin. Thomassen forsøkte å trekke til seg kølla – urutinert. Det så nemlig Harbitz-Rasmussen. Hadde Thomassen slippi kølla i stedet ville Kristensen ryki på en tominutter, nå tok Harbitz-Rasmussen ut Thomassen i stedet og Laura Rollins tok sporenstreks time-out. Det skulle spilles tre mot fire i førti sekunder, Rollins la nok planen for å spille tre mot fem.

 

Men Vålerenga vant droppen og kontrollerte det hele inn uten et eneste skudd mot Kristiansen i undertallet. Jentene hadde stått opp – noe seint, men akkurat i tide til å ta med seg begge poenga og beholde ledelsen i eliteserien.  Det var et godt ransforsøk fra Stavanger. Heldigvis blei det med forsøket. Noe sært er det dog å gå fra kamp på Jordal amfi å høre Kampen og Vålerenga kjerke kime til gudstjeneste. Det skulle vært regler mot sånt. Heldigvis var Vertshuset åpent…

 

Vålerenga Damer – Stavanger 2 – 1 (1 – 1, 0 – 0, 1 – 0)

Søndag 17.11.2013 10:45

Eliteserien

Jordal Amfi

23 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Maja Thomassen – Rikke Tautra

Ramona Wais – Camilla Bakkene – Martine Henriksen

2. rekke:

Marlene Günther  – Thea Eggebø Øvregaard

Henriette Behn – Ingrid Renli – Tina Scott

3. rekke

 

Anne Margrethe Aasen

4. rekke:  

Jordals lag:

Keepere:

Ingunn Anseth

1. rekke:

Renee Kristola – Andrea Andersen

Silje Øvregaard – Fanni Katariina Jalonen – Ane Gardner Øxnevad

2. rekke:

Emma Bergersen – Lene Tendenes

Elise Egeli Kristensen – Tuva Nerland – Une Strandborg

3. rekke

 

Andrea Gether Rønning – Karoline Pedersen

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Vålerenga Stavanger  
1. periode 8 6  
2. periode 17 1  
3. periode 18 11  
Totalt 43 18  

 

Kampfakta:

7:03  0 – 1 Mål EQ Ane Gardner Øxnevad (Fanny Katariina Jalonen)
9:14 1 – 1 Mål EQ Marlene Günther (Ingrid Renli, Ramona Wais)
14:59   2 min Roughing Marlene Günther (Vålerenga)
23:32   2 min Hooking Fanny Katariina Jalonen (Stavanger)
29:23   2 min Delay of game Andrea Gether-Rønning (Stavanger)
48:10   2 min Hooking Une Strandborg (Stavanger)
48:36   2 min Interference Henriette Behn (Vålerenga)
55:59   2 min Elbow Tina Scott (Vålerenga)
55:59   2 min Roughing Tuva Nerland (Stavanger)
56:21  2 – 1 Mål EQ Martine Henriksen (Marlene Günther)
57:10   2 min Hooking Maja Thomassen (Vålerenga)

 

Vålerengas beste: Marlene Günther.

 

  1. […] har vi ikke så mye mer å fare med i dag, annet enn at kampreferat fra søndagens hockeykamp endelig er lagt […]