Seier i siste seriekamp

04.11.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Før årets siste seriekamp hjemme i Vallhall var det klart at Vålerenga kunne bli alt fra nummer fire til nummer åtte. Før kampen lå vi på femteplass og trengte seier, samt at serievinnerne slo haremet til Arne Utvik på Nadderud. I tillegg måtte én av kampa ende med tomålsseier. Alt i alt forholdsvis enkelt. Det burde det i hvert fall være, Vålerenga har hatt en fantastisk høstform etter at laget la om til høyt press etter en miserabel sesongstart.

 

Overraskelsen var derfor stor over at laget gikk ut med lavt press i denne kampen. Det førte til en sjansefattig første omgang. Vålerenga produserte fire skudd. Ett av Ingrid Schjelderup, ett av Sandra Sif Magnusdottir, ett av Solveig Gulbrandsen og ett av Kristin Haugstad. Skuddet til datra kom midtveis i omgangen. Hu fikk kula fra Schjelderup, vendte i steget og skøyt fra drøye 25 meter – via tverrligger og inn i keepers høyre kryss.Vakkert!

 

Rett før pause skulle absolutt Haugstad overgå datra. Kristin Carlsson brøyt på 25 meter med en pasning til Gulbrandsen. Hu spilte til Haugstad som fra drøye 30 meter fyra av. Det høyre krysset var fortsatt ledig og Vålerenga kunne gå til pause med en tomålsledelse i en typisk 0 – 0 kamp.

Kristin Haugstad scora Vålerengas 2. mål. Arkivfoto: Anders Grydeland.

 

Det blei litt flere sjanser i andre omgang, men Vålerenga lå fortsatt lavt og det tillot tvekjønnet fra Bergen å dominere spillet. Kristin Carlsson var én centimeter for lav på et innlegg fra Schjelderup og sistnevnte skøyt rett over etter å ha blitt spilt fri av datra. Og det fortsatte med stort sett langskudd for Vålerengas del, uten at presisjonen var like god som i første omgang.

 

I stedet fikk Hege Hansen stå umarkert på tre meter å hamre et innlegg fra Ine Wedaa inn via tverrliggeren. På tribunen var det fortvilende. På Nadderud sto det fortsatt 0 – 0, vi kunne ikke håpe på mer enn ettmålsseier der. Det blei stort sett med noen skuddforsøk. Først syv minutter før slutt kom det et fint angrep fra Vålerenga. Haugstad spilte til Mina Kjørum som la videre til Schjelderup. Innlegget kom mot bakre stolpe og Nana Gram fikk huet på kula, men dessverre gikk headinga i nettveggen. Gram hadde også en heading på innlegg fra Kjørum på overtid.

 

Alt i alt blei det en skuffende avslutning av Vålerenga. På tross av en femteplass og nest størst poengfangst siste halvdel av sesongen, hadde de fleste publikummerne håpa på mer underholdning i siste serierunde. Dette var kanskje Gulbrandsens siste toppseriekamp, hvis hu da ikke tar Klanens oppfordring og spiller ett år til. Kan ikke legge opp etter kun et sølv og en femteplass…

 

Vålerenga Damer – Arna-Bjørnar 2 – 1 (2 – 0)

Lørdag 02.11.2013 13:00

Toppserien

Vallhall

186 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Maren Hauge – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Ingrid Schjelderup – Ina Skaug

Solveig Gulbrandsen

Kristin Haugstad – Kristin Carlsson – Sandra Sif Magnusdottir

 

Arna-Bjørnars lag:

Aurora Mikalsen

Astrid Ree Grøttå – Åsne Takle Eide – Caroline Walde – Nora Holstad Berge

Amalie Eikeland – Vilde Bøe Risa – Kristine Hegland – Ingrid Ryland

Tina Algrøy – Hege Hansen

 

 

Vålerengas beste: Ingrid Schjelderup

 

Kampfakta:

23 1 – 0 Spill Sandra Sif Magnusdottir (Ingrid Schjelderup)
42  2 – 0  Spill Kristin Haugstad (Solveig Gulbrandsen, Kristin Carlsson)
46   Ut Amalie Eikeland (Arna-Bjørnar)
46   Inn Ine Wedaa (Arna-Bjørnar)
46   Ut Vilde Bøe Risa (Arna-Bjørnar)
46   Inn Lisa Fjellstad Naalsund (Arna-Bjørnar)
58   Ut Åsne Takle Eide (Arna-Bjørnar)
58   Inn Tina Dalgård (Arna-Bjørnar)
66  2 – 1  Spill Hege Hansen (Ine Wedaa)
69   Ut Kristin Carlsson (Vålerenga)
69   Inn Nana Gram (Vålerenga)
69   Ut Sandra Sif Magnusdottir (Vålerenga)
69   Inn Mina Kjørum (Vålerenga) 

 

Målsjanser Vålerenga Arna-Bjørnar  
1. omgang 4 5  
2. omgang 6 8  
Totalt 12 5  

 

Cornere Vålerenga Arna-Bjørnar  
1. omgang 1 2  
2. omgang 2 0  
Totalt 3 2